2012-01-31
 22:35:50

Skitkväll!

Orkar inte ikväll. Återkommer imorgon.
Hoppas ni haft en bättre kväll en vad jag haft.
Styrkekramar kan behövas...
kramar!

2012-01-30
 19:12:00

Njuter av livet♥Koppla av. Njuter av livet. Mår bra. Mycket av det goda. Underbart.
Myser ner mig tillsammans med "E", lill ♥ har just somnat, underbaraste dotter.

När mår du själv som bäst?♥

Tipsa gärna om några bloggar, nu när det finns tid över att läsa.

2012-01-29
 22:07:00

Kär igen♥Kär. Magkänslan. Det känns mer än bra.
Trodde aldrig det skulle vara i någon i min egen ålder men så är det.
Det som får mig att veta att det känns rikitgt riktigt bra just nu är att han bryr sig så mycket om min dotter, något jag inte trodde skulle ske. Jag ser att det lyser i dom båda och bara det säger ju sitt.

Eftersom vi bor så nära varandra kan vi ju ses när Lilly somnat osv så vi kunnat lära känna varandra på ett annat sätt. Har inte nämt något speciellt om "E" här på bloggen då jag velat känna efter men nu känns det som alla bitar faller på plats.

Mår bra. Trivs med mig själv.

2012-01-29
 20:40:00

vårat kök!

Godkväll!

Har pysslat lite i lägenheten & som ni kanske ser på bilden har jag även bytt gardinerna i köket.
Hittade dom på REA 149/kr för två stycken & jag känner mig rikitgt nöjd.
De som bott här tidigare har(MÅSTE HA)rökt inne med tanke på att fönsterkarmar & luckorna jar börjat på att gulna. Hoppas att bovärden kan fixa så det blir målat eller att jag kan få måla det själv, det ser inge vidare ut om man har något som är vitt i närheten ....
BLOMMAN ska bort så lite nytt & grönt i fönstret gör nog en hel del det med hoppas jag.


Ska se till att fixa mer bilder på lägenheten & fler vinklar så ni får tjuvkika lite.
Det är ju alltid kul att fixa hemma hos sig sjäv men man får ju handla på sig lite då och då eftersom allt kostar en del. Dom som känner mig rätt vet ju hur ofta jag ångrar mig, jag köper något men vill plötsligt ha något annat..

Ska få hjälp av "E" imorgon att få upp lite saker på väggarna så det inte ekar på samma sätt och se det ser lite mer "hemtrevligt" ut eller vad man ska säga. Skicka efter foton på Lilly står just nu som nummer ett på listan, någon som har någon bra sida att tipsa om får gärna göra det. :)
Kram

2012-01-29
 12:30:00

Svarar på frågor.

Jag har två frågor, går du gymnasiet, isåfall vilken linje?
Och kan du inte lägga upp en bild på din navelpiercing? Jag är oxå sugen på att ta navelpiercing. .gjorde det mycket ont?
Tycker du är en jättebra mamma, och jag har följt din blogg sedan du var gravid. :) Ha det bra!

Går du gymnasiet, isåfall vilken linje?
Svar:
Ja, jag går "gymnasiet". Jag pluggar på IM programmet.(NYA IV).Dom har gjort om denna linje så man kan läsa in alla ämen, tidigare kunde man endast läsa in Matte, engelska & svenska.
IM är som 9:an & jag valde att gå IM istället för 9an då jag slapp gå med de som är två år yngre + att jag kan anpassa mina tider och välja ut vissa ämen.
Räknar med att få läsa in 8-12ämnen på ca 1½år för att sedan söka in till en riktig linje.

 Kan du inte lägga upp en bild på din navelpiercing? Jag är oxå sugen på att ta navelpiercing. .gjorde det mycket ont?
Svar: Absolut, det kan jag göra! Min mage är ju inte världens snyggaste då jag valde att pierca mig nu innan jag tränar bort magen för att man helst ska undvika att ta hål i naveln under sommaren(man kan/bör ej inte bada de första veckorna vilket man förmodligen gör på sommaren).
Jag har piercat naveln en gång tidigare vilket gör att mitt hål ännu var kvar men har blivit "hårt". Det kändes lite mer andra gången men absolut något man kan härda ut. Att pierca naveln tar ca 30sek max så jag tycker absolut inte att det gör outhärdligt ont om jag säger så. Be någon nypa dig i armen eller något för det gör betydligt ondare haha.

Hoppas svaren inte blev för röriga & att du gick svar på det du fundera på! Fråga gärna om ni underar över något så svarar jag så snabbt & bra jag kan.
KRAMAR

(SVARAR PÅ YTTERLIGARE FRÅGOR IKVÄLL NÄR LILLY SOMNAT!).

