2016-06-27
 22:27:58

Måndag 27juni - Graffiti kring Wettingen/Schweiz

 
 
 
 
 
 
Så, kring promenadsträckan jag och kusinen gick här på kvällen finns som en lång bro där det är tillåtet med graffiti! Riktigt häftiga målningar så jag tänkte jag skulle dela med mig av en del av de.. På bilden i inlägget tidigare där man kan se "vattenfallet" kan man även se hur de hängt sig ner med rep för att kunna göra saker som dessa.. När man ser hur högt de hänger uppe i luften blir man nästan höjdrädd, kan säga att det är ett fall som man lätt slår ihjäl sig av om man faller ner..
 
Hoppas ni fått en bra start på veckan. Äntligen kommit igång med träningen igen och hoppas kunna hitta motivation att fortsätta! Godnatt
2016-06-27
 22:21:25

Måndag 27juni - Schweiz day 6 - Wettingen.

 
 
 
Måndag, en lite tyngre dag för min del när alla tankar spegla in och sen en massiiv huvudärk på det som bröt ner mig en aning.. Så jobbigt då jag senaste veckan har haft så sjukt ont i magen(ständigt)..
 
Hur som helst tog det fart på eftermiddagen och det kändes bättre, vi gick ut med barnen så de fick leka av sig i den friska luften. Bianka lekte med en kompis och Lilly kände sig ensam men det gick snabbt över när jag tog tid när hon sprang hinderbanan och där efter fick hon en glass av Linnea som hon själv gick in och handlade. När vi sedan skulle börja gå in för att fixa middag kom äntligen de svensk/tysk/albanska barnen hem så vi blev ute ytterligare en timme bara jag och mini så även hon fick leka :) Känns så skönt att hon äntlige börjat få lite vänner även tyska barn, har dock inte en aning om hur de talar och gör sig förstådda när de talar olika språk men det går faktiskt riktigt bra!
 
Föröker lära oss Tyskan så vi kan förstå något, så som hej, hejdå, godnatt, varmt, bil, tack och enklare saker börjar fastna för både mig och Lilly-Lee(hoppas  vi lär oss resten snabbt).
 
Avsluta denna måndag med en promenad med kusinen här iväll & delar såklart med mig av de fina vyerna här! Hoppas ni har det gött hemma i Sverige eller vart ni nu befinner er, kramar
2016-06-26
 22:33:28

Söndag 26juni - Pictures from Zurich

 
 
 
Godkväll på er!
 
Söndag och som jag nämnde tidigare idag är det vilodag här i Schweiz.. Vi åkte hem till min kusins mans mamma och syster för att äta med dem samt se på djuren som fanns i närheten. Det är nämligen så att det finns ett boende för de som har epilepsi i närheten av där de bor inne i Zurich och har då ett mini zoo för dessa personer och för deras anhöriga + en lekpark :) Mycket fint måste jag säga och då ska vi inte ens tala om utsikten som inte vill göra sig rättvis på bild! De hade som stora växthus där de planterade och fina grönområden att gå omkring på som vi kikade runt i.. Barnen tyckte det var spännande med djuren och lekparken som var ämnad för lite större barn var uppskattad av Lilly framför allt(var som en hinderbana en bit upp i luften).
 
Åkte även förbi operahuset och tågstationen, rätt coolt när det är så öppet och stort med fina vyer! Ska försöka ta lite bättre bilder och uppdatera er med när jag inte sitter i bilen och fotar genom rutan haha..
 
Lilly vågade sig på att klappa vissa av djuren(de som kunde klappas) och matade även en häst, lite små rädd av sig att den skulle bita henne i handen men det gick bra och hon gick stolt vidare :)
 
En bra söndag och imorgon ska vi eventuellt gå på Zoo om det blir som planerat, Lilly är så lyrisk över att få se alla djuren kusinen berättat om.. Hoppas ni haft en bra midsommar i Sverige, hej så länge!
2016-06-26
 10:59:45

Söndag 26juni - Brunch in Zürich

 
Godmorgon! 
 
Det är alltså söndag & vilodag här i Schweiz vilket innebär att i stort sett allt är stängt idag.. Igår var kusinens mans pappa och syster här på middag, vi grillade och käkade en riktigt god middag, nog det bästa sedan vi kom hit :) 
 
Lilly fick igår tre nya vänner när hon fick komma på kalas, Linnea har en bekant här som är svensk och det visade sig att de hade två döttrar på 5 & 6år som talar tyska & svenska! En jätte glad Lilly som fått vänner, när jag skulle gå hem vid 19.00 med Bianka fick Lilly förfrågan om att stanna så kunde de komma över med henne senare något hon såklart ville. 
 
