2016-05-30
 20:10:00

Måndag 30maj - Nedräkning till..

 
Det börjar närma sig allt mer, det är bara 3dagar kvar denna vecka till betygen ska sättas(fredag egentligen men dagis är stängt & läraren är ledig med sina barn). Två kapitel kvar i matteboken, min enda kurs som jag har kvar för att få en examen samt en bonus att behålla min dator..
 
Känner mig mer taggad än någonsin, jag vet att jag kan fixa detta även om jag kommer få slita arslet av mig  bokstavligt talat.. Tre dagar sen är jag fri från allt som har med studier på gymnasiet att göra, äntligen!
 
Så, är alltså ledig Fredag, lördag, söndag & måndag. Måndag den 6juni fyller mamma år och det är även mösspåtagning på torget i Falun.. 6 skoldagar kvar tills studenten, tiden kommer rusa iväg! Inte nog med detta är det imorgon 21dagar kvar till Schweiz! Resefebern kommer smyga sig på, en hel del som ska fixas och eftersom jag lämnar Falun den 11juni till den 16juni, vaccinera oss den 17 för att sedan åka till Örebro på dop, hem den 19:e, packa om den 20:e och lämnar Falun för att börja vår resa i Schweiz den 21juni.
 
Känner mig så taggad, ska bli så kul att få dra iväg och resa, ta studenten, åka till Sundsvall och Örebro..
Snart är jag äntligen i mål, efter att ha fått barn i 9:an, kämpat sig in på gymnasiet och nu äntligen tar studenten!
K Ä M P A !
2016-05-29
 21:32:52

Söndag 29Maj - Minnen efter pappa, del 2

 
Tack för er fina respons från tidigare inlägget "Minnen från pappa" ..
Statistiken över besökare sköt i höjden och jag har fått så fin respons och värmande ord ifrån er, stort tack! Meningen var att inläggt skulle skrivas för min känsla, för min familj men tänka sig att det kom och sträckte sig ut så mycket längre. Man har så mycket fina vänner omkring sig som bryr sig, tack underbara ni! ♥
 
Jag kan sitta och fundera på livet ibland, fick en frågan om jag kände att jag haft det tufft/svårt under min uppväxt och svaret blev nej. När jag funderade en stund till efter att ha klämt ur mig att det finns de som haft det värre men fått till svar att jag skulle utgå från mig själv så ja, det har inte varit enkelt..
 
Jag var 10år när pappa plötsligt försvann, det känns konstigt att säga att han ville det när jag vet att han mest av allt hellre skulle ha stannat hos oss om han hade orkat. Jag förstod inte även om jag visste att folk försvann och kom till himlen som mammas mormor gjorde när jag var liten. Jag minns hur länge jag väntade på att han skulle komma hem till mig, till oss. Drömmarna om att han skulle komma tillbaka eller att han levde ,att han börjat om med någon annan familj men jag visste, jag visste att så var inte fallet. Jag hade sätt honom där, kall och inte längre med oss på denna sida och det kanske låter hemskt och konstigt att man som barn får se sin döda förälder för ett sista hejdå.. men det hjälpte mig. Det hjälpte mig förstå att han inte bara lämnat oss för någon annan, att han faktiskt inte fanns längre för att kunna få vidare. Jag minns allt så väl, hans leende, ALLT!
 
Konsigt att man ibland kan minnas så väl även fast man känner sig livrädd för att glömma. Kan ibland känna att jag är rädd att glömma hans doft av rakvatten, minnen från våra semestrar och min uppxäxt. Jag har minnen, jag har foton som min mamma tagit genom åren och en del av hans kläder och saker. Jag tror att man valt att lägga vissa minnen på sidan för att det inte ska kännas lika tomt och onaturligt att inte ha honom med mig, med oss.
 
