2011-07-31
 21:30:30

Lilly storhandlar med mamma & mormor!

Godkväll på er!
Idag har det varit en sådan dag då det inte funnits några riktiga måsten..
Jag har klippt gräsmattan samt varit över hos grannen med mamma & Lilly på en fika :)'
Hon Barbro som hon heter är kring 60års åldern och super duktig på att sy har sytt en väska som jag köpte idag. Bilder kommer här i veckan & jag måste säga att den är superfin! Det ligger så himla mycket arbete bakom väskan men ändå fick jag den lite billigare bara för att :) Inte nog med det hade hon sytt ett litet barnförkläde åt Lilly-Lee.
Dagen har varit lugn och skön men kl 15.30 kom jag på att det hade gått ett visst antal dagar sedan jag köpt en tröja jag ville lämna tillbaka så vi for iväg och lämnade tillbaka den i sista sekund(stan stänger 16.00). Efter att ha gjort detta så åkte jag, mamma & Lilla Lee till Ica maxi för att storhandla! Tror vi var borta i minst 2timmar & Lilly hade super skoj där hon satt i vagnen. Måste dock tillläga att hon tvär slocknade i bilen påvägen hem..
Mathias kommer imorgon, hans tåg går kl 05.30 så han är här imorgon kring kl 10.00. Längtar som en tok men nu ska jag och mamma storstäda så det är rent och snyggt till han kommer imorgon.

Trevlig söndag på er, sköt om er alla kram!
2011-07-31
 13:20:36

Rättvik - Lördag

Några enkla bilder ifrån rättvik!..

Hade en trevlig dag dock var det inget badväder men doppade mig vid ett tillfälle då kusinen ville bada! :)
2011-07-31
 12:28:58

Diskussion 2, Festa & ha sex hemma.

Hej igen, här kommer diskussion nummer två som är om att dricka & ha sex.
Tänkte lägga in en diskussion som är ganska vanlig, beroende på vad eller vilka man umgås med kanske..

Jag tänkte på dethär att föräldrar inte vill att man ska dricka och tror att man inte gör det men man kan ändå göra det trotts att dom vill att man ska sova hemma på natten. Jag menar man hinner ju fortfarande dricka innan man kommer hem. Personligen tycker jag att det är bra av dom föräldrar som inte förväntar sig att barnen inte smakar på Alkohol trotts att dom är på fest och andra dricker? Det kan ju handla om grupptryck men förmodligen bara för att man vill.. Jag har kompisar som absolut inte får dricka för sina föräldrar eftersom dom är under 18(självklart) men somliga vet ju att man dricker ändå trotts att man är på fest men ska försöka stoppa det igenom att man inte får sova borta? .. Kan säga att min mamma försökte med detta ettag på mig men det funkar inge vidare, kvällen slutar bara en aning tidigare än förväntat.. En sak som kanske förbättrar det är att man dricker en aning mindre för att föräldrarna inte ska se/tro att man druckit något.. Det finns ju en anledning till varför man inte ska dricka också så igentligen borde det vara en självklarighet att inte dricka innan man är 18..

Sen dethär med sex. Man ska inte ha sex innan man är 15år & det kan jag säga att min mamma försökte med. Jag skulle inte sova i samma rum och hellst inte i samma hus heller för den delen som killen innan jag var byxmyndig och hellst hade flyttat hemifrån .. Men även om man har ställt in sig på detta så kan man ju fortfarande göra det på dagtid, ute eller på något annat skummt ställe så varför inte låta det bli något bra av det? Hmm.. Man kanske förstår sig på detta längre fram när Lilly är i min ålder men vem vet jag står nog fast vid detta..
Jag vet inte om alla fattar vad jag menar men tror ni att det spelar någon roll om ni säger nej(eller att era föräldrar gör det) om ni redan ställt in er på det?
Jag vill att mina barn ska kunna prata med mig om sådanna saker så min mamma och jag har nästan alltid kunnat prata öppet om saker och det vill jag att jag och mina barn ska kunna göra också!

Ens föräldrar vet nog mycket, men inte ALLT!


Kan ni prata om dessa saker öppet hemma hos dig? eller pratar hellre med dina vänner?
Vad tror du om dessa saker, kan ens föräldrar hindra dig ifrån dessa saker?
2011-07-30
 11:49:43

Någon som hellre står än att sitta!


En filur som hellre står än att sitta! : )

Hej igen!
Jag är på väg att slänga ihop lite saker innan jag & min familj tar en sväng till rättvik för att bada, ev följer min kusin med också :). Elin, Molly & Felicia åkte ifrån Sundsvall till Rättvik igår så jag tänkte hälsa på som på samma gång. Bilder kommer under dagen ifrån våran lilla tripp, hoppas ni alla får en trevlig dag i värmen!
Kram på er allla.
2011-07-30
 11:40:28

Slottsgryta med potatis!

Här har vi en ny favorit!
Slottsgryta med potatis, dock tar det någon sekund längre att tugga sönder potatisen då hon inte har tänder men det brukar gå riktigt bra för hon att mosa sönder maten i munen ändå.

Förutom denna burk har vi även lasagne & spagetti och köttfärssås som två favoriter.
Lilly har tidigare inte tyckt om dessa barnmatsburkar men med en liten smörklick i brukar det lättare åka ner i magen. :)
Tänkte börja laga egen barnmat åt Lilly eftersom jag har tid nog att göra det så ni kommer kunna hitta en massa bra barnmats tips här under kategorin Barnmat!

Kram kram
2011-07-29
 18:58:54

Napparna bara försvinner...

Förmodligen händer detta er andra också men våra nappar är alltid på språng. Dom ligger i väskor under sängen eller på andra tokiga ställen men när jag väl behöver dom är bokstavligen alla borta.