2012-01-29
 11:16:55

Lite om dagis♥

Hej där!

Här är två bilder på Lilly-Lee när hon är på dagis.
Inte jätte bra bilder eftersom hon kikar bort och har fullt upp med annat men men.
Hon känns så stor helt plötsligt min lilla fis. Tiden går snabbare än vad man tror.
Man får ju som ni kanske förstår räkna med en hel del dagar hemma pga sjukdomardomar.
Inte nog med att Lilly blev sjuk & kräktes så fick hon ju även ögoninflammation där efter. Vet inte hur det kommer bli med skolan dagarna Lilly blir sjuk, man hamnar ju trots allt en hel del efter trots att jag inte har världens jätte panik att komma ifrån IM linjen. Ska ikväll försöka skriva färdigt min svenska uppgift innan jag ska göra nationella provet här om någon vecka.. vi får väl se men de ska nog inte vara några problem.
Jag går och gruvar mig lite, hur det ska bli med dagis nu till veckan.
Lilly ska ev följa med mig till skolan på måndag men sedan vet jag inte hur det kommer gå när hon börjar på dagis igen. Hoppas att det inte ska bli en massa promblem att lämna henne där nu med tanke på att hon varit borta så länge.. Vi får ta det som det kommer, på tisdag är mamma ledig och ska följa med Lilly till dagis och se hur det går för henne och armen...

Tanken slog mig att jag vill flytta, byta till ett annat dagis men ja vet inte ännu..

Allt för nu men jag kikar in och uppdaterar er senare, kram!

2012-01-29
 10:26:09

Gamla filmer på Lilly-Lee, minns ni?

Just nu känns detta som evigheter sedan.
Hon känns så liten & det är svårt att förstå att det faktiskt inte är så JÄTTE länge sedan.
Mammas stora tjej, ska börja lägga in fler videoinlägg, kul att kika på såhär i efterhand framförallt.
Världens underbaraste dotter♥mamma älskar dig!

2012-01-29
 09:03:07

Stanna kvar!

Hej där!
Åker hem till lägenheten idag & det kommer en STOR uppdatering med en massa inlägg så stanna kvar och läs allt ifrån kroppen efter graviditet(ev bilder), svar på frågor, livet, nykär osv...

Ses sedan, kramisar

2012-01-24
 23:47:23

När frågorna besvaras!

Hej mitt i natten.
Mitt inlägg kom in nu av någon konstig anledning trots att jag skrev det för flera
Timmar sedan.

Hur som helst tänkte jag säga godnatt nu men imorgon ska jag hinna med att svara på alla mina frågor jag fått. Bamsekramar till er alla, godnatt!

2012-01-24
 23:43:33

Vägen tillbaka!

Hej igen!
Suttit med Lilly och läst en bok, så mysigt när hon kommer med en bok och ska sätta sig i famnen på en, en känsla som är svår att beskriva. Åkte med bussen här vi 08.00 med Lilly då jag var tvungen att ta mig till tandläkaren(specialisten) för att ta kort på tänderna & passa in en tid för att kunna möblera om i min mun nu när jag ska få tandställning. Känner mig supermotiverad till att få tänderna raka och snygga, inte nog med det känns det skönt att kunna spara in 25000kr om jag ångrar mig och vill fixa detta senare(onödig kostnad när man kan få det gratis). Tandställning i 2år ska jag väl klara av & jag får ju som sagt något riktigt bra för det.
Lilly är frisk men inte helt super pigg. Hon äter inte något vidare ännu men det förstår man ju så som hon mått de senaste dagarna. Hon känns så liten helt plötsligt, så lätt när man håller om henne. Mammas lilla skrutt.
Hur som helst hoppas jag det ska gå bra att börja på dagis igen sedan & att det kommer gå bra att äta och sova men det ska nog inte vara några problem hoppas jag.
Återkommer hit sedan, dags att kila kram

2012-01-23
 11:43:52

Magen är utslagen!Hej igen!
Ledsen att ni alla fått en så dålig uppdatering den senaste veckan men jag har mina anledningar..
Har en liten sjukling här hemma & jag är så otroligt glad att jag har haft mamma till hjälp..

Enda sedan i torsdags kväll har Lilly kräkts. Vi visste inte om det var RS virus, magsjuka eller penicillinet hon fick för brännskadan. Penicillinet var ett dumt misstag av dom på sjukhuset att ge Lilly, man ger ingenting sådant till så små barn eftersom dom oftast läker saker som detta så bra själva.. Nu är magen utslagen, helt utslagen pga detta så hon kan ta max 5ml vätska annars kräks hon.
Fredagen. Hon somnade redan kl 19.00 så mamma höll ett litet öga på Lilly som sov medans jag följde med Emil & min bror till en kille som bor några hus ifrån oss för att kika på en film.
Torsdagen gick rätt bra men det var inte fören fram mot fredagen som allt bokstavligen runnit igenom henne.