Alla högtider har varit ett helvete, jag vet att min största orsak till att jag hoppade av musikskolan och slutade sjunga var för att slippa leta i publiken och se min mamma vara där ensam, skolavslutningar där hon skulle tvingas dela på sig, högtider som vi firat som familj men nu var ensamma. Tiden jag fick Lilly, dagen jag fick besked om gymnasiet och nu studenten och vår kommande resa.. Jag önskar bara jag ibland kunde dela dessa saker med min mamma och min pappa. Även om min mamma fyllt alla hålrum för att räcka till, finns det alltid en liten liten del av mitt tusenbitarspussel som saknas ♥
 
Tack för er fina respons, tack mamma att du aldrig gav upp fast du levde med samma sorg som vi gjorde. Tack att du alltid var stark, tack att du gav oss en bra uppväxt och att du är den bästa mormor min dotter kunnat ha.
Vi älskar dig
2016-05-29
 15:09:00

Söndagen 29Maj - Morsdag

 
Även fast jag denna morgon sov nere bredvid Lilly för att inte väcka mamma Lyckades Lilly missa detta och snabba sig lite raskt upp för att väcka mamma haha..
 
Svältande och vaken låg hon och väntade, jag höll nämligen på att göra Amerikanska pannkakor med lilly samt lite smått och gott till en perfekt morsdag frukost..  Vi vandrade upp till mamma men hon tog med sig brickan ner och åt tillsammans med oss ♥ Min 5:e morsdag och mammas 25:e .. Tänk att jag har världens bästa och finaste mamma & mormor till mitt barn, lyckligt lottad satt säga.
 
Vi har hela denna helg haft kvartersloppis och idag fortsatte det(11:00-15:00). Lilly har gått med på att sälja en del leksaker hon inte kan ta med till Schweiz mot att jag sa att hon får behålla pengarna för sina leksaker hon säljer(för att kunna köpa nytt när vi är i Schweiz). ca 300kr drog Lilly in denna helg och jag 1520kr ... Kändes inte som man sålde så mycket men 1820kr var en bra slant såhär nu inför studenten och alla utgifter som tillkommer:)
Ska dra iväg en sväng till kupolen här strax tillsammans med kusinen Alice och grannflickan Malva. Hoppas ni har en kanon fin helg, kram!
2016-05-26
 21:07:32

Torsdag 26maj - Minnen efter pappa..

 
 
En tur till kyrkan innan jag begav mig hem idag, tände ljus för den människa jag förmodligen saknar mest i världen just nu och främst under högtider och nu studenten..
 
Stod med min mamma på övervåningen igår kväll för att leta fram foton från när vi var små, hon ska leta på ett foto till min student och jag gick igenom kartongvis med foton.. Så glad att mamma tagit så mycket bilder genom åren även om jag har en förmåga att se sur ut på alla bilder hehe..
 
Hur som helst, inne i garderoben finner vi inte bara lådan med foton utan även pappas saker, alla minnen från honom mer eller mindre. Delar av det som finns.. Hittar alltså min fina pappas studentmössa och självklart brast jag i tårar.. Saknar så enormt, känslan att inte ha honom vid min familjs sida stora händelser som dessa skaver i mig även om jag vet att han ser mig, oss, min familj.
Pappas plånbok, påsen med saker vi fick med från sjukhuset, hans nyckelknippa, diplom, knivar, medaljer och klocka .. Tog fram sakerna, ringde min bror och bestämde oss för att ta fram dessa saker. Mamma hittade deras svartvita bröllopsfoto, så himla fint! Hon satte det på byron, måste köpa en ram så vi kan sätta upp det på väggen!
 
Tacksam över alla minnen jag kan tillbaka blicka över tack vare mamma som fotade så mycket, så tacksam för allt vi upplevde innan han lämnade oss.. Minns vår sista morgon som om det var igår, vårat sista hejdå♥ Glad att jag var så stor att jag minns så mycket även om det känns tufft och orättvist ibland att inte ha en pappa att dela allt med precis som jag kan med mamma. Lyckan över att ha mamma som tagit så väl hand om mig och min bror när hon blev ensam är tid som aldrig kan ersättas eller värderas med pengar. 
 
 
Även om jag inte alltid visar det uppskattar jag så enormt min familj, tanken över att de inte skulle finnas vid min sida gör mig livrädd.. Tack att ni finns!  Och till min dotter, jag skulle våga påstå att hon räddade mig från mörker, finna uppskattning och komma tillbaka till ljuset i livet även om det är tungt ibland. Var rädd om varandra ...
2016-05-21
 11:09:00

Lördagen 21maj - Lilly-Lee`s dopdag!