Jag har hittat en super läcker nappburk för ca 150:-
Den ser ut såhär & det går att köpa ett litet lock till också för 50kr.-->
Men självklart skulle det gå lika bra med en vanlig burk också men denhär ser ju lite roligare ut.
Burken finns även i färgglada figurer :)
Någon av er säkert lider av samma problem? Barnen hinner nästan bli klarvaket innan man äntligen hittat en napp på ett konstigt ställe.. dock skulle jag behöva ha ett 10tal nappar vid sidan av sängen på natten då plötsligt alla är spårlösta & hopplösa att hitta i mörkret. ..
2011-07-29
 15:18:55

Dags för mellanmål!

Fördel: kalium vitamin Efolsyra.http://www.hippbarnmat.se

Nu ska vi mosa lite banan till mellanmål! :)
2011-07-28
 22:56:50

Välj ut dom saker du mår bra utav!

Man får välja ut dom saker i livet som man mår bra utav.
Nu säger vi två godnatt & hoppas att ni alla haft en trevlig dag.

Saknar Mathias men tack och lov så får vi snart sov sällskap igen♥2011-07-28
 21:36:54

Svar på fråga!

2011-07-28
 16:56:59

Min underbara älskade dotter

Hej på er!
Varit helt slut idag & har inte kännt för att göra någonting. Ville träffa Jonna men jag orkade inte sätta mig på bussen i 30graders värme så vi blev hemma. Lindas man David hörde av sig & ville att jag skulle hjälpa dom med en tävling inne i stan som jag hade lovat så vi åkte in till stan här vid 14 tiden?. Efter att ha letat rätt på dessa grejer så åkte vi en sväng till Sportys lekland så Lilly & Simson fick leka en stund. Vi tog en fika innan vi åkte hem därifrån så jag har just landat i soffan.
Lilly hade bara sovit ca 40min sedan hon vaknade här på morgonen så hon tvär slocknade så fort vi kom hem ute i vagnen, min lilla skrutt unge.
Nu vaknade hon igen efter en kort powernap, Hej så länge! Kram kram
2011-07-28
 09:13:23

Barnsäkra huset!

Sänka ner spjälsängen.
♥ Skåp spärrar.
♥ Säkra eluttagen.
♥Spärrar för fönster(golvfönster framför allt).
♥ Dörrstoppare uppe i hörnet på dörren (minskar att man klämmer sig).
♥Grindar för trapporna.
♥Ta reda på sladdar och lösa små saker.
Godmorgon på er!
Igår lärde jag mig en sak jag aldrig mer kommer göra om, jag lämnade Lilly ensam sovande i min säng. Jag hade som vilket förälder som helst bullrat upp sängen med kuddar så Lilly inte skulle falla ut ur sängen. Jag sätter mig i tv rummet när jag plötsligt hör en smäll. Jag springer in och Lilly är borta. Jag kikar på golvet men kan inte se hon där heller, då slår tanken mig att hon måste ha ålat sig uppåt och fallit ner vid huvudändan. Det är ca 30cm mellanrum på ena halvan av huvudändan och där hade hon fallit ner men huvudet före. Jag såg en liten bit av hennes tår & hörde hur hon tok skrek. Jag fick panik och skrek på mamma som kom och fick dra fram hon under sängen. Sån himla otur men 5min satt hon som vanligt och skratta.. Man har ju lärt sig något av detta och igår kväll var det jag och mamma som skruvade ner sängen. Vi ringde sjukvårdsrådgivningen i fall att och dom sa det att det är ganska vanligt att sådant händer. . Det gick bra hur som helst men en liten bula är det allt på hennes lilla huvud..
Nu när hon börjar röra på sig är det snart dags att säkra huset ordentligt.
Vi har ett trevåningshus kan man säga så det är inte 1 grind som ska upp utan snarare 5-6st. Trapporna är väl det som dom i första hand börjar på att vilja gå i sedan så det är på tiden att det blir fixat snart.
Spjälsängen är nedsänkt & Lilly verkar faktiskt tycka om det. Hon försöker använda sig av spjälorna för att resa sig upp så det är väl bra träning för hon på samma gång. :) Det enda som var bättre när det var upphöjt var väl att man slipper böja sig osv men säkerheten går ju först. När dom väl sätter sig får dom ju snart för sig att dom ska resa sig också så då kan det som sagt kännas bra att vara på den säkra sidan...


Hoppas ni alla får en bra dag, vi hörs snart igen!
2011-07-27
 18:11:29

Min underbara lilla skatt!

Tillbaka igen kära läsare!

Godkväll på er alla.
Kom just hem igen efter att ha ätit med kusinerna samt min familj i Bjursås.
Inte nog med detta åkte vi in en sväng till stan för att mamma skulle hämta ut pengar samt för att det var cruising inne i stan. Jag kunde aldrig ha föreställt mig att det skulle vara så mycket bilar men framför allt bilar! Det var så fruktansvärt mycket folk så jag kan nog bara drömma om hur det kommer vara i rättvik här i helgen/veckan.
Jag är helt slut så det blir en tidig kväll för min del. Jag känner mig så fantasi lös som inte kommer på vad jag ska hitta på med min dotter, om någon har någon idè så skriv!

Nu ska jag strax lägga mig...godnatt på er
2011-07-26
 14:18:24

Barn med ett så underbart & välskapt utseende!


Alla tycker ju självklart att just deras barn är något speciellt, vilket dem verkligen är!
Lilly är som perfekt & om man kollar på hennes far förstår man verkligen varför..
Måste erkänna att jag sätt en hel del charmtroll på andra bloggar också..
På tal om lite andra saker..
Nu har jag & Lilly plockat lite vinbär & krusbär ute i trädgården. Lilly har suttit på en filt och just när hon tog ett krypsteg framåt så stöp hon med huvudet i skålen och började tok grina stackarn..

