2014-05-30
 15:57:00

Fredag - Ridning!

 
Lilly hemma hos några bekanta, ridandes på deras häst tota. 

Kan säga att Lilly var riktigt glad över att få rida, hon tyckte det var spännande att rida på ett friare sätt. Hon vi red hos har två döttrar som även de var med oss samt en vän till dem. Hade en glad Lilly kan jag säga & efter att ha fikat den extremt lyckade kakan jag tagot med gick Lilly-Lee med tjejerna och matade fåren/lammen. 
 
Kommer bli mer ridning & kanske något för min del framöver. Var ett bra tag sedan jag red & eftersom vi var välkomnna tillbaka att rida när vi ville lär det helt klart bli snart igen. Lyckad dag! :-) 
 
 
 
2014-05-24
 21:37:00

Vattkoppor - Dag 2

Igår var det Lilly`s tur att få vattkoppor. Några enstaka kom igår och denna bild togs här på morgonen.. 

Nu på kvällen är hon dubbelt så prickig, hela magen, armarna, benen och värst av allt i stärten & smulisen. Svider när hon kissar eftersom hon fått stora vattkoppor nertill stackarn, hoppas verkligen detta försvinner snart så hon slipper ha ont. Förövrigt går det rätt bra, kylbalsam + receptet mot klåda har hjälpt riktigt bra.. 
 
Nu på kvällen har hon 39graders feber, det är ännu mer prickar och värre ska det väll bli.. Det är ju inget farligt för små barn att få vattkoppor men kan endå tycka att ungarna lika gärna kan vaccineras med tanke på hur jobbigt, besvärligt & ont barnen faktiskt har av dessa dumma prickar...  Skönt när det är över!
 
 
2014-05-18
 21:44:00

Helgen, Jobba, övernatta, grilla & bada.

 
Fredagen, slitit med skolan och han lagom hem till halv 4, hämtade lIlly på dagis och lämnade hon hos grannen.. Slängde bokstavligen i mig maten för att sedan åka till Restaurangen för jobb 17-01.30. Hade några roliga men slitiga timmar på jobbet.. 
 
Hur som helst så sov dottern över hos bästa kompisen Tilda som bor granne med mamma. Trodde inte det skulle gå så bra men det gick över förväntan och Lilly sov fram tills klockan 8. Känns skönt att hon kan känna sig trygg och sova utan mig och sin mormor, det är första gången som hon sov borta bara 3år gammal :-) 
 
Lördagen, sola, köra grannen till tippen och slänga skräp och på kvällen åkte vi till Tommy för att grilla & umgås med en massa trevligt folk. Var riktigt trevligt men klantig som jag var sprang jag in med tån i några plankor så det var knappst någon höjdare, ont som F*n gör det.. 
 
Söndagen, en glad dotter, en bakis Emil och sen jag som var allmänt trött. Vid 12blev det att käka pizza med Tommy och hans tjej samt dottern. Följde med hem till Tommy för att städa efter gårdagen och där efter åkte vi till Sågmyra marknad som lagom han stänga igen. Blev en tur i alla fall & där efter mjukglass & LIlly tog sitt första dopp i sjön. 
 
Jag skulle bada men blev bara upp till knäna men Lilly bada riktigt länge med även de andra större tjejerna(grannarna bland annat), Ingen badkruka till unge man har inte. Där efter blev det grillning hemma hos mamma med familjen. Riktigt mysig & trevlig helg fylld med massa skoj. 
 
Jo men föresten, förutom barn, skola & jobb ska jag börja träna 12åriga tjejer i fotboll. :D Ska bli riktigt skoj och Lilly ska få börja i fotboll på torsdagarna och hänga med när ja tränar tjejerna. Hoppas detta går bra och att min tå fungerar någelunda tills imorgon. Ha det gott!
 
2014-05-15
 20:22:59

Förskolans dag!

 
Efter en kortare dag i skolan & lite handling hämtade jag Lilly några timmar tidigare från dagis.
 
Förskolans dag idag vilket innebär grillning med andra föräldrar & barn på dagis mellan 16.30-18.30. 
LIlly ville ha grillad korv men jag slog till med att göra egna biffar med bullgur & tzatsiki(stavning?). Supergott och inte alls svårt då jag köpte en färdig pulvermix att blanda i. Fick även för mig att göra pinnbröd & kvargbröd. 
Pinnbrödet får vi grilla imorgon utanför oss då det måste vara mer en brasa(blir lättare så) och brödet smakade sådär men biffarna & det var mumma! 
 
