2016-10-21
 19:26:00

21oktober - Problem med nya bostaden..

Så, tre veckor i nya lyan och vi stormtrivs trots att vi stött på ett dussin problem under denna korta tid..
 
1. Toaletten ur funktion vid inflytt, 11dagars tid innan denna blev återgärdad så vi kunde spola och slippa hinka med vatten..
 
2. Eluttag till tvättmaskinen öppet och strömmen ej avstängd, Lilly duschar och jag ser detta.. Kunde dött men tack och lov gick detta bra..
 
3. Lägenheten är ostädad vid inflytt, en storstädning att börja med innan uppackning av alla grejer..
 
4. Förrådet var fullt i skit en halvmeter upp på golvet från förra hyresgästerna.. Dessutom är det ett berg med skit utanför dörren sedan renoveringen som tog över en vecka innan de togs bort.
 
5. Skulle torka ut kylen när plötsligt alla lister släpper och dundrar ner och går sönder, en vecka innan ny kyl och frys sattes in..
 
6. Inget duschdrapperi, ingen el i lilla sovrummet och lösa elsladdar i taket som skulle återgärdas men istället sabbades elen ytterliare.. Tack och lov återgärdat..
 
7. Hittar ohyra i skafferiet... Åker till Anticimex och får en spray.. djuren är borta men sprayar och eftersom jag har fobi för små kryp tog det några dagar innan jag spraya o skulle torka ur..,
 
8. Skulle grovstäda på egen hand idag och spraya ytterligare med spray för att få bort skadedjur.. Upptäcker då ytterligare djur i skafferiet! Börjar skrubba dessa skitiga hyllplan som absolut ingen firma varit och torkat av .. Lyfter hyllplanen när det rinner brunt och då ÄR DET FULLT AV larver/baggar längs hela hyllplanens innerkant.. Här har vi haft mat, ätit och skit och nu ska vi slänga mat för hundratals kronor..
 
Försökt få tag på hyresvärden utan svar, åker till kontoret och några står och stirrar på mig men efter 20min knackande och ingen öppna begav jag mig hem med gråten i halsen.. Så jävla äcklad och arg att ingen städat ur och märkt detta, att ingen kan öppna och fråga vad saken gäller när man står utanför 20min! Ringde akut nr som bad mig ringa kontoret som då inte svarar...
 
Så, ringer anticimex igen som då säger att det med stor sannorlikhet finns mer bakom och under skafferiet, att jag ska slänga alla öppna förpackningar mat samt låta bli att ställa in något.. Fräscht, här har vi ätit mat när det kryllar av skadedjur i skafferiet!!! Så arg och ledsen över allt krångel.. Första 6punkterna skulle de ersätta med gratis parkering 3månader.. Men nu detta, så jävla trött och arg.. Tid och energi..
 
Grinfädig men tack och lov har man bra vänner. Kajsa och Isac ringde och sa att vi kunde vara hos dom över helgen så nu är vi här! Skönt med tanke på att ja måste slänga all mat hemma och usch, orkar inte ens tänka på det..
 
Så, hoppas ni har en trevlig helg!
2016-10-16
 21:14:00

Lördag, Söndag 15-16oktober - Tävlingshelg

Hade inga planer under lördagen när vi vaknade vad vi skulle göra under dagen fram tills kvällen då Molly skulle komma för tacomys hemma hos oss.. Visste att Nathalie(Lillys faster) hade simtävling i Njurunda hela helgen så tanken slog mig att vi skulle fara dit, sagt och gjort! 
 
En hel helg med hejande på Lillys faster Nathalie som tog hem ett DUSSIN medaljer efter helgens tävlande, så grymt imponerad över denna tjej som simmat ca 2år.. Tränar en 6dagar i veckan och är tok duktig, så himla kul att se och heja på. Spendera lördag och söndag eftermiddag på badhuset med Lilly och hennes farfar. Hon har fått nytt PB i flertal olika simtekniker och bara nu söndag eftermiddag har hon kammat hem 4guld och resten silver medaljer.. Var riktigt kul att se så det kommer vi absolut passa på att göra om när det tävlas inom rimmligt avstånd att åka omkring.
 
Efter simningen åkte vi iväg till Mcdonalds med Nathalie och minis farfar, han var rar och bjöd oss på middagen och en glad och utslagen Lilly ligger nu och snarkar brevid mig här i sängen...
 
 
Lördag kväll kom en saknad vän över på middag, så trevligt och Lilly var såklart stormförtjust i hundvalpen Totti som skutta omkring här hemma. Haft en kalas bra helg och måste säga att jag kan vänja mig med att få trevligt besök eller bara möjligheten att kunna hälsa på vänner!
 