Mamma jobbar över & vid 19.00 tiden kommer min morbror & hans fru samt mina kusiner hit och grillar. Det är toppen väder idag och det enda som saknas är min Mathias. Han kommer förhoppningsvis hit i veckan & om han nu gör det så kanske det blir en tur till rättvik eller något sådant.
Nu ska jag städa medans Lilly sitter nöjd på golvet och leker. Kram


2011-07-26
 14:09:30

Hoppar ut i det fina vädret!

Någon som har hoppat sig tvär trött & slocknat!
Hej på er!
Någon som sliocknade här förut då hon stod ute och hoppade, mammas sötnos. Hur som helst är hon just nu vaken igen och sitter bredvid mig & plockar med lite leksaker.
Ikväll är det jag som lagar middag när morbror david & hans fru kommer så jag tänkte även göra en bärpaj. Tar med mig Lilly ut och plockar röda vinbär i den härliga värmen.
En stor nyhet, Lilly har börjat på att krypa bakåt på ryggen. Ser jätte fult ut men roligt, ska försöka filma detta så ni alla får se hehe.

Nu ska vi gå ut igen, kram så länge!
2011-07-26
 10:02:00

Det gäller att bjuda på sig själv.

Godmorgon på er!
Lilly har sovit riktigt bra inatt igen & det är så skönt att jag får sova så mycket som jag gör.
Nu för tiden brukar jag vakna max 2gånger/natt & dom gångerna ska hon ha lite lella innan hon somnar om lika snabbt igen. Igår vaknade hon kl 09.00 och skönt nog så vaknade hon kring denna tid denna morgon med.
Nu ska vi se vad min & Lillys dag har att erbjuda, min morbror & hans fru kom sent igår kväll till rättvik ungefär så dom kommer hit ikväll hur som helst(Lillys gudföräldrar).
Lär ju plocka lite & städa innan dom kommer hit i vilket fall som helst.. Hej så länge!
2011-07-25
 22:18:51

Sommaren är över på ett ögonblick!

Ny design är på väg igen utav en toppen tjej, håll koll : )
2011-07-25
 11:32:02

Linda & Simson är här!

 

Linda & Simson är här på besök.

Bjuder på en bild ifrån kvällen då vi var där och grillade! ♥2011-07-24
 20:17:00

Spray tanning resultatet!

 

Får bjuda på några bilder så ni ser hur resultatet blev :)

Väldigt nöjd över resultatet förutom att hon som gjorde det lyckades göra mig lite flammig på underarmarna. Skönt att kunna få färg till speciella tillfällen som tex Bröllop. När man har småbarn är det inte lika lätt att ta chansen att vara i solen så spray tanning är en riktigt bra sak, dock håller ju inte färgen på samma sätt & det försvinner efter 4-14dagar. Det kostar ändå 300kr och håller inge vidare länge men som jag sa tidigare, vissa tillfällen.. :)

Det som jag tycker är bra att det ser så naturligt ut och man blir inte jätte brun i ansiktet vilket man inte blir om man solar i vanliga fall heller. Vad tycker ni?

2011-07-23
 23:04:00

Bröllop & mingelbilder!

Här kan ni alltså se Bröllop & mingelbilder!
Har tre olika kameror som bilderna ligger på så bilder inne ifrån kyrkan finns inte med här.
Bröllopet var jätte fint & det som gjorde det lilla extra var nog att min kusin var gravid & ska få en bebis här i november hon också.. Så himla vackert med en liten bebismage under klänningen..

Dem nygifta är min kusin Pauline & hennes man Fredrik.
Jag är i den färgglada klänningen & Lilly-Lee i den Lila.
I den ljusa klänningen intill mig har ni Lilly`s gudmor Maria.
Min bror ser ni i den blå skjortan & mamma i den svart rosa klänningen bredvid mina kusiners pappa Niklas.
Mannen som står framför alla tjejer är paulines riktiga pappa Micke :)..

Bröllopet var jätte fint & människorna var riktigt trevliga.
2011-07-22
 12:56:00

Pärlan har just somnat!.. Hej igen kära bl...

img_5215 (MMS)

Pärlan har just somnat!.. Hej igen kära bloggare!  Vi har just åkt ifrån Gävle där vi fick vänta i nästan 1 1/2timme på nästa tåg, dock gjorde det inte så mycket då jag och Lilly gick och käkade någon god lunch buffé på tågstationen. Vi är på väg hem och tur jag har underbara bekanta så Linda och David kommet och hämtar oss i stan så vi slipper åka buss med all packning. Nu blir det bara hem och packa om väskorna innan vi åker till Arboga där mormor och morfar bor. Om jag ska vara ärlig är jag lite nervös inför bröllopet imorgon fast jag vet att allt kommet bli perfekt, man kan ju i så fall undra  hur bruden känner sig förutom lycklig!? Jag känner mig helt slut men jag orkar hålla ögonen öppna, fick en kort tanke av att jag skulle köpa en kopp kaffe men ångrade mig lika snabbt igen.. Telefonen håller mig vaken men jag tänkte att jag skulle blunda så mycket som möjligt då Lilly gör det så jag är riktigt pigg inför imorgon dagen :-) kram på er alla, ikväll kommer bilder på mina nya inköp samt en bild på min "bränna" efter spray tanningen. Kram kram

2011-07-21
 18:27:17

Snart blir det hemgång & bröllop!

Kära bloggare, jag är tillbaka igen!

