2015-02-28
 23:05:00

Att bo i hyreslägenhet

 
Visa och ge respekt när man bor i hyreslägenhet bland andra familjer. Man får låta mellan 8-22 och för mig är det ganska självklart att man får räkna med att någons barn börjar skrika och leka 06.-07 på morgonen för barn är barn & man kan inte binda fast dom, eller om man av någon anledning måste dammsuga 23.00 för att någonting åker i golvet. 
 
Igår mellan 19.30-21.45 lät det mer än vanligt från min lägenhet då vi hade förfest, inte speciellt livat men väggarna är tunna som löv och det låter som om grannarna dammsuger under min säng när dem kommer för nära väggen som delar rummen, skulle gissa på att vi delar golv och det är en gipsskiva som delar mitt och grannens privatliv. 
 
Så svårt det här, tyckt det varit väldigt tyst ikväll men när vänner överröstar varandra låter det mer än man tror, svårt att veta den fin kammade linjen av vad som låter för mycket och vad som är okej. Försöker prata med grannar och se vad som är okej för att Inte störa men om det är något jag inte tål är det människor som skriver ut en på Facebook så alla vet vem det är trots att man bara skriver att "grannen har fest" eller liknande. Man kan ju skicks sms om man har nummer till varandra, skriva på Facebook eller komma förbi istället för att onödigtvis hänga ut varandra för det blir så tråkig stämning! 
 
För mig är det andra som inte kan visa respekt genom att klaga till mig personligen än att gnälla på facebook där alla kan lösa det.. moget, nja! 
 
Haft en trevlig kväll efter att ha kommit hem vid 21.00 & har varit trevligt att umgås och diskutera med vänner. Hoppas ni hatt en trevlig helg....
 
 
 
2015-02-24
 12:13:00

Tisdag - VM Falun!

 
Pratade med en bekant som hade en biljett över till VM, var mest nyfiken vilka som skulle åka och vad det var för lopp & innan jag visste ordet av det stod jag på arenan med Anders :). Riktigt trevlåigt & förbannat skoj att få se när kalla tog hem VM guldet, vilken magisk stämning det blev bland alla som var där! Tack att jag fick hänga på! 
 
Under tiden som jag var på VM i stan spenderade Lilly tid med sin mormor, blev inte något speciellt långvarit, var hemma redan efter 1,5timme så vi tog en tur till Ikea jag, mamma & Lilly för att köpa rullgardiner och smått till lägenheten.. Blev en längre tur än planerat men det var skönt att komma hemifrån lite! 
 
Under kvällen blev det lugnt, jag & Lilly köpte mat och min bror samt hans kompisar köpte mat även dom och kom över för att äta med oss så det var trevligt att slippa sitta ensamma. Kvällen spenderades med att glo på film tills jag somande i soffan så grabbarna begav sig hemöver hehe. 
 
En bättre dag, bara "E" som saknades.. 
 
2015-02-20
 01:04:54

Torsdag 19/2

 
 
Vår nya soffa i VÅR NYA LÄGENHET! 
 
Soffan är på plats för idag blev även renoveringen av lägenheten helt färdig(Äntligen)!! Vitt och ljust som vi vill ha det, ett rosa rum till min prinsessa & sen så klart en maffig soffa med en härlig cozyhörna att krypa ner i tillsammans! 
 
Imorgon åker gardinerna upp, hyllorna ska på plats samt spegel, tavlor och tv:n. Känner redan att vi kommer stormtrivas, och tjatigt eller ej men känslan av att ha att eget sovrum är fantastiskt skönt, som jag har längtat! 
 
Tur Emil & Robin hjälpte mig att hämta soffan!! 
 
Nu ska jag och mamma krypa ner även vi, för första gången på evigheter har vi kikat på film ihop och hon har flätat mItt hår som när jag var liten(vet inte när det hände sist). :) 
 
Snart helg, sköt om er!  
2015-02-19
 19:23:00

VM på dagis!

 
Måste ju dela med mig av dotterns första längdåkningstur. Förskolan ordnade en VM dag för barnen på dagis & de hade till och med tagit dit Bubo maskoten.. Korvgrillning, pulkaåkning, fika & längdskidor, en lyckad dag på dagis måste jag säga. Lilly var mer än nöjd men var inte alls glad när jag inte lät henne åka ned för stora kullen med skidorna på sig haha, lika envis och tjurig som mor sin.. 
 
Vi hade skoj även om det blåste småspik & jag tappade känseln i fötterna. :-) 
 
2015-02-16
 12:02:00

Måndag 16/2

 
Min otroligt fina & gohjärtade dotter! ❤️ 
 
Måndagen har gått segt men eftermiddagen sprang förbi.. 
Hunnit med en sovmorgon med Lillis innan det bar av till blomsterhandeln för att köpa blommor som skulle skickas till Lilly-Lee's farmor som idag fyller år. Lilly fick bestämma både färg & vad som skulle skrivas på kortet & var mer än nöjd, hon frågade även om det var så att vi kunde åka dit och lämna dom men det blev ju tyvärr lite långt att åka.. 
 
