2015-04-30
 11:00:00

Sundsvall del 2 - Andra mötet

Fredag.
Börjar redan glömma bit för bit men jag ska försöka minnas alla detaljer så gott det kan.
Ni vet känslan att bli så chockad av något så man inte ens minns var det var som hände? nej inte jag heller fören det faktiskt hände.
 
Vi var nu i stan redo att åka ut till Alnö igen då Lilly åter skulle få träffa farmor och faster, jag stannade med Lilly på bageriet för att köpa med oss fika att bjuda på när vi väl kom dit.. 
Fika gjorde vi, pratade och hade det trevligt. Nathalie och Lilly sprang ut till hönsen och kikade medan jag stannade kvar inne i köket och pratade med Lillys farmor. Hon funderade på om Lilly skulle våga vara där några timmar ensam så kunde jag hämta henne senare vilket jag visste skulle fungera utan problem. Hon är inte den som är rädd av sig och sen syntes det så uppenbart på Lilly att hon ville vara kvar där och om det gick problemfritt? absolut!
 
Jag stack iväg till Alice och hälsa på, blev bjuden på både mat och gofika. Snackade skit i timmar om allt och ingenting och det känns så skönt med dessa tjejer då det känns som vi aldrig varit borta.. Så otroligt roligt och härligt när saker faller på plats naturligt. Timmarna flög iväg och jag fick meddelanden från Lillys farmor att allt gick toppen där hemma.
Hur som började klockan närma sig 15.30 om jag inte minns fel och jag åkte för att hämta henne innan Lillys farfar skulle komma hem men så blev det inte. Ringer upp för att säga att jag var på väg men givetvis skulle tjejerna vara uppe så Lilly hörde inte att farfar hennes kommit hem.. Jag kom dit, hämtade Lilly och eftersom hennes farfar låg i soffan med hörlurarna på sig hörde han inte att hon kom ner och var där och Lilly såg heller inte att han låg där. Det var dags att åka, satte oss i bilen för att åka in till stan när jag frågar Lilly om hon inte såg att farfar låg i soffan vilket hon inte hade gjort. Hon började genast tjata om att få gå in och säga hej men eftersom jag inte ville spä på det mer efter gårdagen åkte vi..
 
Jag rullade ner för vägen från huset och någonstans sa något till mig att vända, låta Lilly kissa innan vi åkte och sen säga hejdå... Det var bära eller brista helt enkelt och gud så glad jag är att jag faktiskt vände..
 
Lilly skyndade sig på toa, sprang in till vardagsrummet och sen stod hon där och titta på honom innan hon sa "Hejdå Farfar L..." och kramade om honom. Det var egentligen nu som allt hände..
 
Medan han började prata med honom klappade Lilly honom på armen, sen på kinden innan hon kramade honom ytterligare två gånger. Hon kom ut till bilen igen, frågade hur det hade gått och hon sa att hon fick en kram.
Kände mig helt varm men visste samtidigt inte hur hans reaktion blivit så vågade inte bli för glad än även om jag var överlycklig att dem äntligen fått träffas.
 
Lillys farmor ringde senare upp mig och sa att det gått hur bra som helst och jag visste ärligt inte om jag skulle skratta eller gråta. Lyckan var total och ja kände hur glad jag var för min dotters skull att detta äntligen hände!
För första gången under dessa fyra år hade dem sedan pratat om oss under hela middagen. Han hade frågat om hur Lilly mådde, vad jag gjorde om dagarna och om Lilly skulle träffa Kewin.. Tror allt kom för oss alla på en gång.
 
Lillys farmor ringde upp mig senare, berätta lite om det som hänt och jag vet inte vem av oss som var lyckligast, var så att tårarna va på väg att komma och lyckan var verkligen total. Vem hade räknat med att detta skulle hända nu? efter 4,5år så hände det som vi bara kunde drömma om. Denna lättnad och glädje, låt den aldrig försvinna!
 
Del 3 kommer snart, samtalet som skulle ändra hela situationen inför framtiden! ♥
 
2015-04-30
 09:52:39

Nytt jobb!

 
Jag vet inte hur stor ångrst och klump jag har i magen inför sommaren, hur ekonomin ska gå runt utan CSN lånet om jag inte hittar ett jobb? Hur som så blev det en glimta hopp efter att jag nu fått provjobba på Bryggan, ett Cafè inne i stan nere vid ån. Supermysigt och jätte härliga tjejer att jobba tillsammans med. Fick frågan om jag vill provjobba mer eller börja jobba direkt till helgen så som det ser ut nu blir det att jobba fredag samt lördag om det blir fint väder. Problemet med detta jobb är att det endast är öppet när det är fint väder så jag får hoppas det blir en riktigt bra sommar.. På söndag vill dem ha mig på restaurangen så nu är jag bokad för jobb några helger och dagar framöver.
 
Som jag nämnde tidigare har jag sökt nattis till Lilly, alltså ett dagis där det är öppet kvällar, helger samt nätter. Detta beror på att det är så otroligt svåra arbetstider när man ska få ihop det ensam med ett barn. Dagiset verkar toppen men problemet är att det är sådan påtryckning att vi inte kommer få plats där fören tills hösten.
Vet inte hur jag ska få ihop sommaren ännu men har sökt fler jobb och hoppas jag på något vis kan lösa detta.
 