Haft fullt upp hela tiden under den period jag varit här.
Igår var vi på fest, eller vi satt inte uppe i det värsta och kort där efter somnade Lilly ute i vagnen så jag satt ute och umgicks med lite folk strax utanför dörren... (NYKTERT tillstånd såklart, i alla fall när jag talar om mig;).
Idag Torsdag har jag & Alice varit på stan & Lilly såklart.
Jag har letat en massa saker inför bröllopet samt varit på spray tanning och jag är super nöjd!
Det tar upp till 12timmar innan all färg kommer fram och jag var redan efter en timme brun men nu ni, nu är jag brun som en pepparkaka.  : ) 300kr för att känna sig lite brun och fin till bröllopet, verkligen värt det.
Hittade en massa fint till Lilly, inte bara kläder till bröllopet utan lite annat fint. Hittade två stycken tröjor åt mig själv också på Rean. (Bilder kommer inom kort). Köpte lite smink och doningar inför bröllopet på Lördag.
Imorgon har jag varit i Sundsvall i en vecka och inte nog med det hinner vi bara fram och tillbaka hem till Falun imorgon innan min mamma kommer hem ifrån jobbet och vi åker till Örebro.
Det ska bli så himla roligt och jag ser verkligen fram emot att få klä upp mig & gå på kusinens bröllop..
Nu ska jag packa ihop mina saker, åker som sagt kl 08.32 imorgon och det sista jag vill är att behöva stressa sönder så jag blir sur.. Kram på er alla och tack för era fina kommentarer
2011-07-20
 12:43:18

Stranden med mina hjärtan!  Sitter på stra...

img_4698 (MMS)

Stranden med mina hjärtan!  Sitter på stranden i den härliga värmen med Lilly & M. imorgon åker vi åter hem över för att sedan på fredag åka till örebro. Vi ska som jag nämnt på bröllop på lördag men innan hemgången väntas spray Tanning imorgon kl 10 kram

2011-07-18
 21:32:14

Olle & Lilly-Lee! Sötisar! Måste bara dela...

img_1900 (MMS)

Olle & Lilly-Lee! Sötisar! Måste bara dela med mig av denna söta bild på Mys lillebror Olle & Lilly när dom satt och busade igår :-)  Nu ska jag kolla på film, M jobbar o h slutar kl 22 och Lilly sover.. Godnatt kära läsare!

2011-07-17
 18:17:52

Kära bloggläsare!..

Bild saknas tyvärr men ett inlägg kommer här!

Hej på er alla!
Har fullt upp med Lilly-Lee & Mathias hela dagarna så jag måste erkänna att bloggen blir lite bortglömd.
Hur som helst har vi bara trevligt, dock måste jag erkänna att det är väldigt tufft att ta hand om Lilly helt ensam, jag brukar ju faktiskt ha mamma som hjälper mig tex så jag får en sovmorgon eller 1timme på kvällen men inte nu inte. Dock tycker jag det är bra att jag klarar mig helt ensam, M är i alla fall till lite hjälp så det är ju skönt :)
Man blir rätt bortskämd med att ha folk runt ikring sig...
Idag har det varit rätt fint väder så jag & Mathias samt hans lillebror badade Lilly ute i badbaljan, hon älskade det!
Inte nog med detta så gick jag & M`s lillebror till lekparken intill och gungade Lilly, även detta tyckte hon om super mycket. För er som funderar på vad M gjorde så låg han och solade eller rättare sagt sov. Vi har sovit rätt bra dom senaste nätterna men jag förstår verkligen att M känner sig trött när han inte får sova, det är bara att vänja sig.
M jobbar & jag sitter just nu hemma hos My. Vi sitter igentligen bara och tar det lugnt, Lilly somnade just och My är barnbakt åt sin 6½månaders Lillebror som Lilly lekt med här i någon timme. Det är så himla skoj att bara titta på dom små busfröna.. Nu ska vi kika vidare på filmen som går på tv:n.
Kram & trevlig kväll på er alla!
2011-07-15
 09:27:58

Sundsvall, här kommer vi! Godmorgon på er!...

img_9631 (MMS)

Sundsvall, här kommer vi! Godmorgon på er! Nu fortsätter tåget emot Sundsvall ifrån Gävle & än så länge har vi sluppit förseningar, hoppas slipps det resten av resan också. Lilly sov första biten emellan Falun Gävle men sitter nu vaken här bredvid mig i bilbarnstolen och äter rån. Det går rätt bra att åka tåg så det kan jag verkligen rekommendera om man ska resa med småbarn.  Nu ska jag göra mat till Lilly & snart äntligen får jag träffa M igen kram på er..

2011-07-14
 14:43:32

Min sommarbebis utvecklas!♥

Min lilla blomma, underbara älskade♥

Lilly kan nu:
Äta macka helt själv.
Hålla i flaskan till viss del när hon äter.
Stå upp om hon håller i sig.
Åla sig lite smått framåt, inget krypande ännu..
Rulla runt och sätta sig upp.(om hon har något att hålla sig i).
Sätta sig i vagnen, ta sig upp ur liggläge.
Äta välling på kvällarna vilket hon inte tyckt om.
Äta upp mer än en halv barnmatsburk.
Sysselsätta sig själv varje morgon så jag får sova 30 min extra(Lyx).
Saker vi väntar på men som får ta sin tid:
Prata rena och klara ord(bara på sitt egna vis).
Krypa eller hasa sig fram.
Gå & springa.
Nästan inget hår men det lilla som hon har är lockigt.
Hon har inga tänder men det verkar vara påväg.
Säkert något mer men kommer inte på :)

Saker jag funderar på att vi ska göra.
Gunga i gunga i lekparken-Har endast gungat hemma ännu.
Cykla-Lilly får sitta i cykelbarnstol bak på cykeln.

Lite mer info om Lilly-Lee:
Förnamn: Lilly-Lee-
Mellannamn: Molly, Christina, Vera.
Efternamn Wahlsten.
Födelsedatum: 21Novermber 2010.
Ögonfärg: Klarblå som sin pappa.
Hårfärg: Brunt, börjar bli ljusare.
Klädstorlek: 62-68. Börjar komma i lite 74kläder & växa ur 62, så 68/74.
Tycker om att: Dansa med mamma & hoppa i hoppgungan.
Tycker inte om att: Sitta förlänge i bilbarnstolen & bli torkad runt munnen.
Det var lite mer om Lilly-Lee, fråga gärna om det är något du funderar över :)


2011-07-14
 09:01:39

Mammas Lilla Lee!

