2013-10-31
 23:36:00

HALLOWEEN 2013

 
 
Skurit ur en pumpa med dotter här till halloween, en glad Lilly som fick hjälpa till att gräva.. 

På kvällen gick vi bus eller godis med grannarna nedanför mamma(Lillys kompis Tilda med familj). Vi vuxna klädde också ut oss vilket var skoj :-) Ungarna fick godis & var helnöjda! 
Det var riktigt roligt och det tyckte Lilly med som hade fullt upp med att äta godis. 
 
 
 
 
2013-10-31
 11:08:39

Börjar bli knäpp!

 
Börjar bli knäpp, eller snarare helt galen! 
Ska försöka plugga ikapp allt som jag missat då jag var borta från skolan förra veckan samt ta igen det som jag missat när jag bytte linje till sam. Som om inte det vore nog så har jag ringt samtal om nya lägenheten, ska ju packa ner livet i lådor eftersom jag ska flytta om sesådär en månad(1december) om dom hinner renovera den som jag ska flytta in i. Ska som sagt packa och sen flytta innan jul, Lilly fyller år 21november och Emil den 17. Sen ska julklappar handlas och jag ska ha tid för Lilly. 
 
Blir galen av allt som måste göras, vet inte i vilken ände jag ska börja i och dess utom blir det jobbigare ju mer jag hamnar efter i skolan.. Hinner bara packa under helgerna när mamma kan hjälpa mig med Lilly så hon slipper stå och titta på och riva i allt. Jag vet att hon kommer tycka det är jobbigt att se när saker packas ner men samtidigt vet jag att hon kommer stormtrivas i den nya lägenheten, med ett eget rum, lekpark och barn att leka med :-) dags att sätta fart..
 
 
 
2013-10-30
 22:18:00

Onsdag - Våran lediga dag!

 
 
 
 
Onsdag - Våran lediga dag fylld med skojjigheter!

Lilly skulle egentligen vara på dagis men vi behövde verkligen en ledig dag så det var så det fick bli.
Frukost tillsammans med Lillys mormor, alla tillsammans under en gemensam frukost innan jag & Lilly tog bussen in mot stan vid 10tiden. På bussen mötte vi även upp Emma & Mickan som skulle tillbringa dagen med oss. Vi gick en sväng på stan och kikade lite, jag fixade ett ärende och vi lunchade på en kina restaurange tillsammans. Lilly skötte sig verkligen riktigt bra hela dagen så efter lunchen på stan tog vi bussen upp till lugnet för att bada. 
 
En nöjd och trött Lilly hade jag med mig och vid 16.15 tog vi bussen hemöver. Mickan följde med oss tillbaka och vi slängde ihop lite tacos tillsammns. Efter att ha käkat middag tillsammans var Lilly verkligen trött men hon ville ju så gärna följa med mig och tjejerna på träningspasset och så fick det bli. Lilly var glad & snäll hela tiden och det var riktigt kul, eller skönt efteråt framförallt. Nu jäklar kör vi så det ryker eftersom jag inte ska dricka på ett bra tag framöver. :-) 
 
Hoppas ni andra haft en bra onsdag!
 
 
2013-10-29
 20:22:00

Första föräldramötet - Förskolan

 
Första föräldramötet är avklarat. Kändes lite små jobbigt att behöva åka dit ensam då jag är så många år yngre än de andra föräldrarna men det gick, och det var kul att se ett ansikte på de som har barn på Lilly-Lee`s dagis. 
 
Måste säga det att barnen lär sig verkligen mycket på förskolan. Just nu har dom tema ljus på dotterna dagis då dom ska se vart ljuset kommer ifrån, hur en ficklampa fungerar, skugga osv. 
 
Känslor- Att sätta namn på känslor man känner
Social förmåga - Leka & kunna prata med kompisarna, dela med sig osv
Sinnen - Lukt smak, känsel, hörsel och synen.
Motoriken - Att kunna pussla, pärla, klistra och klippa. 
 
Mattematiken kommer ju även in redan på förskolan, att kunna räkna osv. Många kanske tycker att barnen absolut inte ska vara på dagis och tror att det är något dåligt men absolut inte, min dotter har verkligen lärt sig så mycket bra på dagis och samspelet mellan barnen är riktigt bra. Att kunna dela med sig och hjälpa varandra. 
 
