2016-11-27
 22:30:00

Söndag 27November - Första advent ♥

 
 
 
 
 
En bättre första advent. Shopping & hockey match på Gärde, kika på grabbarna som tog hem det & avslutade kvällen på Apa med vänner. Mini nöjd, mamma nöjd, alla glada. Kort och gott, ett bättre avslut på en bra helg.
 
2016-11-21
 21:45:00

21November 2016 - Grattis älskade Lilly-Lee på 6årsdagen!

 
Tänka sig, för sex år sedan kom denna fantastiska tjej till världen!
Minns fortfarande känslan, kan inte begripa att jag fick det stora äran att bli mamma till en sådan godhjärtad liten tjej som nu faktiskt bara blir större & större. Så mycket kärlek till denna lilla tjej på 123cm, trodde inte en människa kunde känna så mycket kärlek och få så pass mycket tillbaka som hon ger mig. Älskade minimänniska, även om jag säger det varje dag känns orden så små jämfört med hur mycket jag känner.
 
En liten buse som idag kan simma, cykla, läsa, skriva & räkna! ♥
Vem kunde tro att livet kunde bli så bra efter motgång? Vem kunde drömma om hälften så mycket lycka som hon medför till mig varje dag? Hon är den som får mig att vilja kliva upp varje dag och känna att ingenting är omöjligt.
Skulle jag gå tillbaka i tiden och välja igen hade jag valt samma sak, ett liv med dig. Tack att du visar mig meningen med livet, ger mig lite gråa hår & håller mig ung.
 
Söndagen firade vi tillsammans med vänner, massor av fika, fina presenter & jätte trevligt sällskap. Lilly hade så kul & det var riktigt roligt att ha alla samlade. Bakade från frukost och in på eftermiddagen, duktig Lilly som varit med och styrt upp saker och ting för sitt 6års firande.
 
Måndag LILLY-LEE 6år! Presenter och frukost på sängen, en surfplatta som hon så länge pratat om, spel, böcker och leksaker, inredning och kläder. Massa fint och en lyrisk tjej skutta iväg till skolan denna morgon.
Hämtade henne vid 15.00 för att fara hem och fixa oss i ordning inför Candy World, mötte upp Lillys pappa men tyvärr hade de ändrat öppettiderna idag av alla dagar.. Köpte med oss godis & Lilly busade med pappa hemma istället. Hon blir så glad när han kommer och man såg hur det lyste om dom båda, så himla kul!
 
Efter en tids lekande åkte vi till Alnö för att hämta Hans, han & Lilly fyller samma dag(60år tillsammans) så vi firade med att gå ut och käka på APA i Sundsvall. Anna ringde i sista stund och hakade på och vi hade en riktigt trevlig och lyckad kväll! Lilly var nöjd med alla presenter och sa "bästa dagen" innan hon somnade för natten. Tacksam och glad för alla presenter, uppvaktning & gratulationer på sin födelsedag! TACK ALLA ♥
 
2016-11-14
 20:53:00

14November 2016 - Minihopp träffa pappa!

 
Så, ni vet det bästa som fanns när man var liten måste ju vara när man fick tid med båda föräldrarna samtidigt. Den tiden vi fick detta var fredag kvällarna, tacokväll hemma på violvägen. Maten drog ut på tiden, jag satt med mamma, pappa och min storebror i en sackosäck i köket medan de lagades mat & nallades av fredagsmyset. 12år sedag detta slutade, men jag minns det så himla väl.
 
Var inne på leksaksaffären med mini,  hon som fyller om om bara en vecka. Min kloka och fina tjej vad stolt jag är över att få vara mamma till just dig. Plingar till i luren och minis pappa säger att han kommer över efter middagen, måste jag säga att Lilly hoppade högt när jag berättade? En lyrisk tjej som längtat så mycket att få visa sin pappa sitt helt egna rum..
 
Vi slängde ihop en kladdkaka tillsammans så vi kunde fika när han kikade över. Vi spelade spel på paddan, Lilly sminkade sin pappa & flög flygplan på hans ben, måste jag ens säga hur glad hon var? Allt kändes så avslappnat och roligt, kan bara tänka mig hur Lilly kände över att få ha bara mamma och pappa runt sig.. Blev en lyckad kväll där vi kunde natta minihopp tillsammans efter en lyckad kväll. :)
 
Hon är stolt, hon skryter och berättar, hon har en papppa och han finns. ♥
 
2016-11-13
 21:59:57

13November - Aldrig ensam

 
Helgen, veckorna, månaderna springer iväg. Hösten kom och vintern smällde till på en grisblink, tiden sedan vi flyttade in 1oktober har sprungit förbi.
 