Tycker det är jobbigt att gå på dessa tillställningar ensam då jag känner mig så ung(och ensam) jämfört med de andra, har gärna har med mig mamma men idag kände jag mig vuxen.. Jag gick dit ensam med Lilly, för Lillys skull och vi hade riktigt trevligt med de andra barnen, föräldrarna & fröknarna.
 
Efter grillningen, fikat & jordgubbarna åkte vi hem och tog ett bad och kikade på Pippi Långstrump. Riktigt mysig dag med dottern och ser nästan fram emot nästa dagisaktivitet. Hoppas ni haft en bra dag, hej så länge! :)
 
 
 
 
 
2014-05-11
 20:27:00

Söndag!

 
 
Mamma är fantastisk!
Hon har varit i Schweiz hos min kusin Linnea & köpte med lite produkter samt en nessesär till mig med Victoria`s Secret body mist, tvål & body lotion. :-) 
 
Förutom detta blev det film i badet hemma hos pojkvännen + att jag provade hans mammas underbara jordgubbs skrubb! Har så prickar på benen och armarna & bara efter en gång försvann så mycket av det.. Måste önska mig en sådan tror jag, till önskelistan! 
 
Kul att mamma fick flyga bort med moster lite, nästa gång är det min & Lillys tur!
2014-05-08
 22:01:52

Torsdag

 
 
Nationella prov, sola & hemma plugg i badkaret samt fläskfilèpasta med favoritgrannarna. 
 
Nationella provet i svenska idag, gick rätt bra hoppas jag(kändes som så) & unna mig där efter att sola på Grand hotell innan hemfärden. Inte nog med detta så fick jag lite svenska plugg gjort som innebär att jag får läsa denna faktastiskt underbara bok i badet innan jag hämtade dottern från dagis. Har i uppgift att läsa en bok i svenskan så det var ju inga konstigheter alls. 
 
Efter att ha hämtat Lilly på dagis så åkte vi hem till grannarna(mammas grannar) som igår kom hem från Grekland. Dom var så goa att de köpt med en flaska vitt vin till mig & dessutom bjöd de på fläskfilèpasta till middag(jag stod för efterätten). Haft en riktigt bra & mysig torsdag och ack vad skönt det känns att favoritgrannarna äntligen är hemma igen. 
 
Hoppas ni haft en bra torsdag, laddar nu upp inför sista nationella delen i svenska imorgon som jag missat.. 
 
2014-05-07
 14:54:00

Barnmottagningen.

 
 
 
Är bra stolt över att vara mamma till denna rara lilla tjej. 
Varit på barnmottagningen här på morgonen för att kolla på knölen som Lilly har på sin hand. Läkaren ville ta prover på cell & blodplättar osv och utesluta det värsta men formodligen är det en ganglion(stavning?) som man kommer att behöva ta bort då den sitter så illa till men vi får se. Hur som så har vi fått remiss till röntgen så vi får se vad det visar och vad som kommer göras.
 
Lilly fick ta blodprover och kan inte förklara vad stolt jag känner mig som mamma till denna unge. 
Hon ville absolut sitta själv i stolen när de skulle ta blodproverna, sjuksköterskan sa nej men ändrade sig då Lilly absolut ville(vi tänkte att hon kommer ångra sig med icke!). Sagt och gjort så skulle hon sitta själv när proverna skulle tas, det är 2 sköterskor eftersom en håller stilla armen och gissa vad? Lilly rörde inte så mycket som en min när dom stack, ville inte hålla mig i handen(men jag höll i lite endå hehe i fall att) och när blodet börja åka ner i provröret började ungen att skratta. 
 
Förut har hon varit ledsen och rädd men nu när hon faktiskt är 3år och förstår vad som händer så gick de kanon!
 
"Bästa provtagningen här i år" & "Det är dessa ögonblick som man skulle ha filmat" sa sköterskorna. Gick verkligen super bra och jag tror det speglar in en hel del när man som förälder själv är lugn och säger att det kommer ett litet stick som gör lite ont men snabbt går över. Det gick som ni förstår toppen och provsvaren såg bra ut(såhär dagen efter svaren kommit)så nu blir det andra sjukhusbesök så får vi se vad som händer. 
 
Nu ska jag till skolan, Lilly till dagis & sedan åker vi och hämtar mamma för en tur till Borlänge. Ha det gott!
 
#