Hade inte kunnat ha ett bättre dagis till Lilly-Lee, är verkligen hel nöjd & känner mig verkligen trygg med at lämna Lilly på dagis nu när hon är där så många timmar då jag går i skolan. :-) 
 
 
 
2013-10-28
 13:03:00

Vinteroverall

 
 
 
Sitter och kikar på årets vinteroveraller från Polarn & Pyret. 
Sedan Lilly började gå har jag under dessa tre år köpt polarn och Pyrets overaller då dom varit superbra i kylan. Vet inte vad det blir för overall i år men är inne på deras skalvariant i år igen. 
Skulle vara kul att testa något helt nytt också, finns så mycket fint men denna overall håller verkligen vad den lovar. Någon som kanske kan tipsa om andra bra märken?:-)
 
 
2013-10-26
 12:40:14

Lilly-Lee`s första disco!

Första discot avklarat, halloween disco till och med! 

En glad Lilly-Lee som var redo för disco igår. Vi åkte tillsammans med grannen nedanför mamma som har en dotter i Lillys ålder ungefär(4år). Dom hade riktigt roligt tror jag men när slutet närmade sig ville Lilly bara åka hem. 
Hon kom in i rummet där discot var och sa "Det är för mycket barn mamma och det är för hög musik" så ställde hon sig och höll för öronen. Dom hade kul förövrigt och det kändes kul att göra något med Lilly. 
 
När vi kom hem var mamma snäll och ställde upp som barnvakt så jag kunde träffa Emma & Mickan. Hade en tjejkväll & Mickan bjöd på både mat & god efterrätt. Hade riktigt trevligt, kul att ha tid med bara tjejerna. :)
 
Nu ska jag hjälpa mamma och städa lite, hoppas ni har en trevlig helg! :-)
2013-10-25
 08:49:07

Fredag 25oktober.

 
Ja vet inte hur jag mår idag om jag ska vara ärlig, men visst känns det skönt att det är fredag igen.

Kul med all bra respons som jag & familjen fått efter gårdagens intervju i Aftonbladet, tack snälla ni. Förövrigt känns livet lite upp och ner just nu men det är skönt när man kommer in på andra tankar. Varit hemma denna vecka, pluggat hemifrån och inte mått nå vidare men jag kämpar på så gott jag kan. 
 
Ska sätta ner huvudet i arbetet som måste göras innan jag ska iväg och fixa lite ärenden. 
Ikväll ska även Lilly iväg på sitt första disco, halloween disco till och med. Mer om det senare, bilder kommer!
 
 
2013-10-25
 00:05:00

Skön ställning till sömns!

 
Att dela säng med en treåring är inte bara mysigt utan även livsfarligt haha. 
Man vet inte när man blir sparkad av en fot i sidan eller får en liten mysig hand slagen över ansiktet eller min förbaskade tandställning haha. 
 Varning för flygande kroppsdelar som är okontrollerade haha..
 Nu ska jag kypa till kojs med Lilly-bus och hoppas jag ligger kvar i sängen när jag vaknar och inte på golvet, godnatt! 
 
 
2013-10-24
 20:59:00

Välkomna hit!

 
Roligt att så många hittar hit & att ni läst artikeln om mig och familjen! 
Nu nu är det på tiden att ta upp bloggen, sparka igång det hela med en ny rivstart! :-)
 
Imorgon väntas festligheter för Lillttjejen, nämligen halloween disco! Mer om det imorgon, sköt om er, kramar! 
 
2013-10-24
 12:45:00

AFTONBLADETS MITTENUPPSLAG!

 
Ja, idag är alltså jag & Lilly-Lee samt mamma min med i Aftonbladets familjedel. 
Nyfiken på vad artikeln handlar om? Köp Aftonbladet eller håll koll när det kommer ut på Wendelas familedel. 
 
 
 
 
 
 
 
 
2013-10-21
 22:15:00

En månad kvar.

 
 
Idag är det en månad kvar tills Lilly fyller 3år. Min fantastiska & smarta Lilly-Lee som varit med mig i 3helt galna men fantastiska år, helt obegripligt. 
 
En tjej som lärt sig tala för sig, har en egen vilja och är lika envis som sin mamma. 
Så glad & stolt över att du är min även om du är helt hopplös ibland och gör allt som jag inte vill att du ska göra. 
 
Helt otroligt att vara med om något sådant, att se en liten växa upp till en helt egen individ, lära sig saker och kunna använda sina kunskaper i omvärlden vi lever i. Jag är så stolt över dig, älskade unge.
 
