2017-07-23
 22:11:00

Furuvik - En semester med båda päronen till Furuvik

 
Så, lördagen den 15juli tog vi oss iväg för en liten "familjesemester". Den magiska känslan att känna Lillys glädje över att få åka iväg med mamma och pappa tillsammans för att göra en liten semestertripp.
 
Så kul att vi kan vara vänner, att vi hade en grym dag på Furuvik med god mat, uppleva djur & få skratta som små ungar i karusellerna. Lilly åkte slänggungorna säkert tio gånger så efter två omgångar slog vi oss ner för att kika när barnet for omkring. Vi hade en riktigt härlig dag och tur med vädret, inte ett moln på hela himlen och strålande sol från Sundsvall ner till Furuvik. Lilly avslutade dagen med bad & hennes pappa köpte en Lemur som hon sedan sov med runt sig. Efter 7 timmar på Furuvik åkte vi mot Valbo för att lämna barnet till sin mormor Maria. Ska ju inte säga att det inte var både skönt och en smula jobbigt när vi satte oss i bilen tillbaka uppöver. Kom allt en tår då man senaste 10månaderna inte varit ifrån varandra mer än två nätter..
 
Hon ska få åka till Falun & Örebro 16dagar för semester med sin mormor medan en annan ska jobba och ta igen sig. Känns skönt med lite egen tid framför sig även om det kommer kännas otroligt tomt att bara ha sig själv och ta hand om. Hur som hade vi en jätte fin dag tillsammans och jag tror vi alla uppskattade den otroligt mycket.
 
Bjuder på knasgänget som alla kolla åt varsitt håll, fick blåsten i ansiktet eller hade solen i ögonen haha.
 
2017-07-20
 23:34:00

Torsdag - Höga förväntingar i nedförsbacken

 
Tillbaka, som jag skrivit så många gånger tidigare. Kanske är det bara för stunden eller så är jag tillbaka igen om någon dag. Kan uppleva så mycket men det rinner inte alltid hela vägen ner i mina små fingrar för att kunnde dela med mig av det på de vis som jag önskar. Formulera sig som borde vara så enkelt för min del, hur som helst är det fantastiskt att se hur många som faktiskt kikar in även om ni sällan lämnar spår.
 
Jag vet inte varför men eftr 2016 skitår trodde jag verkligen att 2017 skulle bli mitt år, eller vårat år mitt och Lillys. Inte nog med branden blev jag efter några veckor utsatt för rån (eller kanske grov stöld) på jobbet där jag under mitt arbetspass blev plockad på både dagskassa & privata telefon. Några månader efter det blev vi nu bestulna på allt i vårat förråd där de tömt de hela på saker. Jag har öppnat mitt hjärta, blivit sårad och jag har samtidigt insett var det innebär att faktiskt ha riktiga vänner. Det första halvåret har mest varit skit, ett långt mörker men också glimtar av ljus. Jag har fått nya vänner och träffat folk jag förmodligen tidigare inte fått möjligheter till att lära känna om det inte vore för branden. Vi har ett nytt hem, vi har varandra och i har en vardag där vi är friska och kan leva.
 
Tacksam, jag tror jag har lärt mig känna mer tacksamhet och inser vad man har. Har lärt mig att inte bara ta saker förgivet utan fått känna hur det känns att ge tillbaka. Kanske är det inte för sent att detta kan bli mitt och Lillys år om man väljer att leva ut dagarna på ett annat sätt och känna uppskattning för det man har istället för att tänka på det man förlorat? 
 
Har bestämt mig för att ta tag i studierna i höst, att träna för att må bra och lägga tid på de människor som är värda att ödsla den på. Blev en lång djup roman av det hela men ja..
 
Slog i tån i marmorbordet idag efter att ha fastnat i datorsladden jag lagt längs golvet,slog i min lilltå och tappa datorn över fingret så ska försöka hitta någon trevlig anledning att se ljuset över det, tänkte samtidigt att jag ska dra täcket över huvudet.. Ett långt arbetspass på 11h imorgon men, hyran betalar knappast sig själv så bara bita ihop. Lilly är på semester med min mamma i Dalarna/Örebro i 14dagar så har lite ledighet att ladda igen mig på. Tror jag hade 7dagar ledigt senast 2013 efter en vecka i Turkiet så skulle ljuga om jag sa att detta inte är riktigt jäkla magiskt, ensamheten! Samtidigt insåg jag, va i hela friden skulle jag gjort utan Lilly? Inte ett smack!
2017-07-06
 07:53:39

Semester, Kålgårn i Dalarna

 
 
 Juli, semesterveckan har dragit igång och jag tycks ha valt den vecka då solen gått och gömt sig. Har haft två varma dagar sedan vi kom till Dalarna i fredags men sedan har det varit kalla vindar & regn.. Skönt att det åtminstånde inte är bättre väder hemma i Sundsvall för då hade jag nog längtat hem ännu mer än jag redan gör..
 
Så, lovade mig själv att tänka på vad jag äter och när jag gör det under semestern.. 1,5kg mindre på vågen, känner mig så ur form så gör mig inget att jag jobbar i stort sätt hela sommaren. Önskar att jag fick lite pli på mig själv men det går åt rätt håll, försöker inte vara allt för hård mot mig själv men det brukar ju gå sådär. Hittade på ett trevlig utegym längs med Kålgårn inne i Falun efter jag gått runt vattnet, en toppenrunda och perfekt om man vill köra på lite utomhus.
 
Har semester denna vecka men beger oss hemöver till helgen, min tur att fyllla år på söndag och eftersom jag har barnvakt ser det ut att bli utgång på hemmaplan. Ska försöka bli bättre på uppdateringar här inne, kul att så många fortfarande kikar in.
 
Hoppas ni får en trevlig sommar, kramar
#