Från när hon somnade tills när hon vaknade har hon pratat om flickorna, eftersom vi ska iväg till Zürich och de till Baden får de leka nu på förmiddagen innan vi ska iväg :) värmer verkligen att hon fått vänner men tyvärr ska dom flytta om två veckor, tur nog bara 2mil bort in till Zürich så de kan leka ändå.. 
 
Vi ska snart iväg till Jans mamma för att äta lunch, i vanliga fall brukar dom äta brunch hos antingen henne eller hos deras pappa på söndagarna. Nu ska vi börja göra oss i ordning, ska försöka ta lite bilder när vi är där och lägga upp ikväll. 
 
Hoppas ni haft en bra midsommar i Sverige! Kram 
 
 
2016-06-25
 15:10:17

Lördag 25juni - Liten shoppingtur dag 4.

 
 
 
 
En tur till Ikea denna morgon, jag & Lilly samt kusinen Linnea och hennes dotter Bianka. Köpte förvaring till garderoben så vi kunde packa upp resväskorna och ställa ner de I källaren.. Där efter åkte vi till ett shoppingcenter i närheten, Lilly har skött sig exemplariskt! Inte sprungit ifrån mig eller gömt sig utan gått bredvid utan att gnälla, så dukrig då hon hemma i Sverige har en förmåga att försvinna om så bara ur min synvinkel några sekunder... 
 
Linnea köpte en topp och tights till Lilly inne på Zara, superfina & Lilly är jätte nöjd! Inte nog med detta så ville Lilly så gärna ha en keps och så fick det bli, så himla varmt här nere och behövligt med en keps då det blir så hett på huvudet.. 
Väl inne på en annan butik fick Lilly lite välförtjänt lördagsgodis och eftersom hon skött sig bra när vi varit ute och lyssnat fick hon även ett gosedjur med sig hem Idag.
 
Nu vilar vi middag hela högen, kan behövas när den minsta vaknar och drar igång redan 06.00 så alla vaknar till liv hehe.. Lilly som absolut inte skulle vila har somnat en stund och vid 16.00 ska vi på kalas hos en tysk familj som talar även svenska. Roligt att de har jämngamla barn till Lilly men tyvärr ska de flytta om en vecka eller två. Hoppas Lilly hittar lite vänner snart och kanske några tyska ord. Idag har hon sagt hej, tack och hejdå i alla fall så vi kommer igång :) 
 
 
Hörs senare Kram 
2016-06-24
 16:10:22

Fredag 24juni - Update from Schweiz!

 
Hello! 
 
En uppdatering från våra första dagar i Schweiz kommer här..
Kom hit tisdag kväll efter att ha åkt med tåget tidigt på morgonen, trots min flygrädsla gick det riktigt bra & resan tog dryga 2h 20min.
 
Väl framme var det varmt som tusan, höll på att svettas ihjäl. Det var regn alla dagar för två veckor sedan när mormor och morfar var här men nu är det strålande sol & ca 35grader! 
 
 
Kollat in området, lekparkerna, matat fåglar samt badat idag..
Finns mycket fint att se och klimatet är varmt, ska bli lite svalare på måndag och då är planen att vi ska ta barnen på ZOO. 
 
Varit iväg på ett trevligt utomhusbad hela förmiddagen och Lilly fick en kickbike på hemvägen av kusinen Linnea(nöjd tjej). 
 
Uppdaterar er senare, ha det gott! 
2016-06-21
 14:59:47

Tisdag 21juni - Arlanda

 
 
 Äntligen är vi på väg mot Schweiz, eller ja vi har checkat in och har hittat fram till gaten vi ska till.. 
 
09.40 gick tåget denna morgon mot Arlanda, tro det eller ej så lyckades jag vakna 04.00 utan att somna om .. 
Hur som helst packade jag klart allt igår kväll och slängde ner små saker under morgonen(ute i god tid för en gång skull). 
 
Kom i bra tid till tåget, lite gråtkalas när vi vinkade av mamma på perrongen, kommer bli en stor förändring att åka iväg men oj vad bra det kommer bli! Hur som så var vi på Arlanda 11.50, kände mig totalt vilse med bagage & alla människor haha.. Lycklades Förstå vart vi skulle och checkade in bagaget samt checka in väskorna.. 
 
När den krångliga biten var klar gick för att äta, mini åt på donken & jag någon kebabtallrik på stället bredvid, skönt att ha mat i magen och vara redo för avgång! Sitter nu vid gaten och hittade ett lekställe med inslag från Junibacken här i Stockholm, perfekt i denna väntan innan flyget lyfter 16.15. 
 