Hon har kräkts ner mig 7-8gånger dessa dagar & sig själv också för den delen stackaren. Mamma har kvättat som en tok då hon även lyckades kräkas ner HELA soffan, tur den/det går att tvätta.

Lördag.
Hade sedan förra helger planer denna lördag, trodde dock jag skulle bli hemma när Lilly blivit sjuk men mamma lät mig gå när Lilly somnat. Hade en super trevlig kväll med en massa folk som jag träffat tidigare men även några nya ansikten dök upp. Killen vi spenderade kvällen hos bor bara ca 500m ifrån oss så det var ju lätt att ta sig dit och hem. I vilket fall som helst måste jag säga att jag träffade många godhjärtade människor denna lördag kväll och tackar så gott.

Söndag.
En mindre rolig Söndag.
Lilly blev likblek, kall och blå. Hon blev näst intill okontaktbar så vi bestämde oss för att åka in till sjukhuset.
En bilfärd blev en ambulansfärd. Orkar inte skriva alllt men hon var ju inte allt för pigg i detta läge med tanke på att hon inte kan äta eller dricka utan att kräkas.
Träffade en skitdålig läkare som tyckte jag skulle åka hem och komma in igen med henne om det blev värre.
"Om din dotter blir okontaktbar & uttorkad kan du sätta dig på en buss hit så tar vi hand om er då" lyckades läkaren klämma ur sig. Han sa även att det gick tvinga i hon vätska och det är inte hon som bestämmer?
IDIOTI! Han tryckte ner sprutan med vätskeersättningen i henne och sa att det gick ju bra, när han kommit utanför dörren kräktes hon upp det lika snabbt..

Vi har nu fått i hon teskedsvis med vatten var 5/min ungefär, blir det mer än så kräks hon. Hon lär ju vara vrålhungrig och magen måste ju skrika efter mat på henne stackaren. Hade hoppats på att dom skulle lägga in henne med dropp men icke. Hoppas det går bättre annars får vi åka in igen..

De var vår helg. Tack & lov att jag har hjälp av världens bästa mamma annars vet jag inte hur jag skulle orkat med.

Är så mycket mer egentligen men för att göra en lång historia kort så blir det här en förklaring på ett ungefär.
Hoppas Lilly blir frisk snart.

Kram så länge.2012-01-23
 10:21:10

Blekfis!

Hej där!

Just duschat, färgat ögonbrynen och är nu redo för att smeta in mig med lite brun utan sol. Jag som brukar ha lite färg i alla fall är ju rena blekfisen.. Pinsamt. Skulle behöva ligga i ett solarium minst en vecka så jag får lite färg. Tror det var 2veckor man skulle vänta innan man solar om man piercat naveln men på grund av att jag är förkyld så bör jag vänta en vecka till. Brun utan sol får bli min räddning nu känner jag. Hoppas ni haft en trevlig kväll, kram!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1957588/images/2012/pic_185760186.jpg" class="image">

2012-01-20
 16:42:37

FREDAG♥


2012-01-19
 08:35:46

Just idag mår jag bra!

Godmorgon!
Mamma är även idag hemma med Lilly-Lee & jag är på väg till skolan.
Sitter i bussen på väg till skolan & idag känns det riktigt bra, varför vet jag inte men kanske är det för att jag fått en riktig toppenstart i skolan och jag inte mött på något hinder ännu..

Det enda som oroar mig en aning är väl att Lilly ska byta bandage idag på sjukhuset men det ska nog gå bra, hon är så modig & duktig min dotter, precis som sin pappa. Det gör ont i mamma hjärtat att veta hur det kommer smärta för dottern just som dom ska försöka få av bandaget som förmodligen fastnat i hennes lilla såriga arm.. Det fixar sig.
Jaja, nu är bussen strax framme på skolan så jag ska avsluta. Kameran är med så ska försöka ta lite bilder till bloggen så ni alla får se. Kramisar!

2012-01-17
 16:26:48

Brännskada på lilla armen.

Hej på er!
Har varit en olycklig dag idag måste jag säga, något av det värsta vi varit med om med Lilly inblandad.
Känsliga läsare får väl bläddra förbi bilden snabbt...