Bjuder på en mamma & dotter bild..♥

Godmorgon bloggare, Amanda här igen!
Vi hade en super trevlig kväll igår när vi grillade med familjen Lönn. Lilly & Simson är ju för söta, Lilly satt i gåstolen och Simson puttade på : ) hehe.
I vilket fall som helst kom vi hem kring 00.30 så vi alla somnade direkt nästan, förutom Lilly som redan sov men vaknade när vi steg innanför dörren.. Hon låg vaken minst 20min innan hon somnade om och fått mera Lella. Eftersom jag lät Lilly sovit bredvid mig inatt igen sov jag som vanligt lite sämre eftersom hon rör på sig så pass mycket. Jag vaknade vid 05.30 ungefär, då låg lilly tvärs över sängen så jag fick klämma ihop mig ner i fotändan.
Idag så kommer det bli en lugn dag, nästan i alla fall.
Jag vill jag ska & jag tänker åka till Sundsvall, om inte idag så imorgon.
Nästa vecka fyller Mathias år & samma dag ska min kusin gifta sig. Det blir nästan alltid så att allt blir dubbel bokat så man ska behöva välja bort det ena efter det andra, tyvärr! Jag får helt enkelt fira Mathias lite i förväg och sedan får jag, Lilly-Lee & M hitta på något kul sedan. Jag funderar på att åka upp redan imorgon, jag vill så gärna träffa honom och eftersom han jobbar blir det även denna gång jag som åker, inte för att det gör något men.. Jag ska passa på att träffa alla härliga vänner på samma gång, jag bara måste.
Idag ska vi nästan bara vara hemma, mamma börjar åter jobba på Lördag så.. Hur som helst ska mamma klippa sig i stan vid 16.00 tiden så jag & Lilly ska gå på stan medans så jag kan köpa NY slingfärg samt kika lite hur mycket pengar jag har kvar på kontot..
Är det bara mig det blir såhär för eller händer det er också? Varje gång man inte ska handla så vill man handla och dom gånger jag ska handla hittar jag ta mig tusan ingenting...

Nu ska jag byta en skitblöja, det luktar långa vägar eller rättare sagt det stinker!
kram så länge & ha en bra dag.
2011-07-13
 18:43:08

Grillkväll med familjen Lönn!

Nu går vi ner till Linda, David & Simson för en riktig grillkväll!
Ha en trevlig kväll allihopa, kram!
2011-07-13
 12:59:00

Jag saknar M, min Mathias! ... ♥

Jag känner nästan som panik när vi inte ses och åker åt var sitt håll.

Jag vet, jag kom nyss hem & vi sågs i Söndags men endå så saknar jag honom så himla mycket.
Jag är glad att jag fick vakna upp hos M på min födelsedag, det kunde inte varit/blivit bättre...
Jag håller redan nu på att kolla tåg upp igen, jag vill bara åka & skulle jag få välja skulle jag & Lilly-Lee redan vara där..Jag mår så himla bra när vi tre är tillsammans!

Billig resa 180:- , Ja tack!2011-07-13
 09:39:00

Min jag vill / jag ska lista!

Lilla Lee, mammas charmtroll!
Min jag vill/ jag ska lista!
♥ Åka med Lilly upp till Mathias!-Ska
♥ Ha längre hår/ limma löshår!-Vill/ska
♥ Lämna in mobilen på lagning!-Ska
♥ Göra mer ljusa slinger!-Ska
♥ Åka på semester i utlandet.-Vill
♥Gå på bröllop!-Ska
♥Gratta Mathias som fyller år 23juli!
♥Bli grattad i efterskott!-Ska
♥Åka på grönalund-Vill/ska
♥Gå på ungmamma gala!-Ska
♥ Plocka igenom alla Lillys kläder, ta bort det som är för smått!(mindre skoj).-Måste
♥ Plugga Im(nya IV) i en annan stad - VILL!
Vet inte om det ens är möjligt men jag skulle så gärna viöja börja plugga uppe i Sundsvall på IM, hyra något boende + att jag ska ha med LIlly så klart, någon som ens vet om detta är möjligt?
2011-07-12
 23:16:58

~ 17år & mamma till Lilly-Lee! ~ Svar på Frågor..

Plötsligt känner jag mig inte längre som en "Jätte ung" mamma!

Visst känner jag mig som en ung mamma, men inte lika ungt som innan.
När man är 18år är man i mina öron inte längre en ung tonårs mamma längre, när man är 18är det vanligare att vara gravid & ha barn än 15år & gravid - 16år och mamma.
Jag fick ett inlägg här i veckan ifrån en tjej som är i samma ålder som mig, jag tänkte jag skulle skriva lite vad jag tycker & tänker kring detta.

♣Du frågar mig vad du ska göra
♣Klarar man av att vara mamma i så ung ålder?
♣Hur berättar man för omgivningen?
♣ Ni är inte tillsammans men ni har sex & du är gravid!