Tror Lilly blivit pinknödig i alla dåliga lägen, när vi skulle checka in och när vi skulle gå genom kontrollen haha, hoppas vi slipper gå alls på planet med tanke på att jag är flygrädd ;) 
 
Uppdatering kommer när vi är på den andra destinationen, vi hörs! 
 
2016-06-19
 22:39:37

Söndag 19juni - Örebro & dop!

 
 
 
Snart är det dags att fara, om två dagar vid den här tiden är vi i Schweiz!! Följ oss här & på instagram för att ta del av vår resa amandawahlsten heter vi på instagram.
 
En lugn dag, nästan! Åkte till Marieberg för att byta klänningen jag köpt på D.O till studenten då dragkedjan hakar i tyget.. Tyvärr fanns det ingen likadan att byta till så fick mig ett tillgodo kvitto för att byta till något annat. Finns allt ifrån Gant, Dry lake, Odd Molly osv så ska väll kunna hitta något när jag har tid och ork att kika men det får bli när vi är tillbaka i Sverige.. Hur som helst käkade jag lunch med bror och dottern, inte alls stressade tills jag ringer min morbrors fru som säger att dopet börjar 13.30 och inte 14.00... Ringer upp mamma som frågar mormor om tiden och tror ni inte alla har tagit fel med tiden? Vi bokstavligen KASTADE oss iväg från maten och körde plattan i mattan till kyrkan(vi han precis i tid tack och lov). Kul att alla var där så vi kunde säga hejdå till släkten innan vi åker på tisdag. Skulle ljuga om jag sa att min resfeber inte börjar smyga sig på men samtidigt känns det inte så jobbigt då jag sett fram emot detta så länge!! Kommer såklart sakna familj och vänner men vi kommer tillbaka, så småningom.
 
En bättre helg i Örebro hos släkten, hälsat på mormor & morfar, min morbror & hans fru, köpt små fix tills resan och varit på dop där vi träffa en del av släkten. Tyvärr blev farmor och farfar sjuka så vi kunde inte träffa dem innan vi far.. Vi han dock åka förbi graven jag och mini och säga hej till pappa! ♥ Tända ljus och prata minnen..
 
Missa inte att följa oss på resan, vi hörs!
 
2016-06-18
 16:58:00

Lördag 18juni - Drängstugan, Örebro

 
 
Drängstugan i Örebro,  en mysigt ställe med massor av fina saker ni inte bör missa om ni passerar/bor i Örebro! 
 
Ta en fika, köp fina saker eller några goda karameller vettje!
Mammas kusin har öppnat upp denna butik som heter Drängstugan.
 
Älskar bilden som är gjord av oljefat och fraktad hela vägen från Australien, man kan öppna huven och ha is i och sedan ha dryck i släpet! Liksom den lilla råttan är gjord av gamla oljefat.
 
Klädställning, porslin, resväskor, smycken, inredning och allt där till! Besök Liljan i Drängstugan i Källerud.
2016-06-18
 11:02:00

Lördag 18juni - Morgonpromenad I Arboga

 
 
 
Från Sundsvall till Örebro(Arboga) för att hälsa på mormor och morfar.
Började dagen med en PW och Lilly cyklandes 3km, klarade oss precis undan regnet & fick oss en bra start på dagen. Vi räknar ner dagarna här och efter lunch ska vi ta en tur till Örebro för att hälsa på i Drängstugan samt hos min morbror, hans fru & min minsta kusin Julia! ♥
 
Hoppas ni får en bra lördag, K R A M
 
2016-06-16
 22:29:34

17juni - Lilly hälsar på pappa!

 
 
 
 
En glad mini som fick vara hos sin pappa(samt farmor, farfar & faster) 4dagar. Gissa om hon var lycklig som fick vara där innan vi reser iväg en längre tid!  
 
Lilly har varit med på Natalies strandfest/kalas, hon har lärt sig stå på händerna, varit på picknick med sin pappa och de, tvättat bilen, hållit på med farmors höns & massa annat skoj. En glad liten tjej som kom hem till mig och berätta om allt skoj de gjort dessa dagar :) 
 
En liten bildbomb från dagarna de haft tillsammans! Nu reser vi snart hem och på fredag är det dags för vaccinering innan vi åker ner över till Örebro! Både dop och vinka av släkten ska det bli samt hälsa på pappa, köpt lite saker att ge honom som han kan ha på graven.. 
 
SNART ÄR DET DAGS, glöm inte läsa om vår resa & följ oss på instagram - Amandawahlsten 
2016-06-15
 22:21:00

16juni - Vi ses, Sundsvall'

 
 
 Ett sista "vi ses" med min fantastiska vän, ut på nya äventyr! 
 