Renovering är fortfarande i rullning men på torsdag blir det äntligen färdigt så vi slipper bo i renoveringskaos :-) allt kommer bli toppen, det blir så fint och känner på mig att vi kommer stormtrivas! Kan inte beskriva känslan av att vi får ett varsitt sovrum och slipper allt kaos i vardagsrummet. 
 
Lilly är så glad över det nya rosa rummet, ska bli så kul att få inreda hennes rum!! Ska även ta och köpa soffan denna vecka så sätts pricken över i:et!!
 
Hörs snart.. 
2015-02-14
 23:32:07

Flytt!

 
Idag blev äntligen inflytten till vippan klar & vi älskar det!
Ni kanske kan gissa hur lycklig dotter jag hade som fick sig ett helt rosa rum som hon önskar sig... 
 
Renoveringen börjar komma till sitt slut, lägenheten är helrenoverad efter att ha varit inrökt så vi är mer än nöjda! Känns rätt bra att jag varit med och gjort mestadels av arbetet i lägenheten på egenhand & endast fått hjälp med att måla två av rummen(som jag även målat större delar utav). :-) 
 
Nu blir det att komma i ordning, få klart vardagsrummet, beställa hem en ny soffa & så klart ha en Inflyttningsfest som hyresvärden insesterade mig att ha hehe... 
 
Dags för en ny start i vårt nya härliga hem! Häng på vettja!
2015-02-14
 10:34:00

Alla ❤️ Dag!

 
Hoppas ni alla har en riktigt bra alla hjärtans dag med nära och kära! Här kommer en nytagen bild från vår morgon, kramar 
2015-02-08
 12:33:00

Kalasprinsessa!

 
På kalas i gymnastiksalen då två pojkar på Lillys dagis har kalas där tillsammans. 
En mycket nöjd Lilly kan jag lova! Sa att hon fick ta av sig sina små klackskor om hon ville men hon visade att det visst gick att springa i dom och sagt och gjort. Hon hade dom hela kalaset & min lilla prinsessa var helnöjd! :-)
2015-02-04
 00:45:04

Tisdag 4januari - Dagvild!

 
Känner mig dagvild, vet inte vilken dag det är längre eller vad klockan är, känns som allt flyter ihop och stressen över flytten kommer ikapp mig skapligt. Kommer bli så bra när renoveringen blir klar, när vi får det som vi vill ha det och vi slipper allt som har med renovering att göra! 
 
Lilly har bestämt sig för ett rosa rum och jag kör på det vanliga vita med en fondvägg i någon ljusbrun nyans har jag tänkt, tror det blir riktigt fint när alllt är klart & kan inte ens föreställa mig hur det kommer bli att vi får ett varsitt sovrum och att jag slipper bo i vardagsrummet.. Kommer äntligen kunna fylla ut vardagsrummet med en maffig soffa som ska beställas och ev hämtas redan till helgen(när jag valt färg).. 
 
Hela dagen har varit kaos, vet inte om renoveringen blir klar men är så tacksam att grabbarna erbjuder sig att hjälpa till med både renovering och flytt utan att man ens behöver be om det, riktiga toppengrannar runt om oss som hjälper till(TACK ALLA NI).
 
Hur som helst fick jag hjälp av en vän på kvällen att riva tapet och fixa i lägenheten och min fantastiska bror ställde upp och var barnvakt! Lilly var riktigt nöjd & fick bada hemma hos sin morbror som hon så länge tjatat om, hon var mer än nöjd och Anton hade nattat henne när jag kom dit. Inte vanligt att Anton är barnvakt men när han ställer upp som vid dessa tillfällen är det guldvärt! 
 
Dags att krypa till sängs, skola & renovering står på morgondagens schema! Sköt om er :-)
2015-02-02
 00:11:00

Söndag 1Februari

 
Mysmorgon
Lilly var på gymnastik & med sig hade hon idag sin mormor. 
Laga lunch innan mami for till jobbet.
Film med Lillis.
En tur till Mio möbler för att kolla ut en ny soffa till vår nya lägenhet. 
Handla.
Laga gomiddag med dottern & grabbarna.
Film & efterätt = Saltkråkan & chokladpudding 
En tur till lägenheten vid 22.30 för att mäta inför soffköp! 
 
En snabb redovisning av vår söndag, en bra helg har vi haft & vi är mer än nöjda! Nu hoppas vi veckan går snabbt och renoveringen blir näst intill klar så vi kan flytta in på lördag! Hoppas ni haft en bra helg, krama
 
 
#