Jag tänkte nu svara på alla dessa grejer i ett enda meddelande.
Hej där!
Jag ska försöka svara så bra som jag bara kan.
Vad du ska göra vet bara du, du måste få hjälp att tänka på allt praktiskt, allt det svåra & jobbiga. Jag kan tyvärr inte säga att det är mycket "posetivt" med barn i denna ålder förutom att du blir ett vuxet barn & mogen snabbare(förmodligen). Det är tufft, det är hårt arbete dygnet runt och ibland vill man bara skrika rakt ut, släppa allt och springa men det går inte när man valt ett liv som detta och som du själv sätter dig i.
Det är ingen som kan säga att du blir olyckligare eller lyckligare av detta, du måste känna efter i ditt hjärta.
Ett barn är ingen docka som du kan välja när du vill leka med, du ska sköta om denna människa 24timmar om dygnet. Jag vill inte låta negativ som att min dotter är pina för det är hon verkligen inte men om jag hade fått välja hade jag skjutit upp allt ungefär 3-5år. När jag är klar med skolan, tjänar pengar osv men alla gör vi olika val i livet och jag har bestämt mig för att lyckas, jag kommer att lyckas men det kommer ta längre tid..
Jag har idag ingen vidare bra kontakt med Lillys pappa och eftersom du är i samma situation som jag var i skulle jag nog välja att vänta. Det är lättare att vänta som skadan inte hänt och nu hänger allt dessvärre på dig. Det val som du gör nu kommer du få leva med. Jag hoppas ni alla förstår att jag inte vill låta negativ men jag kan & vill inte råda unga tjejer till att skaffa barn i så tidig ålder.
Det är inget som säger att han inte kommer ta sitt ansvar, men inget som säger att han kommer göra det heller även om du tror det nu. Mycket händer på 9månader, det kan du fråga mig.
Berätta för omgivningen är inget att oroa sig över, är man mogen nog att skaffa barn så är man mogen nog att berätta för folk runt ikring sig. Du kommer förmodligen tappa vänner men även träffa nya, detta är självklart helt olika men ...
Jag kan bara råda att berätta för en vuxen, hellst en förälder & tänk efter riktigt noga. Ett barn handlar om att ta hand om ett liv som behöver dig 24timmar om dygnet i minst 18år, är du redo? det kommer bli tufft men mycket posetivt också..

Är du ensam på din 9månaders gång eller när barnet kommer är det bäst att du har stöd helst av dina föräldrar, det kommer vara tufft på din långa resa och du kommer behöva någon vuxen, inte bara en vän!
Många kramar & Lycka till, jag önskar er alla allt gott ni som hamnar i detta svåra val!


Rådfråga gärna på: Amandawahlsten@hotmail.com


2011-07-12
 22:48:01

Min Sundsvalls vecka..

När man känner sig delad & inte vet vart man ska ta vägen..

Jag bara måste dela med mig av dessa härliga bilder på min gos, bilderna är tagna på Sundsvalls resan.
Jag vet ta mig tusan inte riktigt vart jag ska börja, hade helt ärligt varit lättare att videoblogga denna gång men näe. Jag skriver upp allt i punkter och skriver lite av varje.. :)
Sundsvall, Tisdag: Fick äntligen träffa min "M" igen!♥

Sundsvall, Onsdag: Min första dag på Gatufesten, det var helt underbart att komma ut bland folk igen. Lilly var med, en aning orolig men trygg i vagnen tack och lov. Vi höll oss ifrån det värsta oljuden och det gick faktiskt bättre än väntat att gå dessa dagar med barnvagnen.. Kul att träffa alla underbara vänner igen!
Sundsvall, Torsdag: Första dagen utan barn på Gatufesten. Det var meningen att jag skulle med ut på Lördag när jag fyller men eftersom jag fick möjligheten att gå så passade jag på & även denna kväll var toppen.
Sundsvall, Fredag: Helt ärligt känns det som att minnet för fredagen just nu sviker mig. Jag var hos Mathias tills han började jobba(han jobbade som vakt på GF). Jag, mamma, Lilly & Malin som vi bodde hos åkte till Birsta köpcentrum och shoppade. Jag valde ut lite kläder som jag ville ha på min födelsedag,.. bara några timmar kvar nu. Mamma var så rar att hon erbjöd sig att ta Lilly under natten så jag fick vakna upp hos M på min födelsedag go som hon är. Mathias jobbade ju som sagt tills kl 02.00 så han kom dit Malin bor vid 02.30 & käkade tårta, jag vet mitt i natten. Jag blev firad av mamma & Malin samt M(Lilly sov) och det var super mysigt haha, trotts att vi alla var supertrötta.. Vid 03.40 ungefär var vi åter hemma hos Mathias för att sova.
Sundsvall, Lördag-Min födelsedag: Jag vaknade upp & blev firad hemma hos M!
Vi gjorde inte så himla mycket eftersom vädret var halv dant så Mathias & jag åkte iväg till Ego för att sola. Vi kom åter hem till M & han lugnt göra oss iordning inför kvällen när hans bror hade lagat till God middag!
Kvällen var redan planerad, jag hade barnvakt & jag skulle för en gång skull ta chansen att dricka med mina tjejer! Kvällen blev ärligt talat bättre en väntat & jag kan inte göra annat än att åter igen tacka för en kanon kväll. Nog för att jag är mamma & aldrig skulle dricka med min dotter i närheten, men även som mamma måste man någon gång få släppa lös. Lilly var som sagt i trygga händer hemma med mormor.♥
Vi kom hem sent & fick en riktig sovmorgon innan Lillys mormor kom över med Lilla Lee.
Det känns som rena lyxen att ha barnvakt ska ni alla veta, tro det eller ej..
Sundsvall, Söndag: Hemfärd, mindre rolig dag att åka ifrån Mathias.. det finns inte så mycket att säga..

Sundsvalls veckan var super kul & det var så sjuk skoj att träffa alla härliga vänner igen!
kram & tack alla för en härlig vecka i S-vall!
2011-07-12
 15:30:49

Inlägg & nya bilder kommer ikväll när Lill...

Inlägg & nya bilder kommer ikväll när Lilly somnat för natten! Det har hänt en hel del På sista tiden så missa inte! Kram

2011-07-12
 14:18:00

Tisdag - Lilly-Lee, Max & Ellinor!