 
2013-10-18
 17:44:38

Fredagssyndar!

 
syndar med en halv kladdkaka(åt inte hela;) och en latte. Mys fika med Mickan efter att ja handlat en halloween dräkt åt Lilly som förövrigt blev supernöjd över sin coola maskeraddräkt!
 
plugga sist lektionens uppgifter hemifrån(nästan färdig) så jag fick fixa ärenden och hämta Lilly!
Trevlig helg. 
2013-10-17
 15:35:00

Regnet stoppar ingen..

Det regnar, väderet är deprimerande men vem stoppar det? 
 

I vanliga fall skulle jag sitta kvar inne och gnälla men nu ska jag trotsa regnet och ta en 4km promenad till och från dagis, galet för att vara mig (jag vet). Känner mig verkligen peppad att komma i form, trött på att inte komma i alla snygga jeans som just nu bara ligger för att jag gått upp en massa onödiga kilon. 
 
Det är som mamma sa, går man i tights inser man inte att man går upp i vikt för dom sitter som dom sitter men när man plötsligt ska ner i byxorna så är man för stor över arslet haha. 
 
Nu är det dags att röra mig, kanske får införskaffa mig ett par snygga hunter stövlar för dåligt väder ;)
HEJ SÅ LÄNGE
 
2013-10-17
 08:32:49

Dag 4 - Börja med något nytt, nya vanor!

Nya vanor, jag vill & jag kan! 
 
Trodde aldrig det skulle gå ner men det var visst lättare sagt en gjort, en tallrik med gröt till frukost och jag känner mig både nyttigare & mättare än på länge! 
Känner mig verkligen motiverad till att fixa träningen och försöka att ändra kosten till något nyttigare så nu kör vi!
 
 
2013-10-16
 12:54:00

Onsdag - Hemma plugg & träning!

 
 
Onsdag, jag har varit hemma idag för att kroppen värker och jag måste plugga.. 
Har temavecka och jag känner bara att jag inte har tid och eftersom jag känt mig krasslig har jag stannat hemma och pluggat istället. Ikväll ska jag iväg med tjejerna på ett träningspass och förhoppningsvis blir det en promenad med Jimmy innan dess. Äntligen färdig med ena arbetet om massmedia men vet inte hur jag ska lägga upp skolan just nu för att bli färdig i tid. Jag har ju som ni kanske förstår 2månaders arbete som ska tas ikapp efter att jag bytte linje så det gäller att ligga i och plugga om jag är hemma(så gott det går). 
 
Nu ska jag plugga vidare med min epok och där efter tagga träning! Ha det gott alla..
2013-10-15
 18:00:00

Jag älskar er mer än livet!

 
Det är snart två år, två fantastiska & helt galna år som vi tre tillsammans utvecklats framåt. 
Är så stolt över er, tillsammans med er känner jag mig tusengångerstarkare.
 
 
 
2013-10-14
 21:48:00

Måndagen, dag ett är snart över!

 
Målet har ända sedan Lilly kom att få tillbaka kroppen och nu har hela syftet med att få drömkroppen att få mig och trivas med mig vilket är viktigast. Jag har ju nu känt att jag ska ta tag i kroppen och skolan så jag har drömkroppen på studentdagen och det är givet lättare om man är två... Men nu kör jag, gasen i botten. 
 
Efter en morgon med naturell youghurt och osockrade flingor, mer grönsaker på tallriken till lunchen, Alovera dryck och frukt till filmen i skolan och ägg & tea nu på kvällen, ja det känns fantastiskt. Lyckades även smälla in en 4km promenad tillsammans med Jimmy idag vilket satte pricken över I:et. 
 
Känner inte längre måstet utan jag vill vilket är som en kille skrev till mig, man måste vilja! 
Nu kör jag på fullt ut och hoppas på resultat allt mer och mer och mer eftersom tills jag har en kropp som jag kan vara stolt över. :-) 
 
2013-10-14
 08:44:00

Dag 1.

 
Då har jag kört igång, dag 1 på denna vecka och jag känner mig mer peppad än tidigare.
Känner mig duktig som valde bort onyttigheter i helgen så som chips och godis och istället valde ett grönt äpple. Hoppade även över att köpa pizza igår med pojkvännen vilket kändes duktigt med tanke på att jag i vanliga fall inte alls skulle tvekat av tanken på mat. 
 
Osockrade flingor och naturell youghurt är första steget, finns kanske bättre vägar men jag börjar smått och stället nu högre krav efter vägen, blir oftast så att man sätter så höga mål att man till sist ger upp.
 