Tycker vi kommit i ordning, det känns som ett hem och för första gången på flera år trivs jag. Jag vet inte varför jag upplever någon typ av ensamhet när kvällarna kryper på, ja menar jag har ju mini hos mig hela tiden.. Elin brukar droppa in på kvällarna, känns som hon blivit synsk och dyker upp när man behöver det som mest.. Spontant och plötsligt, precis som jag vill ha det!
 
Helgen har gått undan, i fredags ryckte jag in på några timmars jobb & kom redan 14.00 till minis skola. Eftersom jag kom precis till mellis bestämde lill chefen att vi skulle fika på bageriet, bra idè tyckte jag. Försöker få någon typ av "tradition" nu när det bara är vi två. Tycker om att sitta där nere fredag eftermiddag, prata om veckan och toka oss innan det bär av för att handla till kvällens fredagsmys. Senare på kvällen kika Anna & Elin över på middag som de köpte med sig. Trevligt sällskap innan de drog sig strax efter midnatt, älskar spontana besöken där man får sällskap och kan umgås tillsammans!
 
Lördagen kom Hasse över på kvällen efter middagen, mini var ute en stund på förmiddagen & åkte pulka i backen utanför köksfönstret.. Passade på att plocka medan hon var ute samtidigt som jag såklart skulle kolla och heja genom fönstret hehe.. De busades och kikades på film och senare under kvällen kom Elin över :) Fick såklart för oss att kolla på någon läskig film som resulterade i att jag fick lägga mini bredvid mig i sängen och lyckades själv inte somna fören närmare 03.30 haha.  Om det är något jag inte fixar är det läskiga filmer, känns som jag lever med i filmen och ja, jag kikade under sängen i gästrummet innan jag kunde somna hehe.
 
Söndag, pulkaåkning, städande och lekande. Mini lekte med Mathilda(grannens ena barn) innan vi stack iväg på Bio vid 15.15. Lilly var så glad & det var riktigt kul att det bara var vi två som åkte iväg på något tillsammans.. Filmen Trolls blev det och kan absolut rekomendera den, rolig och lite spännande äventyr.
 
Blev någon timmes lek med de två äldre grannbarnen på kvällen och nu sitter man här igen. Slänga på en tvättmaskin och diskat undan så man kan slå ner röven i soffan med gott samvete om man slocknar. Hoppas ni haft en grym helg, vi hörs!
2016-11-12
 17:38:00

12November - Pickla rödlök med stevia.

 
Tänkte slänga in ett tips på något som är gott i salladen, på hamburgaren, tacosen? YOU NAME IT!
Eftersom jag tänkte det är 50% färre kalorier i detta jämfört med socker så är ju detta perfekt!
För er som inte vet vad detta är eller smakat picklad rödlök tidigare, testa! Snabbt & enkelt, gör såhär:
 
1dl Ättika
3dl Vatten
1,5dl Stevia
2-3st Rödlökar
 
Koka upp ättika, vatten och stevia. Skär löken i tunna skivor och häll ner i den värmda ättiksblandningen. Låt det stå 2-3h och dra sig för bästa resultat, tadaaa! Enkelt & gott, håller en vecka eller två minst i kylskåpet..
Nu ska här ätas hamburgare med sötpotatisstrips med mini innan vi får besök, trevlig helg!
 
2016-11-09
 12:52:09

9 November 2016 - Kliv in i leken

 
Trodde det skulle vara enkelt, att precis allt bara skulle få rulla igång som jag föreställde mig och som det till en början gjorde.. Men imorse kom tårarna igen, inte för att jag längtar hem eller inte trivs, utan för att Lilly inte kommit in i klassen...
 
Jag vet, det tar tid att komma in i en ny grupp med nya människor, jag om någon vet efter alla gånger vi flyttade och hur jag skulle lära känna nya människor. Även om det är tungt i början och tar tid så brukar det alltid ordna upp sig men vägen dit, ja det känns som att ha ena foten i helvetet. Jag har dåligt samvete att just nu lämna henne på skolan mest för att hon vid något tillfälle faktiskt suttit ensam när jag hämtat henne på eftermiddagen. Jag vet att hon ibland väljer att vara ensam men det är en sak att vara det och en annan att välja och vara det. Hon har två tjejer som hon tycker om att vara med, ett gäng tjejer hon undviker att leka med då det ska bestämma över henne vilket jag är glad att hon inte låter de göra.. Men, imorse när jag tog upp det med fröken så visade sig det att en av de tjejerna hon tycker om att leka med går hem kl 13.00 om dagarna, detta resuleterar i att Lilly kanske inte har någon att leka med fram tills 15.00.. Jag tog upp det och hon erkände att de faktiskt blivit lite bortglömt i klassen att jobba med att vara i grupp och leka med andra kompisar och inte alltid samma. Det är inte bara Lilly som är ny då vissa av barnen aldrig ens gått på dagis utan kommit nya rakt in i förskoleklassen.
 