Två små charmtroll, det tredje sover..
Lilly & Max
2011-07-11
 22:17:06

Haft en kanon trevlig dag med Gabbi & Max!...

img_5958 (MMS)

Haft en kanon trevlig dag med Gabbi & Max! Man såg på dom att dom hade skoj så det känns ju bra.  Ska blogga när Lilly somnat tänkte jag eller då hon vaknar får se vad jag orkar.. Känner mig en aning nere, saknar M så jag vet inte vart jag ska ta vägen riktigt! Ny kan ju alltid höra över om ni ska hyra ut ett rum hihi.. Kram på er alla..

2011-07-09
 12:33:44

Lördag 9juli 2011 - Min födelsedag!

a
Kära bloggare, idag är det min födelsedag!
Har fått lite kläder & pengar här på morgonen.
Mathias kom och hämtade mig efter att ha jobbat på Gatufesten emellan kl 17.30-02.00. Vi bestämde oss för att ta lite tårta med mamma & Malin se sådär mitt i natten, tokig som man är! Eftersom jag skulle få vakna upp hemma hos Mathias så kom han att hämtade upp mig på vägen hem. Hur som helst så har födelsedagen varit bra än så länge, har fått lite kläder & pengar...
Blir full fart hela dagen & ikväll väntas gatufesten med tjejerna.
Bilder ifrån Gatufesten kommer här till veckan föresten, kunde inte ta några bilder på egen hand då min mobil dog & kameran slarvade jag bort hemma(tyvärr). Nu ska jag fortsätta fira min födelsedag, kram på er alla!
2011-07-09
 12:09:48

1994-07-09 - 17år idag! 

img_1898 (MMS)

Idag fyller jag alltså 17år så grattis till mig själv!

2011-07-08
 22:25:52

Min solstråle sitter vid havet!

img_7094 (MMS)

Min solstråle sitter vid havet!  Hej kära bloggare!  Har haft fullt upp och inlägget som jag skrev försvann efter vägen tyvärr. Hur som helst har jag & M varit på stranden varje dag med hans familj. Lilly var självklart med och hon satt på stranden under ett parasoll & lekte. Jag badade hennes fötter och gud så skoj hon tyckte att det var!  Varit på GF igår/inatt & jag ska dit imorgon också med några av tjejerna, haft super trevligt och det är så himla skönt att komma iväg och få tid för sig själv. Bilder ifrån gatufesten kommer inom kort... Nu ska jag kika igenom mina nya kläder jag köpt idag innan jag ska börja på att slinga lite fler blonda slingor! Imorgon är det min dag, jag fyller 17år och om jag ska vara ärlig låter 17år och mamma inte så jätte ungt i mina öron, inte som 16 om jag säger så. Lägger upp bilder om någon timme på håret, kram på er alla!

2011-07-05
 07:30:00

Sitter på tåget nu, förmodligen! ♥

 

Just nu sitter jag på tåget emot Sundsvall om inget gått åt pipsvängen! : )

Med packning upp över öronen samt barn, barnvagn & bilbarnstol är med..

Hur som helst, Sundsvall här kommer vi!

Kram på er alla!2011-07-04
 19:54:39

En övertrött dotter ..

Lilly-Lee somnade redan vid 19.00, ÖVERTRÖTT!

Håller på att packa ner saker vi ska ta med oss upp till Sundsvall, jag hatar att packa för det är alltid något som jag glömmer... tur mamma kommer på Torsdag så hon kan ta med sig det jag glömt hemma.
Det svåraste är nog Lillys kläder, kläder efter väder.... Slänger nog ner i stort sätt ALLT!
Nu måste jag fortsätta i fall att hon vaknar för då kommer jag ingen vart i denna röra, kram på er
2011-07-04
 15:56:06

Lilly sittandes i ett skohav!

Underbara, älskade charmtroll! ♥ Bilden är tagen på Leksand sommarland 2011!

Hej igen kära läsare!

Idag har Malin, Emelie & Lovisa åkt hem igen efter att ha varit här i 2nätter. Har varit super skoj att ha dom här!

Dom åkte hem kring 11tiden så jag & mamma tog en promenad bort till trädgårdshandeln.
Alice(kusinen)kom hit och åt lunch med oss, sedan gick vi ut en sväng med barnvagnen. Jag drog upp en massa ogräs ur jordgubbs landet och Alice hjälpte till en stund tills Lilly blev missnöjd, då gick dom kring i trädgården. Vi tröttnade ganska snabbt så vi hamnade i garaget där vi hittade en massa saker jag hade som liten, framför allt en stor kartong med kläder som Alice nu har fått. Har spart undan vissa plagg som jag fått av mamma & pappa på västkusten men annars var det igentligen inget speciellt, dock såg nästan allt oanvänt ut.

Mamma & Niklas(kusinernas pappa) åkte just till soptippen, jag snabb bloggar & Alice leker med Lilly-Lee här på golvet bredvid mig. : ) Blir väl snart dags att packa inför imorgon då jag & Lilly åker till sundsvall. Tåget går 07.30 så det är bara att kliva upp i tid så man slipper stressa som vanligt!

Hoppas ni haft en trevlig dag iaf & kram på er.

 

 

2011-07-04
 00:46:03

Sundsvalls gatufest 2011 - 4-9juli!

Någon som man möjligen kommer stöta på när man går där?

Nu har jag äntligen kommit fram till att jag ska gå Tisdag, Onsdag & Lördag.
Tisdag, svänger bara jag, Lilly & Mathias förmodligen upp en sväng beroende på väder och vind.
Onsdag, kanske det blir en sväng dit på dagen/kvällen med Lilly & någon vän då Mathias jobbar mellan 16.00-22.00. Är inte riktigt 100% säker ännu men något ska vi väl hitta på hoppas jag.Slå en pling vettja!
Lördag, det vill säga 9juli min födelsedag! Jag har barnvakt så tänkte gå med några av mina tjejerna på kvällen/natten och sedan följa med "M" hem och tillbringa natten där.
Tar tåget med min underbara dotter till bästa "M" på tisdag.  : )
Men som sagt, någon som ska på Gatufesten?
2011-07-03
 22:21:46

Het vecka eller vad?

img_5550 (MMS)

Blev visst lite knas efter vägen, eller? ; ) Har dock ingenting emot lite sol nu men 63 grader, nja...