Till veckan blir det att simma & skriva in mig på Actic. 
Har fått hjälp av en kille som är helt otrolig med sin träning, har gått från 0-110 och är en riktig förebild inom träningen.Han ska nu hjälpa mig lägga upp lite kost och träning så tack snälla för det & nu kör vi! 
2013-10-13
 18:49:00

Hösten är här.

 
Fantastiska Lilly som hjälpt mamma och mormor idag med att kratta bort alla löv, blocka gamla äpplen och slänga blommor.  En mysig söndag tillsammans med mor & dotter. :-)
2013-10-11
 15:18:00

Fredag = HELG

 
Kan inte tänka riktigt klart, känns som någon håller fast tankarna i huvudet och orden inte rinner ner i fingrarna, antar att det är för att det är fredag, jag har huvudvärk kvar sen i veckan och ryggen värker sedan  jag gjorde världens mest korkade fall på idrotten så det känns som kotan i ryggen hamnade fel.. typiskt mig! 
 
Snart är det slut på dagen, ska på ett snabbt ärende på stan innan mamma slutar och fångar upp mig så vi kan hämta min lilla LIlly-bus på dagis, ÄNTLIGEN. 
Det är fredag och det märks, det känns bra och äntligen lite vila innan nästa vecka.
Ligger efter i skolan och det måste såklart tas ikapp utan att halka efter i det övriga(hur fasen det nu ska gå till). 
 
Nu ska jag skriva lite mer om mediapolitik innan slutet kommer, hoppas ni får en trevlig helg!
2013-10-10
 13:50:48

♥ tiden springer iväg.

 
Tänka sig vad tiden springer iväg, att min lilla tjej snart blir hela 3år!
 

Även om det är dubbelt så mycket jobb har det på något sätt blivit enklare och roligare. Jag kan ta med LIlly på saker och vi kan göra mer saker tillsammans. 3år tillsammans, helt galet. 
 
Sitter just nu med huvudet i datorn och försöker plugga historia. Hemma idag pga kraftig huvudvärk, svårt att avgöra om det beror på taskig syn eller att jag faktiskt har något annat virus i kroppen. Magen är kass som vanligt, trött på att vara uppsvälld och jäst om magen... 
 

Ska plugga vidare så jag kommer någon vart och förmodligen kan hämta Lilly något tidigare. Svårt att hämta tidigare när man ska plugga ikapp en massa, då är det roligare för henne att va på dagis och leka med kompisarna än att sitta hemma vid tv:n. 
Hoppas ni har en bra torsdag allihopa, hörs snart igen!
 
2013-10-09
 23:22:34

Söndersliten och delad.

 
Idag blev det byte från handels till sam och det känns riktigt bra förutom att jag har en hel del att ta ikapp. 

Känner mig delad när jag ska lämna Lilly på dagis och när skolan väl är över är jag helt slut, kroppen orkar liksom inte men tack och lov kan det ibland bara behövas att man myser ner sig tillsammans i soffan. 
 
Idag blev det lite olyckligt på dagis då Lilly blev biten i benet.. Ja, det är så klart sådant som händer men känns jobbigt när det händer när jag inte är där och kan trösta henne. Inte första gången som något händer och det gör ont i en även om jag vet att det är sådant som ibland händer. 
 
Myst och lagat våfflor med Lilly här på kvällen, suttit och kikat på bompa och djur vilket var skönt, ni vet att inte göra någonting utan bara sitta tillsammans. Imorgon blir det lite kompledigt men har som sagt sjukt mycket att ta igen nu eftersom jag bytt linje. Hoppas det inte är galet mycket och att jag snart är ikapp, känner mig peppad och jag hoppas det håller i sig :-) 
 
Hoppas ni har en trevlig kväll & bra vecka! 
2013-10-08
 15:47:51

Jag har bestämt mig!

Nu har jag äntligen bestämt mig och jag ser det som något positivt inför framtiden. 
Jag vill i framtiden bli polis(som det känns just nu och har gjort länge) så nu byter jag från Handels till Sam imorgon. 
Det känns så bra, jag tror jag väljer rätt om jag går på magkänslan. 
Jag ska gå kvar på samma skola(som jag trivs så bra på), har några lektioner med Handels tjejerna och sen så känner jag även eleverna i Sam sedan innan då vi ofta är ihopslagna i klassen. 
 
