2013-02-21
 13:58:00

Min stora Tvååring - Lillys utveckling!

 
Fortsätta med pott-träningen.
Börjat låta Lilly gå allt mer utan blöja här hemma men även på dagis vissa dagar.
Hon är jätte duktig och har börjat säga till lite innan hon måste gå men det är väl lite lathet från min sida och all annan stress i vardagen som gjort att jag inte följt upp det hela.. men nu är det dags!
 
Finns många olika varianter av pottor osv men funderar på att beställa denna roliga potta som spelar musik när barnet gör ifrån sig på den... Finns olika prisklasser från 79-600kr men funderar då på den billa varianten och eventuellt köpa klistermärken att sätta på pottan varje gång hon går på den.. Allt för att göra träningen roligare!
 
Lämna gärna tips på hur ni gjorde med pott-träningen om du har några!
 
2år & 3månader.
Trotsåldern, en bra men jobbig tid ..
Trotsåldern är visserligen rätt jobbig men ändå bra, det är ju tiden då barnen försöker hitta sig själva, blir starkare som personer och får en egen vilja.
Visst, det tar kanske 10min längre att hämta från dagis eftersom "jag kan själv" perioden kommit men det är så skönt att Lilly endå lär sig att klä på sig själv.
 
Hon är riktigt envis & vet vad hon vill(oftast).
Hon har blivit så otroligt duktig på att prata och förklara vad hon vill, känner och tycker,
 
Det händer så otroligt mycket just nu men det är fantastiskt att se vad utvecklingen går framåt!
 
 
2013-02-20
 14:50:00

Lekar & pyssel med barnen.♥

Brukar känna mig totalt fantasilös vissa dagar, vad tusan finns det att göra?
Delar med mig av lite tips & hoppas någon kan dela med sig av sina! :)
 
 
♥ Baka med barnen. Att baka med barnen är alltid roligt, låt dom vara med och kladda och röra om, kan säga att det uppskattas en hel del av dottern. Behöver inte vara något krångligt utan något lättare tex chokladbollar!
 
Måla med pennor, vattenfärg, fingerfärg! Kladda & utrycka sig med färg är alltid skoj att göra tillsammans eller låta barnen sysselsätta sig med.
 
Bygga en koja inne av stolar och filar! Bygg en koja och ha picknick inne om inte vädret tilltalar.
Ställ upp några stolar och släng på en filt eller liknande så det blir en mysig koja!
 
Sagostund. Varför inte åka till biblioteket & låna några bra böcker som man sedan kan läsa hemma tillsammans. Lilly uppskattar verkligen när vi tillsammans åker och lånar böcker och ibland fikar efter..
 
Pulkaåkning! Passar sig bra nu när det är snö ute! :)
 
♥Badhuset. Uppskattas även detta, Lilly älskar att åka till badhuset & hoppar omkring som en liten fisk!
 
Sportys Lekland - En dag på leklandet uppskattas! Någon/några timmar med massa lek tillsammans.
 
Film mys! Man ska väl undvika att glo på tv hela dagarna men.. Mysigt att krypa ner tíllsammans eller ha som underhåll när man ska städa, diska eller laga mat..
 
Leka med lera. Göra troll deg eller köpa färdig lera . Använda köksredskap och formar för att skapa roliga saker. Just trolldeg kan man ju även slänga in i ugnen så det stelnar :)
 
Bygga med klossar - Något som Lilly brukar uppskatta.
 
TRÄFFA TREVLIGA VÄNNER!
 
Kom gärna med tips på lekar & pyssel! :)
 
 
2013-02-19
 08:35:11

Skip Hop Resväska.

Kikar på dessa otroligt fina resväskorna ifrån Skip Hop. Finns så många fina djur att välja mellan men jag är helt fast för ugglan, otroligt fin! Dessa finns även i söta ryggsäckar med en massa olika djur även där.. tex Bi, kossa, nyckelpiga, uggla, apa osv ..
Det enda som hindrar lite är priset, resväskan ligger på 599kr men kanske blir så att jag lägger ner den slanten framöver så Lilly får en egen väska att packa sina saker i då vi ska iväg.
 
Varför jag kom in på resväskor just nu är för att jag funderar på att åka till Sundsvall under lovet men vi får väl se, kanske ändrar sig helt och åker neråt istället, vem vet..
Ha det gott, kramar!
2013-02-14
 19:38:00

Alla hjärtans dag!

 
Alla hjärtans dag.
 
Eftersom Lilly blev sjuk så kunde jag inte "fira" alla hjärtans dag tillsammans med min prins så det fick bli lite i efterhand. Förutom några andra små saker så kunde jag inte låta bli att köpa detta spel till oss.
"ALLT DET DÄR DU ALLTID VELAT VETA OM DIN PARTNER".
Kan säga att jag fått reda på mycket nytt och det är faktiskt ett rätt roligt spel där man får reda på lite mer om varandra. 250kr på bokhandeln & ja, det var det värt det.
 
Hoppas att ni andra fick en mysig alla hjärtans dag eller hade en vanlig men bra dag, kram!
 
 
 
 
2013-02-06
 08:57:52

Gymnasiet eller inte..

 
Kämpar verkligen för att hinna. Antingen är det av eller så är det på för min del och tyvärr har jag stått off ett bra tag den sista tiden då jag inte mått så bra. Hur som helst så jobbar jag på som tusan just nu och kämpar på för att komma in på gymnasiet efter sommaren! Det sista jag vill är att tvingas på IV ett jäkla år till...
 
På ett sett är det skönt att jag haft det här året på mig med tanke på att jag inte riktigt vet vad jag vill gå för inriktning men gymnasiet är ett måste så det är bara kämpa på! 
Håller tummarna att jag hinner färdigt tills sommaren! 
 
Kompisarna & pojkvännen tar studenten till sommaren. Visst känns det lite surt att ha allt kvar och att inte kunna göra detta med vännerna i samma ålder men men, börjar man livet bakifrån får man ta det som det är och huvudsaken är att även jag tar studenten Inom snar framtid! :-)  
Råder er som envisas att PLANERA i så tidig ålder att vänta tills ni i alla fall kommer in på gymnasiet då det underlättar att ha allt färdigt, men blir allt oplanerat så visst tusan går det bara man ger sig fan på det! 
 
Nu ska jag ringa skolan och fortsätta med pluggandet, sköt om er & kämpa på!
 
2013-02-05
 09:27:00

Saker blir lättare när du blir större..

 
 
Tycker saker egentligen är roligare och delvis lättare nu när Lilly blir större. Man kan göra mer saker, hon kan sysselsätta sig själv men kan även vara med på saker ju större hon blir. :-) 
 
 
Bilden här ovanför är tagen i helgen då jag åkte bräda för andra gången på två år(sedan Lilly föddes). Efter lunchen överraskades jag med att mamma & dottern kom till backen för att leka i lekparken samt åka pulka!  "Också åka backen, åka skidor" sa Lilly. Pojkvännen lärde sig att åka när han var två år så tänkte att jag kanske ska hyra ett skidpaket åt Lilly så hon får prova stå på ett par och åka mellan mina ben med sele.Hon är ju så otroligt framåt så tvivlar inte på att hon inte kan men vi får väl se, annars väntar vi tills nästa år.. ingen panik precis.  
 
Någon som lärde sig åka tidigt? Eller som har barn som börjat åka tidigt & hur gick det? :-) 
 
(För er som tycker det låter galet så pratar vi inte om ett världslopp ner för puckelpisten utan en "platt" barnbacke för små knattar ;-)).
 
 
#