En olycka. Något som inte får hända. Mamma hade sin kopp med kokande vatten på diskbänken. Vi hör en smäll och hör ett hjärtskärande skrik! Lilly hade lyckats fått ner koppen med det kokande vattnet över sig men tack och lov missade det hennes fina ansikte. Ni vet ju hur barn är, plötsligt blir armarna så mycket längre och att hon skulle nå mormors kopp på diskbänken kunde vi aldrig drömma om. Hon måste sätt tea påsen och lyckats fått grepp om den och sedan dragit ner den över sig..
Tur i oturen är brännskadan ytlig, "det ser värre ut än vad det gör, men klart det gör ont" sa dom när vi kom in på Akuten...
Armen har brännblåsor stora som 5kr om inte värre men Lilly är rätt glad ändå, mammas lilla tuffing. Det gör så ont i ens mamma hjärta men tror "mormors hjärtat" gjorde aningen ondare den här gången... Olyckorna är alltid så nära tyvärr så det kan ju hända vem som helst:/

Tur att Lilly mår bra i alla fall(så bra hon kan). Hon fick en nalle på sjukhuset för sin tapperhet eller va det stod på den..

Kram så länge...

2012-01-16
 21:20:29

Måndagen på dagis!Första riktigt vardagen, Lilly-Lee på dagis & mamma i skolan!

Hej igen underbara läsare!

Det är måndag och ni som läst mina tidigare inlägg vet vad det innebär, skola för mig & dagis för lilla Lee!
Vaknade vid 07.00 försökte fixa lite innan Lilly-Lee vaknade så kort där efter bar det av till dagis. Känns väldigt skönt att Lilly äter frukost på dagis så jag slipper göra det. Känns inge bra om hon ska behöva stressa i sig frukosten för att jag måste skynda iväg med henne till dagis och sedan vidare till skolan.. Nu hinner Lilly vakna, stoppa något litet i magen, klä på sig & borsta tänderna i lugn och ro.

Ett stort + med dagis är att man får till rutinerna på ett annat sätt en hemma. Dom sa idag på dagis att det faktiskt är lättare att skola in barn som är kring 1år och det märks. Nu är det ju olika barn till barn men Lilly är så duktig och klarar det här med dagis så mycket bättre än jag kunnat hoppats.

Idag har hon precis som i fredags kunna sova middag så det känns skönt, det brukar ju oftast ta ett tag men när hon fick sova i sin egna vagn gick det både snabbare och bättre. Det handlar ju om att ta med tryggheten hemifrån till dagis antar jag, vagnen, gosedjuret, filten, nappen eller vad man nu har när man tex sover.


Jag tappade bort min plånbok här på morgonen, just som jag skulle klampa iväg till bussen mot skolan.
Panik när man inte hittar saker och bussen snart ska åka.. blev helt enkelt hemma idag.
Pluggade Engelska hemifrån HELA DAGEN och jag känner mig riktigt duktig. Lilly var ju redan på dagis så jag gjorde engelskan och skrev en bit till på min uppsatts.. inte nog med det är jag tvärförkyld & har ont i halsen med rethosta så det kändes bra att få vila upp sig lite.

Inte nog med det så vet jag nu att Lilly kommer klara av en hel dag på dagis & jag kan koppla av(så gott som en mamma kan göra) när jag väl är i skolan. Dagiset och personalen är toppen, idag när vi kom på morgonen kom en flicka o kramade om Lilly, tog henne i handen och ville gå iväg med henne. Lilly som blev lite små blyg gick åt motsatta hållet, mammas lilla tuss..

Det var nog våran första riktiga vardagsmåndag nu när skolan & dagiset börjat. Imorgon börjar jag alltså skolan på riktigt så det känns lite små pirrigt hehe..

Dags att fixa lite innan jag ska hoppa i säng ska upp klockan 06.00 imorgon för att hinna med. Känns konstigt att anpassa sig till tider igen när man tidigare sovit till man vaknat..

Kram & godnatt!
2012-01-15
 20:48:00

Helgen i ett!Hej igen!

Har suttit och kikat in här idag men det stog still i huvuder på mig, bloggtorka eller nej. Jag har så mycket att skriva & tipsa om men det var som om huvudet med alla tankar plötsligt stod stilla.. Igång igen, äntligen.
Tänkte jag skulle dela med mig av min helg för den som orkar sig på att läsa.

Jag har haft en annorlunda helg till skillnad ifrån de andra helgerna. Besök av en vän ifrån Sundsvall, lärt känna en hel del nya människor(killkompisar till min bror). Lördagen spenderades ute i Sågmyra i ca 5timmar, typiskt mig att gå in i en butik 10gånger för att se så jag inte missat något hah. Fick med mig två nya tröjor hem och äntligen ett par nya skor!
Lördags kvällen var till mesta dels trevlig. Vi har väl ca 10st som satt och drack dock var jag nykter då jag hade Lilly men det var riktigt kul endå måste jag säga. Lära känna nya människor måste vara något bland det roligaste som finns om ni frågar mig :)..  LÖRDAGEN spenderades ungefär som innan jag fick Lilly, dock med lite mer ansvar om jag säger så.
Tack till er som gjorde kvällen trevlig!