2011-07-03
 09:14:00

- Svarar på några frågor!

 
Fina & underbara människor!
Tänkte starta dagen med att svara på ett par av era 
 
Kan man följa din blogg med bloglovin? Ja det kan man, skriv gärna en kommentar om vi ska följas åt.
 
Kommer du gå på gymnasiet?även om du ska eller inte, vilken linje hade du gått, va vill du bli? Hade du bott kvar i Falun? Nu blev det mycket på en gång men. Ja, jag kommer gå på gymnasiet kanske efter sommaren men förmodligen efter jul. Eftersom jag kommer gå ett år på IM(nya IV) och läsa upp mina betyg får jag även som en "förskola" till det programet jag vill gå. Det vill säga att jag får vara med på ett hörn av linjen så jag vet lite vad det innebär :) Jag vill bli & göra så himla mycket, jag vill synas, höras & hjälpa. Allt ifrån journalist till frisör, kock, polis & sportreporter. Det finns en hel del om jag säger så men jag tycker ju om att skriva så vi får väl se om jag tar upp den biten eller inte... Tiden får utvisa som sagt :) Nej, Falun hade jag inte bott i om jag fått välja stad och ställe på egen hand.
Hur gammal är Lilly nu? Lilly är 7månader 1vecka & 5dagar, om man ska vara på pricken.
 
Har din mage gått tillbaka helt efter graviditeten? Helt kan jag väl inte säga, det tar upp till ett år innan kroppen återställt sig helt och hållet men en hel del har gått tillbaka, ja!
(Eftersom jag inte tränat magen direkt efter ser magen ännu bra ut och kroppen har gjort det mesta själv då jag endast promenerat. Om man börjar träna direkt efter hinner inte kroppen med och då får man en "russin mage".För er som inte vet om det så ska man heller inte göra situps efter man fått barn då magmusklerna är delade efter graviditeten.)
 
 
Fråga gärna om det är något som du undrar över, kram!
 
2011-07-02
 13:33:05

Jag har äntligen tappat några fler mammakilon!

'
Vi får väl bjuda på en bild eller vad säger ni?

Vart väldigt glad här på morgonen när vågen stod på 55kg. : ) Visst är en del av magen kvar men jag valde som sagt att ta det lugnt med vikt nedgången + att kroppen inte hinner med om man går ner för fort & då blir magen som ett russin. Tänkte lägga upp en bild nu efter på magen så ni får se skillnaden, kan redan nu säga att det ser hemskt ut där navelpiercingen satt så jag tänkte göra om det igen inom kort.
Nej, jag är nöjd med mig själv(oftast) framför allt när man kommer i dom gamla kläderna igen. : )
Har en hel del som ska säljas så jag får nästan börja ha bloppis eller vad man ska kalla det där jag säljer en massa gamla kläder som knappt är använda.
Förvånad att jag ens gått ner med tanke på va jag och Mathias stoppat i oss när han varit här!
Tänkte jag skulle börja använda den här ab circle pro som mamma köpte men som just nu står ute och aldrig används. Nu känner jag mig en aning motiverad till att ta tag i magen trotts att den inte är jätte hemsk.
"Det ska väl synas att man har fått barn" som jag brukar intala mig själv..
Snart kommer våra nattgäster hit, mammas kusin och mina tremänningar så ska plocka ihop på övervåningen nu, hej så länge!


2011-07-02
 07:42:00

Good morning sunshine!

Nu tar vi nya tag, andra juli tvåtusenelva!

Om bara några timmar kommer mina sysslingar eller tremänningar kanske det heter samt deras mamma! : )
Dom sover här så det blir mysigt, nu ska vi sätta igång och storstäda innan dom kommer, vi är långt ifrån klara!
Kommer blogga mer under dagen & fler nya bilder på min stora tjej kommer komma, kramisar!
2011-07-01
 23:59:00

Första juli tvåtusenelva!

Känns bara jobbigt just nu, jag visste att sanningen en dag skulle komma fram och den skulle göra ont..Självklart!
Även om man önskar & tror att man kan se in i någon annans liv så går det bara inte. Det är inte lätt att ställa om sitt liv för något man kanske inte önskat men vem har sagt att det är enklare för mig eller för någon annan?
Just nu känns allt bara svart & vitt, antingen är det bra eller så är det helt enkelt skit, åt helvete med allt. Sur och bitter känner jag mig, precis så som jag inte vill känna. Ibland tar sanningen så hårt, i alla fall gånger som dessa.
Jag har någon dröm där inne att jag ville att allt skulle funka, jag kan lura mig själv en sekund och tro på det men det funkar inte så och jag vet det. Du kommer när du kommer, jag vill inte att Lilly ska behöva vänta men ändå så vet jag varför. Man väljer tyvärr inte allt här i livet, men jag är glad att du gav mig det finaste jag någonsin kunnat få.
Jag är idag bara glad att jag & Lilly har M samt mina fina vänner, vi kunde inte fått det bättre än va vi har det.. Tack att du/ni finns♥
Var tvungen att lätta mit hjärta .. Godnatt på er om jag lyckas somna!
2011-07-01
 11:51:32

Ungmammagala 2011

Nu är biljetterna köpta, kom på det igår i sista minuten tack och lov!
Jag ska alltså på ungmammagala i Stockholm den 27augusti! : )
Kommer bli super trevligt att lära känna alla andra unga mammor, någon av er som ska dit?:)

 

#