 
5år sedan denna lilla knoddas 21maj 2011, döptes i Grycksbo kyrka!
Hon fick låna sin pappa/fasters dopklänning & allt var riktigt riktigt fint! ♥
 
Idag ska nu en 5år större tjej iväg på kosläpp med sin fina mormor och jag ska rensa ut saker inför gårdsloppisen nästa helg som självklart ska krocka med ett kalas.. Tänk att vissa helger har man inte ett smack att göra och när det väl är något ska det prickas in och krocka med 700andra saker just den dagen..
 
Hoppas ni har en trevlig helg!
2016-05-19
 22:14:21

Torsdag 19Maj - Förskolans dag & hejdå!

 
Förskolan dag, Lilly var så duktig, sjöng så fint och var så stolt. Alla barn som ska sluta fick sig även ett gulligt armband som de stod deras eget namn på. ♥
 
Tänkte att det skulle vara jobbigt att gå dit ensam eftersom jag oftast har sällskap av mor min, blir så ensamt att inte ha någon att prata med samt att man på denna förskola inte känner någon.. underlättar inte när barnen går skift med föräldrarna så man knappt sätt någon alls.. Hur som helst, det gick över förväntan och vi stannade in bland de sista, hade trevligt och Lilly hade jätte skoj! Hon som oroade sig att två sorters kakor inte skulle räcka men de åt och delade med sig av varandra, lyckad dag!
 
Lilly käkade en kebabrulle innan förskolan och skulle absolut ha en egen och så fick det bli, själv hämtade jag upp sushi på nya favoritstället och nu ska jag snart krypa ner för kvällen så man orkar med lite matte imorgon innan helgen.. Sköt om er!
2016-05-19
 11:08:00

Torsdag 19Maj - En bit av staden!

 
 
 
Deprimerande att kliva upp när det är kallt och grått ute när man fått försmak av de fina sommarvädret som varit veckan tidigare..
Hur som helst sprack det upp vid 10:00 och när jag parkerade såg jag denna fina plantering av tulpaner, pappa som älskade tulpaner.. Var verkligen så vackert och solen sken för en gång skull denna vecka.. Hoppas vi slipper regn ikväll nu när jag ska iväg med dottern på förskolans dag.. De har tränat sånger och dans inför denna vårfest samt att de ska ha lite hejdå fest för barnen som ska sluta och börja förskoleklass.. Hoppas ni får en trevlig torsdag, hörs!
2016-05-16
 08:58:03

Måndag 16Maj - Utmaning

 
Förutom att solen är som bortblåst och det är grått ute så lyckades vi ta oss upp denna morgon..
Känns som jag varit ledig en evighet efter en stressfri resa till Örebro i helgen..
 
Sitter och funderar på studenten, hur jag ska göra med saker och ting för som ni kanske redan vet är jag den enda eleven kvar i min klass, sam13. Eftersom alla hoppat av eller slutat så måste jag nu fatta beslutet om jag vill vara ensam på min fotografering eller tillsammans med handelsklassen samt om jag ska springa ut med dem eller helt ensam.. Rolig som jag är överväger jag nu att göra detta på egenhand hehe..
 
Känns som jag skulle brytt mig mer i hela studentgrejen om jag inte var äldre än alla andra, om jag sprungit ut med de i min ålder och ja, hela de biten satt säga.. Hur som helst får jag ju inte glömma att jag efter 4år av slit äntligen är KLAR!
 
1år på IM som resulterade i att jag på 6månader läste in alla betyg för godkända betyg och klar för att söka till gymnasiet & nu tre år på gymnasiet som snart är avklarade.. Inte nog med detta läste jag även Svenska på IM när dottern bara var 6månader gammal för att komma igång lite sått men först året efter drog jag igång 100%.. 
 
Tänkte att eftersom jag inte är insatt i något av studenten så ska jag idag vara med i Studentkomiten och försöka få en syl i vädret.. Hoppas att det kommer rulla på förbannat bra med matten så jag hinner få betyg innan examen.
 
Hoppas ni får en bra vecka!
 
