2016-08-26
 12:14:00

Fredag - Renovering före/efter!

 
 
 
Renoveringen klar! Från Mintgrönt, furutak och björklister till... Vita väggar, vitt tak & en leopardmönstrad fondvägg! Trodde nog aldrig jag skulle fixa att tapetsera och allra minst runt fönstret men det har gått utomordentligt! En nöjd mini som fått ett fint rum hemma hos sin mormor som skullle renovera alla sovrum i huset. Kul när man kan hjälpa och bidra med någonting, känns inte som samma övervåning när man kikar upp för trappan..
 
Dags att fixa lite små fix inredningsväg men sen dras det igång med mitt sovrum och där efter mammas.. Förövrigt kommer detta bli gästrum sedan så det blir toppen för de som hälsar på(slippa bli sjösjuk av de fula väggarna och bruna taket).
 
 
2016-08-22
 10:03:00

Måndag 22Augusti - Dags att börja lekis!

 
Denna stora fröken har nu mera börjat på lekis efter att för en vecka sedan skolats in på fritids..
Glad & framåt som vanligt, rullat på utan problem och en glad tjej som kunnat härja fritt på en stor skolgård utan stängsel.. Tänk att min stora tjej fyller 6år om 3månader & att hon nu börjat skolan, förskoleklass!
 
Hon stormtrivs, älskar att lära sig! Hon kan alla bokstäver, läsa vissa ord, räkna och allt mer av klockan.. Kul när fröknarna säger att hon är så framåt och skulle kunna kliva upp en klass! Nu får hon gå kvar men dom ska se till att hon ständigt är stimulerad och får lära sig nya saker :=)
På fredagar är det bara fritids då lekis bara är måndag-torsdag, hon sa då att hon inte ville dit.. Hon ville inte dit för att leka utan vara där för att lära sig, roliga unge.
 
Så himla kul, hon vill dit & lär sig förhoppningsvis något nytt varje dag! Heja Heja
2016-08-14
 12:42:52

Söndag - Frukostmuffins 125kcl, recept!

 
 
Nyttiga frukostmuffins med cirka 125kcl per bulle.. Perfekt när man är i farten eller om man som mig är på språng och tar en smoothie men behöver något mer för att mätta hungern.
 
Gör såhär: 
En banan 
2 ägg 
2msk kallpressad kokosolja 
1dl havremjöl
1dl havregryn 
1tsk bakpulver 
2msk fiberhusk 
Hallon
 
Mixa till en jämn smet & blanda där efter i de torra ingredienserna. Släng i en mängd hallon men se till att hälla av vätskan om de är frysta och tinas upp.  In i ugnen ca 15min och sätt ugnen på 175grader. KLART!   
2016-08-03
 22:36:16

3 augusti - Livsgnista

 
Plötsligt känns livet roligare, mer spännande & lite mer att se fram emot.
 
Livet kändes bra segt efter hemresan, mycket som kändes oklart om vad som ska ske här näst ...
Nu, nu plötsligt har det tagit fart igen, vardagen känns roligare än på länge när man äntligen har något att se fram emot.. Igår hade vi besök av några vänner med barn, lek, fika & avslutningsvis grillning. Riktigt mysig & trevlig dag, vet inte när jag hade såhär trevlig sist.. Förutom ovädret som drog in så huset skakade han vi med att njuta av solens strålar en stund under dagen. 
 
 
Idag var det aningen lugnare, Lilly-Lee har haft kompisen Sixten över hela dagen. Stekt en drös pannkakor & gjort sushi under kvällen som avslutades med trevlig och oväntat middagsbesök. Nu kryper vi ner och hoppas morgondagen bjuder på något minst lika skoj.
 
Vi är tillbaka, vi hörs!
 
 
 

 
#