 
Ser fram emot detta byte. 
Tänker ungefär såhär..
Jag vill bli POLIS eller liknande men något åt det hållet?
Jag vill inte jobba med handel och om jag vill starta eget i framtiden kan jag göra det endå. 
Väljer jag att gå handels för att kunna arbeta efter gymnasiet ett år innan jag ska plugga vidare kommer jag förmodligen bli för bekväm att jag låter bli högskolan som planerat. Nu ska jag alltså gå sam, söka till polishögskolan eller något annat inressant om jag ändrar mig och det känns riktigt bra! 
 
 
2013-10-07
 10:58:59

Måndag - Jag byter väg..

Delar med mig av min härlighet & hennes långa hår. Det är så otroligt lockigt men det har blivit så otroligt långt vilket man ser när håret är vått .. 
 

Nästa sak, skolan..
Pluggar just nu handel men det känns som ett stort snett snesteg jag gjort.. Varför valde jag handel?
Har en superbra klass, en mindre skola med bra lärare men jag trivs inte med valet. 
Förutom handels finns även samhälle och frågan är om det är ett bättre val. 
 
Väljer jag nu att gå kvar på samma skola så har jag vissa lektioner med handelstjejerna och jag har inte lika mycket att ta ikapp.. Får fundera och se till att göra mitt val så snart jag tänkt ut vad jag vill. 
 
VAD PLUGGAR DU & VAD VILL DU GÖRA I FRAMTIDEN? hmm...
2013-10-07
 09:25:44

Nybakade Ostfrallor.

 

Det här behöver du :
50 gram jäst
6 dl mjölk
125 gram rumsvarmt smör
16-17 dl manitoba cream (alt. vetemjöl special)
1½ tsk salt
1 tsk bakpulver

GÖR SÅHÄR :

Smula ner jästen i en degbunke, använd med fördel en köksmaskin som kan knåda degen länge för det behövs med detta mjöl. Ljumma mjölken till fingervarmt, 37 grader. Rör ner mjölken och lös jästen. Tillsätt det rumsvarma smöret och lite av mjölet. Tillsätt även salt och bakpulver. Arbeta degen i maskin eller för hand minst 10-15 minuter. Pyttsa på mer mjöl efterhand men bara så mycket att degen släpper lite från kanterna. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa till dubbel storlek. Ta upp på mjölat bakbord, arbeta in mer mjöl så du får en smidigt men ändå inte för hård deg, utan den ska vara ganska lös. Dela degen i två bitar å fortsätt tills du har 16 små. Forma till bollar. Kupa händerna runt frallorna och snurra dom i handflatorna mot underlaget så du spänner degens ovansida något och får släta ytor. Låt jäsa på bakplåtspappersklädd plåt ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg och riv ost över frallorna Grädda i 200 grader ca 12-18 min, tills frallorna fått fin färg. Låt svalna utan bakduk för en lite knaprigare yta. 

 

 

Recept hittat på google.se 

2013-10-05
 23:51:00

LÖRDAG

 
Lördag.
 
Barnloppis med en galen och bestämd tjej i lugnetkyrkan (fick dra i Lilly som hängde i ett snöre mellan kassorna)
Efter detta gick jag, Lilly & Mickan till badhuset(åt en svingod lunch innan på lugnet serveringen). 
 
Fram emot kvällen tog jag mig en timmes egen tid med Emil på skjutbanan. Tänka sig att partnerns intressen blir så mycket roligare om man kan uppleva och göra saker tillsammans. 
Blev där efter myskväll med mina två favoriter och mamma så klart! ♥
 
 
2013-10-02
 12:41:00

Äntligen!

 
Äntligen är tandställningen nere borta och jag längtar som tusan tills jag får ta bort den övre.
Har haft så otroligt mycket problem med blåsor och sår i munnen de senaste två åren så det är skönt att den nu är veck. Om allt går som det ska och min ena tand kommer ner så får jag ta bort den övre tills nyårsafton vilket vore otroligt skönt! 
 

Tiden har verkligen sprungit iväg, vad har du gjort det senaste två åren? 
 
2013-10-01
 22:29:00

STOCKHOLM

Handelsresa till Stockholm med handelsklassen. 
 
 
Tog ett par härliga bilder under Stockholmsresan(måndag-tisdag). 
Var roligt att få göra något annat ovh spännande att det faktiskt gick att sova 16tjejer i ett och samma rum haha. 
Förutom studiebesök på svensk handel och NK var vi även bakom kulisserna på dramaten! 
Inne på dramaten fick vi se allt bakom scen, under scen samt klädkammaren som hade över 10 000 klädesplagg och 2000 par skor, helt galet! 
 
En bra & lärorik resa med andra ord och vi fick dessutom lite tid över till att shoppa! :)
 
 
#