2017-08-27
 22:26:30

Lördag - Barnledig, middagsdejt på Invito!

 
 
Skulle egentligen till Stockholm denna helg men ångrade mig lite sådär i sista minuten. Idag känns beslutet rätt, jag vaknade upp pigg, tog mig till gymmet & doftade hemma i soffan under eftermiddagen till Lilly kom hem från sin farmor. Oavsett, jäklar va trevligt det blev. 
 
Lilly droppade jag hos hennes farmor & faster som planerat men mina planer ändrades om. Det blev Invito med en saknad vän & sedan ut på stan för lite bubbel innan vi rundade av kvällen. Hade riktigt trevligt, detta bör göras oftare. 
 
Lilly har med farmor & faster spenderat dagen på himlabadet. Inte nog med detta tappade hon äntligen sin framtand som stuckit rakt ut sista veckan.. Generös var tandfén som vanligt & barnet är såklart grymt stolt över sin charmiga glugg. Kan säga att hennes mamma är minst lika glad som slipper känna & se tanden sticka rakt ut. 
 
En bättre helg, nu laddar vi om för en ny vecka! Hoppas bi haft en trevlig helg. 
2017-08-27
 18:20:10

Fredag - Första riktiga dagen i ettan!

 
 
 
Första dagen på en ny skola, i en ny klass.
 
Ska börja med att tala om hur bra jag är på under hökens vingar ... Sprang för livet(föräldrar var tvungna att vara med) så jag sprang för livet förbi både föräldrar och ungar, jag vann! Tror barnet var nästan lika stolt över mig osm jag var och de övriga 30+ som var med lär tro att jag är helt galen hahah...
 
Igår var det en lek, idag pratar vi en riktig dag i skolbänken med skolplikt. Lite svårt att förstå att min lilla donna blivit en stor tjej som nu ska börja skolan på riktigt. Hon verkar se fram emot det och kände Mathilda i klassen sedan innan då hon bor på gården bredvid våran. Hon sprang fram och gav Lilly världens kram igår när vi kom till skolgården, ett varmt välkomnande kan man säga. Hon sa innan hur pirrigt det kändes i magen & kan bara gissa vilken lättnad det måste varit med ett ansikte man känner igen.
 
Första dagen gick utmärkt, hon fick en ny vän igår och några ytterligare på fredagen. Känns som hon kommer trivas riktigt bra och det underlättar en hel del att slippa köra 1,6mil åt fel håll varje dag för att ta sig till och från skolan..  Nu är det slut på sovmorgon och sena kvällar, tillbaka till verkligheten.
 
Imorgon börjar gymnastiken, Lilly knep en plats i Jaktfalken och har gått och längtat en evighet.
 
 
2017-08-01
 21:15:00

Måndag - Tältning, Lillåstjärn

 
 
 
Ni läste rätt, den mörrädda mamman tog sitt barn till skogen där det inte fanns någon service på telefonen för en natt i tält. Mental träning när man trotsade rädslan och släpade sig igenom skogen till bilen för att få någon knapp mottagning för att kontakta verkligheten.. Annars var vi i skogen i nästan 24h, ett bra dygn med härligt sällskap..
 
Trodde jag var den sista som slängde mig ut i skogen. rädd för björnar, ormar och mörker.. Hade tänkt mig att jag skulle campa med dottern på en camping med toalett och vatten i kranen, istället hamnade vi någon mil utanför stan rakt ut i skogen. Grillning, bad och tältning, vi hade riktigt trevligt och alla hade humöret på topp. Något gör även att allt man äter i skogen smakar så mycket bättre när man får kämpa för att tillaga det. Med rök i ögonen, snubblande över grenar och lite brända sidor så lyckades vi få ihop det vi hade med oss. Barnet suktade efter pannkakor men nöjde sig med lite pinnbröd, korv och nudlar ungefär.
 
Övervann någon typ av rädsla för mörker den natten, kan absolut tänka mig göra om detta fast kanske närmare samhället nästa gång. Köpte en billig utrustning för att testa på och se om detta kan tänkas vara något för oss, kostade inte många kronor och kan absolut tänka mig kosta på riktiga grejer till nästa år om vi är peppade på att ge oss ut igen..
 
En impulsiv måndagstripp, helt klart värt att göra om..
#