Fredagen blev lite fläng och farande, shoppade saker till minis nya sovrum, lite mössa, vantar och halsduk osv.. Avslutade kvällen med thaimat och filmmys tillsammans i sängen. Länge sen det bara var vi två tillsammans så det var skönt, slockande innan 22.00 båda två ♥
 
En bättre helg, nu planerar vi att mamma ska komma och hälsa på oss om två eller tre veckor, pratas mycket i telefon och hon har hjälpt till otroligt mycket inte bara ekonomiskt för att genomföra denna flytt utan även känslomässigt. Tacksam att man har sådan underbar familj så nu får hon och brorsan hälsa på oss snart.
 
Ha det gott, hoppas ni haft en trevlig helg!
 
2016-10-11
 21:16:00

Tisdag 11oktober - Tio dagar, 32mil bort.

 
 
Tio dagar i staden jag flyttade tillbaka till efter alla dessa år och nu med personen som då låg i magen nu mera utamför kroppen & snart sex år fyllda. Känns sjukt vad tiden runnit iväg, träffade gamla lärare från högstadiet idag som kände igen mig, känns plötsligt som det var en evighet sedan jag lämnade den här platsen.. Minns vilket skåp jag hade, hur vi hängde och hur små vi kände oss när vi började och gick olmkring i koridorerna första året i 7:an..
Nu är vi i alla fall här, känns både kul och bra att jag valde denna skola till Lilly som både jag och hennes pappa gick på under högstadiet, Lilly stormtrivs och det känns som vi gjort rätt val.
 
På tal om något helt annat fick jag erbjudande om jobb igår, städjobb. Kanske inte drömmen men kan säga att det känns som en sten föll ur ryggsäcken att jag inte står arbetslös inför juletider.. Flytt och hemstäd, känns ändå helt okej  att sysselsätta sig med så det ska nog bli bra detta. Hoppas jag får tillräckligt med timmar så det går runt när jag ska plugga sen också
 
Inte nog med det, kikade runt på gym idag och tror jag bestämt mig för EGO. Ska kika de andra också men Ego city inne i stan var guld, stort och en hel våning med bara fria vikter! Kommer bli kalas bra. Molly var förbi en sväng innan jag slängde mig iväg och hämta mini, så kul att se henne eftersom det inte sker så ofta tyvärr :)
 
VC idag igen, Lillys mystiska prickar i handflatorna som kommer o kliar under nätterna men är helt borta på morgonen.. Gissa på det ena och det andra men eftersom de bara kommer på kvällen så måste hon reagera på något hemma.. Tvålen eller silverbesticken är det första vi utesluter så får vi se om prickarna försvinner..
Avsluta kvällen med promenad i området, klättrandes i träd och säga hej till Ronja som bor några hus bort.. Imorgon blir det första dagen på nytt jobb så är väll dags att man kryper till kojs. Hade just lagt mig när hans knacka på dörren med en skarvsladd jag väntat på... Godnatt
 
 
2016-10-07
 17:53:00

Fredag 7oktober - Nya bostade, i Sundsvall!

 
 Hej igen, det var någon vecka sedan sist så jag tänkte jag skulle uppdatera er alla som faktiskt kikar in och följer oss(lär även skriva mer så familjen kan läsa).
 
Nu har vi flyttat, 32mil från Dalarna tillbaka till staden där allt egentligen började. Här blev Lilly till,  här finns alla vänner, Lillys familj och ja, känslan av att känna mig hemma verkar vara detta ställe. Stormtrivs, var rädd hur Lilly skulle uppleva det att börja om utan vänner men redan när vi packade ur flyttbilen Lördag 1oktober kom en pojke fram och hälsade. Sam, en blivande 6åring som bor i samma hus som oss! På mindre än 24timmar hade Lilly funnit en vän och jag känner mig inte ett dugg orolig över att hon ska finna fler..
 
Hon har börjat i en ny förskoleklass på samma skola som sin faster(fast några klasser lägre). Hon trivs och har blivit bra omhändertagen av de nya klasskamraterna. På kvällarna har Sam och 3av5 syskon kika ner, alla jämngamla med Lilly :)
 
Veckan har gått snabbt, har varit mycket farande och flängande till Birsta för att handla saker till nya lyan, börjar likna ett hem och det känns riktigt bra. Kan inte påstå att jag längtar tillbaka till Falun, saknar familjen och grannarna men det känns som rätt beslut. Har gått bra för Lilly att vara ifrån mamma efter att vi under åren träffats mer eller mindre var och varannan dag ..
 
Ett samtal från Lillys pappa och imorgon åker hon för att hänga med han och hans familj hela dagen in på kvällen, så kul för Lilly! Såg hur hon sken upp och hur glad hon blev över att få åka dit.
 
Hämtat upp bredbandet som idag kom på posten så nu har vi snabbt internet för bloggande och filmtittande! Lilly gick just ut för att leka med grannbarnen, skönt att bo på bottenplan så man har koll ut på gården.. Trevlig helg
 
#