Haft 5 kalasbra dagar i Sundsvall, träffat tjejerna & mini har träffat sin pappa och hans familj.. Känns som jag just tyckte det var en evighet jag skulle vara borta och nu är jag hemma igen. Kändes som det nyss var 100dagar till studenten och nu har det gått en vecka sedan jag sprang ut på torget. Känns som det var en evighet kvar till Schweiz och nu åker vi om mindre än en vecka!! 
 
Livet rullar på, jag har haft några riktigt bra dagar med Elin & han även träffa Molly & Anna för ett hejdå. Vi ses snart, på återseende! 
 
 
 
 
 
2016-06-13
 11:48:00

Måndag 13juni - Bilder från faster..

 
Lämnade alltså över mini igår och det kändes som en halv evighet, vill fråga hur hon har det även om jag vet att hon har det bättre än någonsin! En glad tjej som fått vara med på faster Nathalies kalas vid havet, fick en bild från farmor när de var där och sedan dessa bilder från Faster Nathalie, Lilly har lärt sig stå på händer! ♥
Min 5åriga lilla gymnast, kan säga att jag vet hur stolt hon är som får hänga med sin faster och hennes kompisar..
 
Känns skönt att vi fick komma upp hit en sista repa innan vi drar iväg flera månader & jag vet några andra som är det också.. Jag och Elin ska ut på rean och kika, måste ha en resväska till att packa i och hoppas hitta någon relativt billig och förbannat stor för att få ner alla grejer i..
 
 
Nu blir det sushi i solen innan vi drar vidare till Birsta, sköt om er! K R A M
2016-06-12
 19:20:00

11juni - "Hejdå & vi ses turnè"

Hejdå turnèn har börjat, igår studenten i Falun & idag befinner vi oss i Sundsvall!
 
 
 
Tjejerna åkte bil ner till Falun men jag och mini tog tåget tillbaka upp, kan säga att det blev sådär lagom stressigt att snabbt slänga ihop sakerna samma dag som vi skulle åka men iväg kom vi..
Eftersom vi kom iväg tidigare än tjejerna som inte riktigt var körbara fick Hasse komma och hämta oss på stationen, köpte med oss lite mat och åkte till en vän på Alnö som vi ska få låna gästrummet av två nätter..
Spabadet var Lillys första syn & givetvis skulle det badas när vi väl var framme, Elin kom över på kvällen men kan säga att det var några utslagna hjältar som somnade i soffan denna kväll & där med gick och la sig före 00.00..
 
Söndagen, börja känna mig krasslig efter ett kyligt varv på flaket i klänning och duggregn, typiskt att man ska bli dålig när man varit frisk en evighet! Hoppas man blir bra tills man ska till Schweiz nästa vecka..
Låg och vilade större delen av dagen, äntligen kom värmen tillbaka och mini var ute och lekte i lekstugan på förmiddagen. Senare vid 16:00 tog vi en promenad ner till affären, fick ett samtal från Lillys farmor som sa att de var hemma redan(flera timmar innan planen) vilket gjorde att Lilly kunde få komma redan ikväll! En glad Lilly som tjoade runt, passade på att mysa innan vi vinkande hejdå. Åt pizza och blåste såpbubblor ♥ Lill grodan, även om jag ska lämna över henne några dagar smälter jag lite varje gång.. trots att hon är i tryggt förvar..
 
Packar väskorna och åker hem till Elin om en stund, slippa sova i huset helt ensam när de andra två flydde fältet hehe.. hoppas ni haft en kalasbra helg, kramar!
 
 
2016-06-10
 12:17:00

Fredagen 10juni - S T U D E N T E N

 
Min näst bästa dag som jag fått uppleva, att jag fick ha med dottern denna dag och uppleva allt detta tillsammans med fantastiska vänner & min underbara familj!
Hela vägen från Sundsvall hade alltså mina närmsta tjejer åkt för att medverka på denna stora dag ♥ Inte nog med detta var även ett flertal av grannar och släktingar där för att fira, tack fantastiska ni!
Tre år av blod, svett och tårar, trots att skolan strula till allt in på studentveckan är jag stolt att jag tagit mig så långt som jag gjort. Att göra det folk aldrig trodde jag skulle lyckas med efter att ha fått barn, känns som jag kan lyfta berg med den vilja som vi har!
 
Nu är det bara festen kvar ... FY F*N VAD JAG ÄR BRA!
 
2016-06-08
 21:52:00

Onsdag 8Juni - Studentmiddag

 
BLACKSTONE, MIDDAG med 4andra trevliga studenter från handelsklassen.
Bästa stället i Falun, god efterätt och trevlig personal. Två dagar kvar till studenten!
#