 
 
 
 
 
2016-05-15
 12:13:46

Söndag 15Maj - Arboga/Örebro

 
 
 
 
Vet inte när jag var hos mormor och morfar senast, eller Örebro heller för den delen.. Våra resor går mestadels uppöver eftersom Lillys familj bor där uppe och det blir oftast den prioriteringen.
 
Hur som helst var anledningen till att jag tog mig tiden att åka ner främst för att hitta en studentklänning samt ett par passande skor eftersom utbudet hemma i Falun är i minsta laget. Hittade klänning redan på fredag kväll( kom fram först till 17.30 då vi fick vända hem igen när mammas bil börja gå konstigt...)  Just som jag skulle ge upp hoppet hittade jag en klänning inne på Design Only på Marieberg.. En jätte fin vit klänning, perfekt till studenten!
Vid 20.00 åkte jag hem till min morbror, hans fru och min lilla kusin Julia där jag lämnat av mamma och Lilly när jag shoppade. Blev bjuden på god mat och eftersom min morbror är kiropraktor fixade han till min rygg och nacke, känner mig äntligen som en ny människa! Först kring 22.00 åkte vi till Arboga där mormor och morfar bor! Inte varit här på säkert ett år, de är oftast dem som kommer upp till Falun så man får träffas.. Alltid så mycket man vill göra men så lite tid att göra det på..
 
Hur som helst åkte vi till Stan en snabb sväng på Lördagen för att fixa skor, hittade ett par och såklart var den ena skon ful av nå skönhetsfel så fick åka till Marieberg för att köpa ett nytt par där men då var den skon ful... Fick åka tillbaka till stan för att byta med en av skorna de hade där och har nu mera ett komplett par skor!
Efter allt kaos åkte vi till lek och bus landet, släppte av Lilly och mamma för att åka och hälsa på barndomsvännen Hannah, kul att man har kontakt efter alla dessa år och flyttar.. Blev bara en timme men riktigt trevligt, får hoppas att vi hinner ses när det finns mer tid än denna gång..
 
Undvikit att göra så mycket denna resa, mått dåligt av all stress så bara tagit det lugnt denna resa.. Kommer åka ner 17-19juni innan vi lämnar Sverige för att åka till Schweiz. Ska hinna med att träffa farmor och farfar, pappas grav, gå på dop och säga hej då för ett bra tag framöver..
 
Hoppas ni haft en trevlig helg, här kommer några bilder från morgonpromenaden king Arboga..
2016-05-10
 18:48:27

Tisdag 10Maj - Uppsägning ...

 
Kanon väder kring 14:00 när jag slutade skolan idag, mini har varit ledig med sin mormor och tillsammans var dem och hälsa på gamla förskolan, gissa om Lilly blev glad!
 
Jag har egentligen aldrig tyckt om nya förskolan, trivs med personalen och det finns en hel del goa barn absolut men gården är allmänt kal och tråkig... Inga gungor för det är tydligen inte ergonomiskt för fröknarna(konstigt eftersom andra förskolor har pallar eller så är barnen stora nog att klättra upp själva). Det finns inga cyklar för dets skulle inte kunna finnas en till var och en, men på andra förskolor går det utmärkt att dela precis som man får lära sig med andra saker här i livet ... Det finns ingenting egentligen, ingen skog, ingen lekplats och inget roligt alls om ni frågar mig. Tur de har en lekplats samt går till skogen två dagar i veckan om det finns personal... Hoppas de kommer införskaffa något mer till förskolan framöver för de barn som ska fortsätta gå där.
 
Förstår att Lilly saknar gamla förskolan, mysig personal, härliga barn, rolig gård och familjedagar med trevlig sammanhållning. Vi ska vaccinera oss på fredag och efter det har jag lovat pärlan att vi ska hälsa på igen :)
Hur som helst, 4veckor kvar och idag sa vi upp dagisplatsen! Lilly får vara ledig med mig tills vi åker så blir inget jobbande eller så alls innan avresa.
 
Det blev det shopping efter skolan och på bilden kan ni se Lillys nya sommarplagg. Svårt hur man ska tänka när man ska ha kläderna hela sommaren och dessutom för nästa avresa till värmen. Lilly är så tanig så shortsen får man gå ner en storlek i för att hon inte ska tappa dom och klänningarna är i en mellan längd hehe..
En nöjd tjej i alla fall, hade hoppats på att hitta något till mig själv men det var roligare att handla till dottern..
2016-05-10
 17:19:00

Tisdag 10Maj - Food prep!