Som sagt, har två toppenjobb framför mig men med svåra arbetstider när man är ensamstående. Mamma ska försöka pussla ihop sitt schema med mitt så det löser sig förmodligen en aning.
 
Nu ska jag njuta av valborg med dottern och vänner. Sköt om er, kramar!
2015-04-29
 21:00:00

♥ Familjen först!

 
I oredan, finns enkelheten. I dissonans, finns harmonin. Mitt i svårigheterna finns möjligheter.
2015-04-28
 11:44:00

Tisdag -Powerwalk & bananpannkakor!

 
En bättre start på tisdagen måste jag säga.
Började morgonen med en powerwalk runt berget vid mamma, förstår inte att jag faktiskt orkat springa runt här för några månader sedan, måste få tillbaka kondisen är min första tanke. Det är bara uppför hela vägen och sen en bra nedförsbacke när man kommit nästan runt.
 
Hur som helst var det första gången som jag gick varvet runt ensam utan sällskap. Tycker det är läskigt om jag skulle möta någon ensam, haft det med mig sen jag var liten av någon konstig anledning. I sommar blir det inte att gå här ensam då det förra sommaren var två personer som blev misshandlade och förföljda av ett gäng bärplockare...
 
Hur som helst, efter rundan runt berget så blev det en rejäl frukost med ett gäng bananpannkakor, naturell kvarg med hallon(MUMS). Haft så svårt med maten här ettag, och det har nästan blivit som en ätstörning iställlet så måste försöka äta.
 
Som ni vet har jag räknat intaget jag ätit till viktnedgången och det har istället blivit så sjukligt att jag inte vågar äta för att jag är rädd att gå upp. Totalt korkat eftersom jag innerst inne vet att jag behöver rejält med mat när jag tränar morgon och kväll för att inte stanna av förbränningen och det äts av musklerna..
Jag tror det mesta handlar om att så fort jag äter känner jag mig mätt och svälld, mår illa och det är inte långt ifrån att maten kommer upp.
 
Lär nu försöka äta små mål med bra mat, har blivit så att jag knappt käkat 1000kcal/dag vilket inte är ett skit, helt sjukt när jag hör på det. Jag som vanligen älskar mat, hoppas komma till en bra balans igen..
 
Nu blir det en shoppingtur och handla en kappa samt köpa delar till bilen som bokstavligen börjar förfalla..
Hörs snart, kramar!
 
 
2015-04-22
 11:00:00

Sundsvall del 1 - Första mötet

Tänker att jag ska berätta och skriva här om trippen till Sunsvall, både för att dela den glädjen men också för att kunna gå tillbaka och minnas det som hände och hur det gick till.
 
Det var onsdag förmiddag, satt fortfarande och fundera på om vi skulle åka eller inte då boende inte alltid är så enkelt att få till. Starx efter frukosten får jag klartecken att vi kan sova en natt på Alnö hos Viktoria för att sedan låna Mollys brors lägenhet inne i stan. Det praktiska med ön var ju att Lilly skulle få träffa sin famor och faster som hon så länge längtat efter.. Vi kom fram kring 17 tiden om jag minns rätt och ringde direkt till Lillys farmor för att berätta att vi var framme, hon hade nämligen tjatat under hela resan om att få träffa hon och faster.
 
Hur som helst så efter att ha varit en tur ut till Birsta ringde vi Lillys faster och fråga om de ville ses vilket hon och farmor till Lilly såklart ville. Jag och Viktoria satte Lilly i vagnen och promenerade bort och gissa om Lilly var LYCKLIG! Det släppde nästan direkt och hon var så glad under hela tiden vi var där..
 
För att gå tillbaka lite så ska jag berätta lite kort.
Lilly föddes i Novmeber 2010. Lilly har sedan hon föddes träffat sin pappa ett flertal gånger då det gått ihop sig, det har inte varit en enkel resa för honom heller och ni får tänka att vi inte var mer än 16år när LIlly kom till världen. Jag vet att Kewin alltid gjort sitt bästa och de sista åren har hans flickvän varit där och stöttat honom för att träffa Lilly vilket jag är oerhört tacksam för.
Hur som så har Lilly-Lee alltid haft kontakt med sin farmor, så fort vi åkt upp så har vi träffats om det varit möjligt vilket jag är så otroligt glad för. Jag räkande aldrig med kontakt från någon av dem på hennes pappas sida så det är en stor glädje att kunna ge min dotter den bit jag själv inte kunnat ge.
 
För ungefär ett år sedan fick Lillys faster reda på att Lilly fanns och hon har varit mer än glad över henne, måste säga att hon tar hand om Lilly som om det vore hennes egen lillasyster. ♥
 
För att göra nästa bit kort så har Lilly aldrig träffat sin farfar, något som han bestämt att han inte velat och jag förstår hans tanke i det hela, han hade ingen aning om att detta skulle ske och utan förvarning så fanns Lilly och han kastades in i det hela. Vill inte lämna ut någon som ni förstår så vi behöver inte nämna allt.