Söndag, slappar dagen eller vad man ska säga för att utrycka sig rätt. Mamma var rar och gav mig sovmorgon fram tills kl 10.00 så det var riktigt skönt!
Dagen gick sakta fram men vid 13.00 tiden stack jag, min vän ifrån Sundsvall & min dotter ut för att träffa grabbarna grus ifrån Lördagskvällen. Lilly åkte lite pulka och dom andra pimplade & körde skoter..
Det var något nytt att se att dom där tokarna släpat ner en SOFFA till sjön som dom satt i när dom pimplade.. inte nog med det satt dom i soffan och åkte bakom skotern.. låter hel tokigt vilket det faktiskt är/var men lite kul såg det ju ut måste jag erkänna.
Eftersom jag inte ville riskera att Lilly skulle bli kall så drog vi snart där efter hem till mamma igen så det var väl våran söndag/helg.

Hoppas ni hade en trevlig kväll ni med föresten.. Tillbaka till verkligheten igen, hemma i lägenheten kram!(EN BILD IFRÅN SÖNDAGEN).2012-01-15
 13:07:41

Helgen i ett!

2012-01-13
 09:50:50

Polarn O. Pyret

Köpte dessa saker i Sundsvall + 3 andra randiga tröjor/tunkikor på REA;N.
Tröjan till vänster kostade i vanliga fall 299kr men jag betalade endast 150kr vilket är lite extra kul när man kikat in något man igentligen inte skulle haft råd att köpa men hittar det på rea. :)
Köpte även skorna till höger för 199kr(ej REA). Kanon bra inneskor på tex dagis som även är enkla att ta på och av.

Tre randiga tröjor vilket är typiskt P.o P..
Två röd randiga & en blå och vit randig som också var på rean. :) Kul att fynda lite & dessa tre är SUPER SÖTA med tex små strumpbyxor!
Köpte storlek 86 så hon har chans att växa i det och som ni kanske vet har ju pop lite större storlekar än tex Lindex, H&M osv..


2012-01-12
 15:16:32

Uppdatering ifrån dagis!

2012-01-12
 11:59:31

Ett lite nyttigare 2012♣

Försöker oss på ett lite nyttigare 2012.Följer en del av strömmen & känner mig äntligen motiverad till ett nyttigare 2012.
Lite nyttigare i alla fall & jag har lovat mig själv att jag ska lära mig äta grönsaker, det vill säga mer än gurka och sallad ;) .. 
Jag kommer äta pasta i mindre mängder, jag vill väl känna att jag lever och ska äta gott men försöka att inte äta så mycket snabbmat som tidigare.
Tänkte prova mig på att wooka imorgon & laga lappskojs eller va det heter ikväll till middag.

Önskar jag hade tiden att träna, få bort det sista av mamma magen till sommaren.
Får ta lite promenader & små träna lite hemma, jag har trots allt några träningsredskap och ett promenadband så man får väl ta det man har hemma så länge.

Storhandlade här igår, tänkte jag skulle försöka mig på laga mer maträtter, känns som det alltid blir samma sak så varför inte prova något nytt.. Någon som har förslag på god vardagsmat kan väl tipsa oss :)

Kram så länge!

2012-01-12
 11:38:59

Diskussioner om dagis!

Tänkte ta upp det här med dagis...

JAG personligen ser inget som helt problem i att min dotter börjar på dagis nu när hon är 1år & 2månader...
LIlly trivs med folk omkring sig, hon trivs med uppmärksamheten & av att få leka med andra barn.
Jag tycker det är bra på det sättet att hon vänjer sig nu när hon inte är så "mammig" och inte verkar hon lida av att få vara på dagis några timmar om dagen, hemma blir hon nästan missnöjd för att det istället inte finns så mycket att göra.. Jag vill säga att jag även förstår dom som gärna har sina barn hemma fram tills dom är 1½-2år också! Visst är det mysigt att ha barnen/barnet hemma med sig om man inte MÅSTE jobba men jag trycker personligen det beror på barn till barn..

Lilly känns redo för dagis & jag känner ett måste att få klart skolan och mina 8ämnen fram tills sommarlovet för att slippa dra ut på skolan.. FUnderar där emot på att vara hemma i alla fall en dag i veckan med Lilly eller alternativt hämta henne tidigare.