 
Food prep kl 07:00 denna tisdagsmorgon, solen sken in och vi tog en sovmorgon så passade på att fixa nya matlådor. Det är så att jag nu käkar var tredje timme + att jag äter soppa till lunch varje dag. Efter som intaget är lågt under dagen och jag har gratis lunch blir det nu att jag käkar soppa varje dag och matlåda på kvällarna. Kycklingbiffar med ris och små harrysar. Drog ihop lite Tzatsiki som jag käkade till detta, rätt gott men lite små tråkigt men det går.. 
 
Har börjat med att ta promenader på eftermiddagen/kvällen tillsammans med kusinen Alice 10år och grannarnas barn Malva 12år. Kul när barnen vill med ut och röra på sig och dem kämpar på riktigt bra! Laddar inför en kvällspromenad på 6km med tjejerna vid 19:00. Solen skiner men det börja på att blåsa storm så fort vi kom hem tyvärr.. Magen är svälld och känns lagom kul att dra på sig nå tighta kläder just nu.. Hoppas det lugnar ner sig en aning, slarvade med vetemjölet och det tar en bra tid innan det går tillbaka(klantigt, jag vet).
 
Hoppas ni får en bra tisdag!
2016-05-09
 14:49:20

Måndag 9Maj - En annan måndag

 
När man sammåker på morgonen med morsan och endast har en bil får man liksom gå halva vägen var.. Tänkte en sovmorgon efter att ha sovit som en kratta och värkande nacke men icke, en glad mini fick istället följa med till donken på frukost :) "mamma nu får vi skynda oss för annars börjar dom servera mat" sa Lilly och var snabbt upp och ut i bilen denna morgon. Hon älskar den där frukosten och även jag men man blir ju ruinerad och speciellt nyttigt är det kanske inte heller;) någon gång ibland? absolut..
 
En liten(stor) mysig tjej som satte sig och kröp upp bredvid mig denna morgon, älskar när man inte behöver stressa, kommer upp i bra tid och bara kan vara.. Ska försöka komma ifrån i bra tid så vi kan köpa lite sommarkläder nu när solen gassar på, inget att beklaga sig över om man säger så. Försöker tänka mig hur varmt det blev i Augusti förra året, kusinen berätta nämligen att det förra sommaren hade 35+ och knappt nå regn alls, tror nog vi ska klara oss minst sagt :) 4veckor till jag och mini börjar vår långa semester och 6veckor till avresa..
 
Hoppas ni får det bra ute i solen ni som får njuta av den, hörs!
2016-05-08
 21:59:00

Söndag - Gymnastikuppvisning!

 
 
 
Söndag, halvmör efter gårdagen/natten då vi hade kvartersfest. Blev aningen senare än vad som var tänkt men det blev riktigt lyckat!
 
Hur som helst hade Lilly gymnastikavslutning för någon helg sedan som vi missade pga att vi var bortresta, tur att hon fick möjligheten att vara med på gymnastikuppvisningen i alla fall. 
En stolt Lilly-Lee som modigt gick upp med kompisen Sixten inför publik och gjorde sitt allra bästa. Hon var så stolt och nöjd, avslutade kvällen med hämtmat  tillsammans med kompisen Sixtens familj. Som om inte detta vore nog fick Lilly köra cross för första gången helt själv, blev en vurpa men hon borstade av sig och skulle upp igen.
 
Ett bra avslut denna söndag, hoppas ni haft en bra helg!
2016-05-08
 10:09:00

Söndag 8Maj - Söndagsfrulle på altanen & avresan!

 
 
Efter gårdagens kvartersfest var det en självklarhet att börja dagen med amerikanska pannkakor ute på altanen!
27grader varmt visade termometern och det var otroligt skönt redan under morgontimmarna, hoppas verkligen detta håller i sig!
 
Älskar denna tid, tillsammans med familjen(förutom min bror som sover bort dagen hehe).
Kommer verkligen kännas konstigt att vara ifrån min fina mamma i flera månader men det är tur det finns telefon och social media så vi kan hålla god kontakt med varandra.
 