Jag hoppas skolan styr upp detta, att Lilly kommer in i gruppen snart. Klart det blir en enorm skillnad när man gått i förskolan och sedan förskoleklass med samma barn sedan dagis .. Jag vet att det kommer bli bättre men önskade att det kändes lättare, varit med några lediga dagar och då har det gått klockrent.. Lät på fröknarna som att det hade börja bli bättre men de lovade jobba med detta, Lillys känsla i det hela är det som är viktigast...
 
Minns när vi flyttade till Sundsvall från Örebro, jag skulle börja 6klass.. I början gick det hur bra som helst just för att man var ny, alla var nyfikna på en och man stod i centrum.. Sen gick tiden och man skulle hitta sin plats i gruppen, fy fasen vad jag hatade det. Jag ville inte vara här, jag som redan hade vänner i Örebro på gamla skolan.. Jag minns att jag fick byta skola till en närmare där vi bodde och jag stormtrivdes, fram tills några månader och jag hatade det här stället också.. Men det blev bättre! Sen när vi skulle börja 7:an hamnade jag inte med någon av de från min klass i 6an, jag var ensam och tänkte att jag förmodligen hamnat i den värsta skitklassen någonsin..
 
Några månader och år senare och det kändes som ett andra hem, jag älskar klassen jag fick gå tillsammans med på högstadiet och vi alla blev så otrolgit tighta som grupp.. Har bra kontakt med många av de som jag pluggade med, en har jag barn med, de andra hänger här nu sent på kvällarna. Vänner för livet började här och det är fördmoligen det som fick mig att älska Sundsvall. Det tar tid men det blir oftast till de bättre, det blir bättre.
 
Jag är stolt över att vara mamma till denna kloka tjej, förutom att det är lite motigt trots att det bara är 4veckor in på nya skolan har hon redan lärt sig läsa och skriva.. Min stora 5åring som blir 6år om 2veckor kan nu läsa och skriva, räkna från 0-100 baklänges, klipsk som tusan på matte, simmar som en fisk och cyklar som en stjärna.
 
Det kommer bli bra, det känns som vi äntligen är hemma.. Det blir bättre, det blir det.
2016-11-06
 21:38:42

6 November 2016 - En vecka i Falun

 

Vi är hemma, äntligen.
Trodde aldrig jag skulle känna att en fast punkt var något för mig, för oss.. Att jag alltid skulle tycka det kändes bäst att ha livet i en resväska, men oj så fel jag hade. 
 
Även om jag har ett avstånd på 30mil till mamma & brorsan i Falun känns det som att man inte längre är ensam, vi har så mycket vänner omkring oss..Lilly har fått en bättre relation till sin pappa & familj, vem hade ens kunnat gissa och drömma om detta? Känner mig tacksam som har så mycket fint omkring mig även om det periodvis kändes som jag varit i helvetet och vänt.
 
En vecka i Falun, har haft några riktigt bra dagar & mini har lekt rövare med kompisarna. Blivit några lugnare dagar för min del & i fredags blev det utgång för halloween firande, mycket trevligt att se lite gamla ansikten igen.
Lördagen skulle vi enligt planerna åka hemöver men biljetterna sålde slut och istället för att ta ett skit tidigt tåg hem valde jag att vi skulle stanna tills söndagen för att spendera tid med familjen.
 
Hur som helst var biljetterna svindyra från Falun så mamma var gullig och körde oss till Gävle, trots milen blev det ändå billigare så skönt det. Föll några tårar när jag skulle vända mig och gå, så glad att jag har världens bästa mamma & att min dotter får ha henne som mormor ♥ Tack för allt du gör, att du står ut med mig och ställer upp i alla väder!
 
Väl i Sundsvall plockade Hans upp oss på stationen, han var gullig och bytte till vinterdäck på bilen så vi passade på att bjuda honom på middag :) Trevligt med sällskap och att vi kan åka säkert imorgon, kommit en decimeter snö medan vi varit borta..
 
Lilly sover, kika på film en stund innan jag själv kryper ner för natten. Hoppas ni haft ett bra höstlov/helg, hörs!
#