Upp till var och en helt enkelt, så vad blir bäst för just dig & ditt barn, det är väl ändå det man måste se och känna?. Känner en hel del bekanta som har sina barn på dagis som är i Lillys ålder men även de som är hemma ½år till(minst). ..

Ingen ska behöva känns dig dum & det är ingen som behöver sitta och tycka synd om mig & min dotter, jag skulle självklart inte lämna Lilly ensam om hon skulle bli hysterisk och jätte ledsen när jag lämnar bort hon..
Hon är van och trivs med mycket människor trots att hon ibland blir väldigt blyg men mycket tror jag beror på att vi varit en hel del på öppna förskolan.

Vad känns bäst för er helt enkelt?

(Något av det jag ser som en jätte positiv sak med dagis är att barnen lär sig utvecklas, Lillys rutiner har blivit mer klara när alla måltider är en viss tidpunkt, hon lär sig leka på ett annat sätt osv)..

2012-01-11
 18:42:00

Maximilian fyller 1år ♥ grattis grattis!

Gabriella & Marcus son Maximilian fyllde ett helt år här igår och med det vill jag & Lilly-Lee säga grattis ännu en gång fast i efterskott till erat nu "stora" charmtroll. ♥
Vi ses snart, kramisar till er tre!

2012-01-10
 21:57:12

Söker era tips!:)
Söker nu tips på bloggar att läsa & kommentera!
Söker även tips av er på vad ni vill läsa om här på bloggen. Vad vill ni veta? Jag är just nu öppen för i stort sätt allt. Relationer till människor i omgivningen, skolan, dagis, vardagen, kärleken osv osv.

Våga fråga!:)

2012-01-10
 21:24:42

Underbara läsare♥tack!

Ibland så lyckas människor nå den där ömma punkten som får en att känna sig extra bra som människa, tack fina läsare, ni är underbara!

Brukar se igenom några kommentarer och mejl en gång extra, som nu tex dessa:

"Du måste ha världens sötaste dotter".

"Vilken otroligt fin dotter du har" .

"Vilken söt dotter du har & jätte bra och fin blogg".

"Du har inte bloggat idag ;)" .

"Du är en riktig förebild Amanda, en underbar mamma".

"Du är en tjej som man kan se upp till Amanda".

"Amanda , jag verkligen avgudar dig.. Hur du klarat dig igenom allt med Lillly-lee"...


Har även kommit fram några tjejer och frågat om jag är Amanda som driver bloggen så det är ju lite kul att så många hittat hit men framför allt kommit tillbaka.

Kikat på statistiken och ser att ni är en hel del som fortfarande följer med trots mitt dåliga bloggande på senare veckor så jag får se till att bli bättre nu när jag har lite mer tid igen.


Kram på er alla!
2012-01-10
 20:04:00

Inskolning dag två!♥

Hej igen!
Tänkte berätta lite hur inskolningen går för Lilly-Lee på dagis.
Kan börja med att säga en sak, jag är inte förvånad. Hon är så otroligt snäll och duktig min lilla Lilly så det kommer nog inte bli några som helst problem att lämna henne där ensam. Vi har kommit dit 09.00 dessa två dagar, ätit lunch och gått hem. Idag skulle vi prova om hon kunde sova middag men det ville hon självklart inte och det är vel det enda problemet, tack och lov är problem till för att lösas.

Det finns två alternativ, sova på madrass eller sova i vagnen så vårat alternativ till en början blir att sova i barnvagnen efter lunchen. Vet inte om jag berättat det men jag har en riktig välling unge här hemma. Lilly har sedan hon föddes förknippat mat med sömn och så har det fortsatt vilket har blivit ett litet problem. Hon vägrar sova utan lella eftersom det är det som blivit en koppling till just sovningen.
Idag var första dagen som Lilly-Lee inte ätit välling när hon ska sova och det känns toppen! Nu är hon mer hungrig vilket gör att hon äter mycket bättre än tidigare. Rutiner är ju något som faller mer på plats när hon börjar på dagis så det känns toppen. Eftersom Lilly sover så pass länge blir det ju sen frukost och där efter sover hon middag över lunchen osv .. tiden blir fel till måltiderna om man säger så men nu ska det lösas.

Lilly har gjort allt så bra dessa två dagar & det är så kul att se henne leka så fint med de andra barnen.
En liten sak som att hon gick fram till en av fröknarna, satt sig i hennes knä och åt frukt gjorde att allt kändes så himla bra. Lite jobbigt kommer det nog bli att lämna hon, eller själklart kommer det bli jobbigt men det kommer gå bra. Lilly kom fram till mig enstaka gånger sen sprang hon omkring och lekte fram tills vi skulle hem och då fick jag till och med jaga henne för att få klä på henne yterkläderna.
(Hon somnade sittandes i vagnen bara 100m ifrån dagiset när vi var på väg hem) :)

"DET GÅR BRA NU".