Tänka sig att det nu bara är 4veckor kvar tills studenten och 6veckor kvar tills vi åker till Schweiz! Kändes som det nyss var snö och jag funderade på vad vi skulle göra i sommar och nu är snart sommaren här på riktigt och dessutom vår avresa 21juni. Kan säga redan nu att jag är flygrädd så det blir en liten utmaning att resa igen och dessutom med dottern som ska få göra allt detta för första gången. Minns så väl min första resa till Gran Canaria med mamma, pappa och min storebror, den där superkids klubben och massa skoj..
 
Vet inte vad jag ska packa till denna avresa då vi kanske stannar inpå hösten också, lär bli en salig blandning men det är ju tur att det finns affärer där även om det är liiite dyrare än i Sverige.
Hoppas ni får en skön söndag, ikväll blir det gymnastikuppvisning!
 
2016-05-06
 23:51:02

Fredag 6Maj - Home made Sushi

 
Sushi, något som kan bli lika gott kött som när man gör det själv hemma i köket. Det som egentligen tar tid är förberedelse av riset. För er som inte gjort egen sushi kommer steg för steg tips här!
 
ALLD DU BEHÖVER
Sushiris
Risvinsvinäger
Majonäs
Gurka
paprika(om du vill)
Lax
Socker
Avokado
 
Ha i efter tycke och smak!
 
Jag gör till mig och mamma sushi på en halv påse ris(250g).
Häll ner riset i en sil och skölj av det, lägg det därefter i vatten 20min.
Efter 20min sköljer du ännu en gång av riset för att sedan hälla över det i en kastrull med 4dl vatten.
Koka upp riset och sänk sedan värmen, låt puttra/små koka i 10min tills vattnet försvunnit.
 
Blandning av Risvinsvinäger för 500g ris
7msk Risvinäger
3msk socker
1tsk salt
 
Blandning för risvinsvinäger till 250g ris
3,5msk Risvinäger
1,5msk socker
1/2tsk salt
 
Blanda omkring detta och häll det över riset, låt svalna en aning.
 
Ta nu sjögräsarken (Sushi Nori ark) med den sträva sidan uppåt( Blöt fingrarna lite för att riset inte ska fastna i händerna).Lägg arket på en bambumatta för att sedan kunna göra en rulle av det hela..
 
Mosa ut riset över arket i ett lager, inte för tjockt men så det täcker ytan ordentligt. Unvik 3-4mm upptill då du sedan ska dra lite vatten här för att sjögräset ska kunnna fästa och bli en rulle.
 
Efter du lagt på riset kan du nu dra en linje majonäs, lägga på gurka(ta bort det mjuka i gurkan så det "vattniga" försvinner(Holka ur detn eller vad man säger efter att du delat den mitt itu).
Gurka, avokado, färskost, lax, sesamfrön, you name it! Första gången jag gjorde egena philadelphiarolls och de var så sjukt goda! Kan verkligen rekomender och snåla inte in på laxen framför allt för bästa smak!
 
När du nu ska rulla ihop allt till en rulle, håll imot med bambumattan och lägg ihop den, rulla det samman och dra sedan rullen fram och tillbaka i bambumattan för att den ska hålla ihop, man kan säga att limmet är vatten på sjögräset så dra på lite sparsamt med fingret! KLART! Ett gäng goda philadelphia roll på ca 1-1,5h!
 
Smaklig måltid!
 
 
2016-05-06
 11:46:55

Fredag 6Maj - Årets första

 
 
 
 
Vakna upp till en liten tjej som var pigg vid 07:20, solen sken in genom fönstret och det var inga som helst problem att komma upp för en gång skull. 
 
Vid 9.30 stack vi över till grannarna som satt ute, laddar lite för att nu ta med mig granntjejerna för en joggingrunda med intervaller. Kul att små brudarna vill Hänga på och senare blir det även ett gympass i trädgården med grannarna! 
 
Minsta tjejerna har årets första vattenkrig och de har nu doppat ner huvudet i vattenhinken. Hoppas ni får en härlig ledighet ni som är lediga.  
 