Hur som helst så kom torsdagen, jag och Lilly åkte hem till hennes farmor och farfar för att äta pannkakor med farmor & faster, vet inte när Lilly åt så bra sist men självklart skulle de vara lika som Nathalie hehe.
Efter maten bestämde vi oss för att ta en tur till drakborgen. Tjejerna lekte och härja omkring och jag var mest i bakgrunden och kollade läget lite. Så himla glad att Lilly och hennes faster även dem fått en sådan bra kontakt, mer än jag kunnat önska.
 
 
Efter några timmars lek var det dags för att åka hem till farmor igen, Nathalie skulle på simning och vi stannade för lite mellis. Det var nu allt skulle hända, något som jag aldrig trodde.
 
Vi var just på väg att åka som Lillys farfar rullade in på gården, jag vet inte om jag någonsin haft denna nervösa känslan i kroppen för en bit av mig ville slänga mig ut genom fönstret och en annan del av mig hade väntat på det här första mötet så länge.
 
Lilly ville inte åka och var trött så tårarna rann, hon var arg och jag blev ännu nervösare över att träffa Lillys farfar när Lilly var på så dåligt humör. Tror jag vändade mig det värsta men han tittade på henne länge, sa några ord till henne innan han kom in, tog i hand och hälsade. Visste inte vart jag skulle ta vägen men jag vet inte vem som avr mest nervös av oss men det känndes så skönt att få det gjort, äntligen så hade vi sett ansiktet på varandra och Lilly hade fått träffa sin farfar. Jag som alltid sagt att han varit sjuk eller jobbat för att dem aldrig träffats och nu slapp jag dra en vit lögn, innerst inne vet jag att Lilly är så förståndig att det endast var en tidsfråga innan det skulle komma fram hur det egentligen låg till, lyckan i det där ögonblicket var total.
 
Jag tänkte inte att det skulle bli mer än såhär denna resa men bättre skulle det bli.... Del 2 kommer snart!
 
 
2015-04-21
 10:44:36

En varmare tisdag!

 
Det är tisdag & det gick idag hur lätt som helst att kliva upp denna morgon. Solen hettar i ansiktet, tänka sig vad lite solljus kan göra så mycket. 
 
Lilly tog en sovmorgon fram tills strax innan 09.00, eftersom jag vaknade tidigare blev det en lugn morgon vilket var välbehövligt. 
Kämner mig pigg men helt omotiverad till att träna idag, kanske för att det är så fint väder eller att jag har så mycket i skolan som måste tas tag i men det fixar jag enkelt. 
 
Hoppas dagen går undan så jag får hämta mini tidigt och sen njuta av solen ute, satt ute hela dagen igår efter gymmet och Lilly lekte fram tills solen gick ner. Blev för sent igår så det var tur att det blev en rejäl sovmorgon! 
 
Dags att köra igång, pass nr 43 ska avklaras. 
2015-04-19
 18:46:28

Min vecka = 10pass

 
Tisdag -  Rygg + bröst = Nytt PB i bänken.
Onssag - Triceps + kvällspass 60min
Torsdag - Biceps + ett kvällspsss mage+lätt ben
Fredag - Axlar
Lördag - 2varv i spåret Springa +PW/jogging + Benpass.
Söndag - 4km löpning + Bröst
 
41 pass är jag uppe i nu 59 återstår och eventuellt många mer innan midsommar men målet att börja på 100. Känns så förbannat skönt i hela kroppen och nu har även kosten börjat på att bli bättre. Ser hur kroppen börjat ändra sig främst runt höftpartiet och magen. 
 
 
2015-04-08
 12:43:00

Sundsvall, här kommer vi!

 
Onsdag & dags att åka till Sundsvall med mini. Var osäker på om denna resa skulle bli av alls men boende och allt har löst sig då vi kan sova en natt på ön och därefter låna en lägenhet av min väns bror. 
 
Nu är vi på väg, ska hunna med att träffa tjejerna & dottern ska få spendera tid med sin farmor, faster och pappa.. 
 
Skönt att pass 31,32 blev av innan, får se hur kosten kommer gå under semesterns gång.
2015-04-02
 22:34:00

30passet - Unnar mig!

 
Onsdag - 27passet blev en 5km PW & 28passet blev en tur ner på gymmet för att kötta triceps. 
Torsdag -29passet blev en 5km morgon PW och på kvällen tog jag med dottern till gymmet och körde pass nr 30. 
 
Känner mig så sjukt peppad och börjar se hur kroppen ändras. Har tappat fett kring höfterna och magen men vägen till målet är ännu lång. 
 
Eftersom jag Idag gjorde mitt 30pass unnade jag mig faktiskt ett par nya löparskor och la i mitt påskägg! Brukar alltid köra Nike annars men nu blev det att testa ett par asics skor. 
Fick 30dagars prova på garanti så nu blir ut och springa :-) 
 
Nu kör vi & glad påsk till er alla!
 
#