Här har vi Lilly-Lee, sittandes i vagnen påväg till dagiset här på morgonen.
Den rosa/bruna overallen jag köpte för 50kr på blocket har blivit en perfekt dagisoverall!:D

Det var idag det. Fröknarna tyckte det gick så bra med Lillly idag så jag ska lämna henne där ensam imorgon. Vi äter frukost där tillsammans en stund innan vi säger hej då och jag går hem & kommer tillbaka till efter lunch så vidare inte fröknarna får henne att sova i vagnen, då hämtar jag henne när hon vaknat.

Det har gått så snabbt allting men det känns skönt att det går så bra & att fröknarna är bra så jag kan halvt slappna av i skolan och veta att min dotter faktiskt mår bra.

Glad mamma, kram så länge!

2012-01-09
 06:25:00

Laddar för dagis, inskolningsdag ett!

Mammas stora tjej, svårt att fatta att hon faktiskt ska gå på sin första inskolningsdag på dagis.
Ett lycka till till oss!


Laddar för dagis, inskolningsdag ett,

♥ Går upp halv 7 för en dusch innan Lilly vaknar.
♥ Äter frukost med dottern.
♥ Borstar tänderna, tänka sig att Lilly har 7tänder som kommit ner och allt fler är påväg.
♥ Klä på kläder & tvätta av Lilly efter frukosten.
♥ På med ytterkläderna & ner i vagnen.
♥ Vandra mot dagis!

Packade skötväskan redan igår kväll så nu ska jag sätta fart innan Lilly vaknar.
Nervöst det känns, hon känns så stor min prinsessa.
Uppdaterar er alla ikväll med bilder & text om Lillys första dag på dagis, kramar!

2012-01-08
 21:51:22

Ny klocka!♥

Hej på er!
Tänkte visa den nya klockan jag köpte när jag var i Sundsvall.
Betalade 90kr istället för 230kr & som om inte det vore nog är det 2års garanti & nytt batteri i den :)
Små blommig, precis som jag vill ha det. Den är riktigt fin tycker jag, man virar bandet på klockan två varv runt handleden så det blir lite "mer" eller vad man ska säga, den känns inte så liten och nett.
Kramisar!

Någon annan som fyndat något snyggt på REAN?:)

2012-01-08
 15:35:32

Badrummet♥Duschdrapperiet+badankan.

Hej på er!:)
Tänkte visa vårat nya duschdrapperi vilket säkerligen inte någon bryr sig om hahah!
Har börjat visa mer & mer av våran Lya eller tvåa till lägenhet där vi stormtrivs.
Ikväl tänkte jag att jag skulle visa upp badrummet och så småning om köket o sovrummet.
Köpte även en BADANKA åt Lilly-Lee som var nedsatt till ca 15kr istället för 40:)
Duschdrapperiet kostade 149kr.

Duschdrappetiet som köptes i Sundsvall ser ni här ovan. Under varje anka står en mening så som "Arg anka", "kall anka", "glad anka", "badanka" osv :) Badrummet ska vara det som ser lite "barnsligt" ut om man säger så. Färgglatt och livligt som Lilly tycker om. Personligen tycker jag det var lite kul/coolt.

Mer av lägenheten kommer sedan, kram!

2012-01-08
 14:32:28

Prickigt i köket!♥

Nya muggar & skålar till köket!
Lite prickigt i köket.
Lägenheten ska ha färgerna rött & vit.. Mest ljusa färger hade jag tänkt. :)
Prickiga muggar och skålar har jag nu införskaffat. Jag som inte dricker kaffe har inte känt mig tvingad att köpa kaffemuggar men nu slog jag till och köpte 6st. Hittade även tre skålar på REA för 20kr/st istället för 40kr så det blev de tre som fanns kvar. Får komplitera någon skål till sedan kanske :)

Små saker gör så mycket mer än vad man kanske tror.2012-01-08
 13:51:41

Lilly-Lee - Dagens klädsel♥

Lilly-Lee, dagens klädsel.

Tröja & byxor.
♥Tröja - Name It
♥Byxor - Name It.
Dessa kläder fick Lilly-Lee i julklapp.

(Bilden är tagen tidigare men hon bär samma outfit idag).

2012-01-08
 10:01:00

Alice Sundberg 17år ♥ grattis, grattis!

Ett stort Grattis till min underbara vän Alice, Kajsa Sundberg som fyller 17år idag.
Hoppas du får en riktigt toppen födelsedag precis som du förtjänar min vän♥
För er som inte vet vem Alice är så är hon den som var med när jag fick reda på att jag var gravid till 100%, världens goaste vän måste jag faktiskt säga.