2016-05-05
 22:34:00

Torsdag 5Maj - Långledighet

 
Bilden får tala för sig, en bättre middag med toppengrannar!
Solen har strålat sina varma strålar hela dagen, perfekt dag för ledighet om man säger så.
Mor min åkte in till stan och tog med sig små brudarna så ja fixa lite samt tvätta för att sedan lägga mig ute i solen hos grannarna. En bättre dag satt säga, kändes som att det inte var en dag försent för att vila upp sig.
 
Ska försöka plugga lite ute men det får bli imorgon. 
 
På eftermiddagen stack jag med grannfrun in till stan för att handla & fixa käk inför att grilla tillsammans. Allt blev lyckat kort sagt, avslutade kvällen med att spela ett kortspel med de större tjejerna Malva och Saga.
 
Hoppas ni haft det bra om ni varit lediga idag, godnatt!
 
2016-05-04
 21:10:00

Onsdag 4Maj - Förberedande inför resan

 
Har lite att stå i men det viktigaste är fixat och klart, Flygbiljetter, tågbiljetter samt passen..
Jag är långt infrån en planerare men försöker organisera upp lite då tiden kommer gå fort och snart står vi där på Arlanda med resväskorna. Ska erkänna att jag är aningen flygrädd men att jag är exalterad har tagit över om man säger så. Hoppas att allt går som jag i huvudet planerat och att Lilly kommer tycka att det är minst lika skoj, svårt att förklara till fullo vad det kommer innebära med denna resa, vart vi ska, känslan att flyga och ja ni vet, rubbet!
 
Det har blivit lite omplanerat med denna resa, planen var att vi till en början endast skulle åka juni till augusti men nu blir det istället en längre vistelse på 5månader med eventuell hemfärd i november.
 
Vaccinationer
Pass √
Flygbiljetter √
Tågbiljetter √
 
Idag rinde jag för att se över vaccinationer inför resan, just till Schweiz var det inget speciellt men Lilly ska få Twinrix samt meningokocker och som det ser ut nu har jag inte fått full dos av Twinrix vilket betyder att jag i värsta fall måste ta om dessa jag ocskå. Lilly fick en tid nästa fredag så lär ringa efter mina journaler i Örebro samt Sundsvall för att se över hur jag ska göra.
Tiden kommer springa iväg, ännu en resväska ska införskaffas och lite smått och gott, glöm inte följa oss här inför och under resan!
 
 
2016-05-04
 11:45:24

Onsdag4maj - Enkel resa tack!

 
Så, det är alltvå 4veckor kvar tills betygen blir satta, jag har snart blivit klar i alla kurser men ännu inte börjat med mattematiken. Önskar jag kunde dela upp mig i tre, fyra bitar för att göra alla måsten.. Skulle behöva fixa examenkläder, skicka inbjudningar, beställa lite smått och gott samt planera inför resan till Schweiz som ser ut att bli 5månader istället för 2,5månad. Enkel resa med två förväntansfulla personer, kommer bli så bra!
 
Lite svårt att tänka mig hur det kommer vara att inte prata med min mamma varje dag och såklart med min bror också, mamma och jag ringer varandra dagligen så blir en bra träning även om det känns lite små jobbigt att lämna henne, bra dock så min bror och mor kan umgås lite mer framförallt under sommaren! :)
Idag rinde jag och kollade våra vaccinationer inför denna resa och den kommande som vi åker på i slutet av januari.Sammanlagt ska jag ta 1spruta och Lilly 5! Tre mot Hepatit A & B, en mot meningokocker och sen sin 6års spruta.. Tur att jag slipper ta om mina Twinrix sprutor då de kostar kring 400kr/styck och det krävs tre stycken..
Tid bokad och nu bara ringa samtal om meningokockvaccin som inte går att ta på vårdcentralen..
Känner mig så taggad för resorna, går i taket även om det är svårt att ens föreställa sig vilka äventyr vi har framför oss!
 
Bara nöta dessa sista veckor och hoppas det går så bra som jag hoppas, sen blir det en lång ledig semester med min pärla på andra breddgrader, whoop whoop
2016-05-03
 20:22:07

Tisdag 3Maj - Min nya partner!