Massor av kramar till dig på din dag!

2012-01-07
 13:29:00

Vardagsrummet - omgjort igen!

Uppdaterar er med bilder på vardagsrummet.Gjort om lägenheten/vardagsrummet ännu en gång. Tog in lite rött istället för allt det vita och nu känns det riktigt hemtrevligt måste jag säga. Stormtrivs.
De vita gardinerna sitter nu i sovrummet istället så dom kommer till användning. :)

Foton på Lilly och lite mer fina saker ska upp på väggarna men det får fixas eftersom...
Bilder på de andra rummen kommer! Fixat badrummet mer eller mindre nu också men bilder på det får ni se sedan. Kramar!

2012-01-06
 11:23:53

Sömnlös på egen bekostnad!

Godmorgon!
Vaknade 09.00 imorse & dum som man är la man sig inte för en 03.30tiden på grund ut av trevligt sällskap.. Känner mig rätt pigg för att ha sovit så lite som jag gjort.Två nya lekkamrater åt Lilly som sysselsätter henne, Amandas småsyskon(tvillingar på 6år) har lekt med Lilly så det är ju kul :-) hon springer efter dom och tvärt om.
Fredag idag, shoppade 7timmar igår och 4 i onsdags så det blir lite lugnt idag . Hade tänkt jag skulle ta om hålet i naveln idag men eftersom det är röd dag så får jag satsa på att hinna med det innan vi åker hem till Falun igen imorgon.
Uppdaterar er senare, kramar.

(En bild på Lilly-Lee som igår stod och sjöng och dansade.)

2012-01-04
 19:07:01

Ny barnvagn!

Hej på er!
Haft en trevlig gårdag & haft en lika trevlig dag idag med. Shoppat lite saker men hade en otålig dotter så fortsätter min shopping imorgon då jag har barnvakt av min snälla mamma.
Barnvagnens handtag råkade jag bryta av här på julafton, ska laga den så småning om men ... Köpte barnvagnen ni ser på bilden hör ovan idag. En sulky eller va tusan det heter/stavas. Perfekt för shopping o liknande....
En ny barnvagn, 500kr + en ingående åkpåse. Perfekt!:-)

Blivit bjuden på go middag hos familjen Båsk & även min mamma så det var trevligt. Måste sluta, luktar lik av Lillys skitblöja, kram!

2012-01-03
 22:31:46

Sundsvall

Godkväll!
Sitter i Sundsvall, känner mig glad över att vara i omgivningen med de bästa omkring mig. Lilly-Lee somnade redan till 20.00tiden så jag har njutit av att bara kunna sitta i soffan med Elin, Molly, Pontus & Filip i soffan.
Elin & Pontus får stå för bilden.. Elin & Filip har gått så nu är det bara vi kvar. Kikar på film men blir väl snart till att sova för att orka med morgondagen, en annan ska ju upp med dottern.
Njuter av livet. Ha det gott. Bloggar sedan. Kramar.

2012-01-01
 23:31:45

Första januari 2012.

Första januari tvåtusentolv!♥
Hoppas ni alla får ett riktigt bra år här 2012. Nya chanser & nya möjligheter.

Klockan är snart 23.30, jag hade som vanligt lovat mig själv att somna i tid eftersom det blev sent inatt men det går ju där efter. Har så fruktansvärt ont i min hals så känner att jag måste vänta en stund med att sova tills min Ipren börjat på att värka. Halsen känns strimlad som små spaghetti strängar kan man väl säga. Känns som jag fått något olämpligt i halsen ... hoppas det försvinner. Gäller att använda skallen så man inte suger på Lillys nappar/flaskor så inte hon åker på detsamma som mig..

En riktigt bra start på året måste jag väl säga. Idag kom även den efterlängtade snön som de flesta av oss väntat på. Oplogade vägar & snöstorm har det väl varit idag kan man säga men ut gick vi, jag & Lilly-Lee. Gick hem till Emil och där har hon sprungit omkring min lilla loppa. Trevilig dag/kväll idag igen.

Imorgon åker jag åter hem till lähenheten igen då jag tillbringat mycket tid hemma hos mamma nu kring jul osv. Ska fixa i ordning lite för på Tisdag bär det av till Sundsvall. Träffa en massa trevliga människor & Lillys farmor + ev hennes pappa. :) Blir skönt att få åka upp igen..

NU BLEV TEXTEN MINI OCH JAG VET INTE HUR MAN ÄNDRAR TYVÄRR....Så kul att Lilly sjunger så mycket, idag sa hon " hurra hurra hurra" för första gången också.♥

Godnatt & kramar!♥

#