 
Är en såndär människa som oftast vaknar på rätt sida och sen blir sur när jag blir stressad..
Försöker planea dagarna men oftast när det blir för mycket i skallen på en gång blir jag plötsligt stillastående för att komma fram till vilken ände jag ska börja ta tag i.. Där emot under tidspress på egenhand så brukar det gå bra, resultatet blir oftast bra och sen kanske man glömmer något på vägen men det var en annan femma..
 
Hur som helst skulle jag upp 05:00 för att dra ut på en morgon PW, sov över eftersom mitt knä tyvärr gett upp ännu en gång, så surt när motivationen är hög och kroppen inte är med på noterna..Planerade där efter att dra ett morgonpass på gymmet men det slutade med att jag sitter i bilen i glor, med världens beslutsångest. Är sämsta människan på att fatta beslut när det gäller att tänka snabbt känner ja haha... Slutade med att jag satte mig på fiket för att stressa ner, fick en bra dag i skolan med mycket gjort.. Hämtade där efter Lilly 14.00 och vidare mot gymmet.
 
 
Riktigt bra gym då det är stort och rätt lite folk både på morgonen samt vid 14:00.. Det bästa är dock helt klart att det finns barnpassning men som man även får vara vid när det är obemannat! Har bästa gymsällskapet om jag säger så, klart Lilly skulle träna lite axlar när jag ändå höll på!
 
Laddar inför morgonendagens tidiga powerwalk om knäna tillåter och dessutom ett pass på gymmet 14:00 tillsammans med dottern. Känner att det inte finns ursäkter för att inte röra sig och träna när man har barn. När de är små är det bara köra de i vagnen, i Lillys ålder kan hon cykla och jag jogga eller varför inte ta med de på gymmet om den möjligheten finns? Förutsatt att de tycker det är skoj och lyssnar på vad man säger så de inte gör sig illa såklart : )
 
K R A M
 
2016-05-02
 17:48:00

Måndag 2Maj - Dreamhair

 
 
 Äntligen fixat till håret som rent av varit kaos och är nu mera riktigt drömhår! 
Trodde aldrig jag skulle kunna bli såhär snygg i håret, ännu en sak att bocka av från "att göra" listan..
 
Använt mig av denna metod tidigare, nailhair men kände mig mer eller mindre som en tigerkaka och tyvärr tappade jag större delen av slingorna redan första månaden. Fick där efter tipset om tejphår som skulle vara en bra metod men denna gång blev det ännu värre. Klister i hela håret och redan efter 4-6veckor hade jag börjat tappa håret då tejpen släppte.. Aldrig känt mig så hemsk i håret och även om det är materiella ting vill man ju känna sig fin när man kostat på flera tusen..
 
Nu äntligen är jag i mål, hittat en jätte duktig tjej som jag hört mycket bra om från vänner. Känner mig riktigt nöjd och håret är snyggt för studenten! Förutom ny hårförlängning la hon i massor av ljusa slingor, fick bort det mörka och fram mer av det ljusa samt en nyans som ska smälta ihop med min utväxt..
 
Tack & tack!
2016-05-01
 13:03:00

Söndag 1Maj - Filmtips för stora & små

 
 
 För de bakfulla eller för de som behöver en bra film en regnig söndag kan jag tipsa om dessa filmer. 
Kikade på Southpaw igår kväll och den var över förväntan om man säger så. Båda filmerna handlar om hur mamman i familjen går bort, barnfilmen Fjäderkungens rike handlar om hur lilla kaninpojken letar efter sin mamma som blivit tagen av fjäderkungen. En jätte fin och spännande barnfilm som fungerar perfekt för hela familjen. 
 
Southpaw handlar om en boxare och hans familj, en tragisk olycka som leder vidare till att barnet blir omhändertaget och vägen tillbaka till ringen. Kan säga att ja bölade mig igenom denna film igår kväll och rekomenderar den varmt till er som vill se en bra och spännande film.
 
Tog en sovmorgon med mini och kikade på denna barnfilm, nu bär det av för att hämta lite skräp i lägenheten för att där efter dra till gymmet. Äntligen lite nya tag och 41dagar kvar till studenten, hoppas komma i lite bättre form och såklart har jag varken fixat skor eller klänning, inte skickat inbjudningar eller haft tid till något annat heller..
1Maj, välkommen våren!
 
#