2016-09-24
 08:56:00

Lördag 24september - Tappa en första tand!

 
igår tappade alltså denna fröken sin första tand, stolt liten tjej som förövrigt känns rätt så står nu mera..
Inte nog med detta hoppade hon på Lördagen från 3:an på badhuset! Trodde aldrig hon skulle hoppa men hon klev upp, tveka lite innan hon plötsligt hoppade till på trampolinen och ner i badet.. Gissa om hon var stolt..
 
Vi badade med grannarna och alla ungar på Aqua Nova, en lyckad sista lördag innan flytt om en vecka. Känns kul att Lilly fick avsluta med något roligt, efter några badande timmar begav vi oss matta hem över, det tar på krafterna att spendera timmar på äventyrsbad.
 
Nu blir det packa inför flytten, ska arbeta mina sista tre dagar på jobbet innan jag tackar för mig, hoppas det är rätt beslut att lämna jobb och flytta men magkänslan denna gång känns rätt.. Sköt om er
2016-09-22
 20:53:11

Torsdag 22september - Simtest polishögskolan

 
Så, nedräkningen av dagarna som återstår till vår stora resa rinner iväg.. Kan inte riktigt förstå det ännu att stället vi senaste åren hälsat på och som förut var mitt hem ska bli det igen, har så mycket förväntningar! Ska bli så kul och nu när jag fick min lönespec idag känns det som saker och ting äntligen ordnar upp sig, tack för det efter en månads krypande ångest om man ska gå på knäna eller inte..
 
Tror inte jag kan förstå att vi om 9dagar kommer till vår nya lägenhet! Adressändrat här i veckan och idag fick jag grönt från skolan och Lilly börjar 4oktober. Rätt lyrisk tjej som ska få börja på samma skola som sin faster fast i lågstadiedelen då såklart, känner att detta kommer bli kalas.
 
Hur som så fick alla bra besked idag en sten att lätta och eftersom jag jobbade 05-13 pass denna dag kom mini hem med skoltaxin efter skolan(hon älskar att åka taxin haha) bestämde vi att vi skulle dra och bada. Packat och klart så fick hon även ta med sig kompisen Ellen som vi plockade upp på fritids.
 
Hur som helst, två glada tjejer och Lilly simmade hela 25m längan, simmar galant min lilla fisk.
 
Inte nog med detta tog jag mig för att höra om polishögskolans simtest och fick erbjudande att prova medan kvinnan tog tid osv.. 6min har man på sig att utför bröst och ryggsim och har då 4min på sig att utföra livräddning och 10m sim med dockan efter att ha plockat upp den på 1,5m djup.
Kunde aldrig gissa att jag skulle klara detta med min kassa kondis men om det är något jag är rätt bra på fortfarande är det just simma... Hej och hå, var klar på 4.30! Känns rätt bra att säga för mig själv med tanke på hur det kändes efteråt och hur mycket bättre det kan bli så bara att börja träna och snurra på löpardojorna!
 
Hoppas att jag kan komma i form tills noveber när antagningen är då jag inte kan räkna med att komma in på första försöket men vill ge det ett försök och så ska det bli.
 
Avslutade kvällen med att tjejerna fick äka på Mcdonalds och jag känner mig rätt duktig som åkte hem och käkade min kolhydratsfria middag.. Gått bra senaste dagarna så kämpar vidare, inser hur mycket pasta och bröd jag äter i vanliga fall så det är en utmaning i sig det... Dags att sova, klockan ringer 04.00 inför morgonjobb, hörs!
2016-09-18
 18:57:15

Söndag 18september - Panikkänslan

 
Jag hatar att allt jag vill göra känns oklart, vill inte känna att jag slängt mig iväg på grund av att jag lämnar ett jobb jag förhoppningsvis skulle lämnat oavsätt eller flyttar från en stad jag aldrig trivts i .. Men paniken med pengar, att inte veta vad fasiken jag vill utbilda mig vidare till...
 
Jag har bestämt mig för att flytta och det känns rätt, jag har bestämt mig för att studera in de ämnen jag saknar från gymnasiet och söka ett jobb då studierna ska ske på distans.. men sen då?
Ja, det är ingen panik att inte veta vad man vill när man är 22år gammal men varför känner jag då en panik över det? Jag vet att det beror på att jag har ett barn och vill bli färdig så jag kan ha ett jobb jag trivs med och tjäna pengar utan att oroa mig över den biten..
 
PT utbildning är det jag överväger att utbilda mig till innan jag sedan tar mig vidare mot drömmen som polis(vilket jag lagt på is). Är även inne på juridik eller mäklare men just mäklare skulle innebära ännu en kurs mattematik vilket är mitt absolut svagaste ämne och idag känns som ett tvär nej.. Glad jag pluggade in matte 1b & 2b innan studenten så jag slipper tänka på den biten nu..
 
Efter lite panik har jag sökt en hel del jobb denna söndag, ska skriva ut CV och personligt brev så jag kan ta mig runt till olika arbetsplatser så snart vi är på plats i Sundsvall.. Är ju inte helt korkad och har haft tur med jobb tidigare så hoppas innerligt jag hittar något extra snarast..
 
Knappt två veckor, saker ska packas, slängas och sorteras.. Skola ska sökas till mini nu när vi bestämt vilken och ja, det är en hel del som ska styras upp med andra ord.. Det kommer bli bra, jag känner det på mig. Lita på magkänslan, man måste våga satsa för att vinna och vi är vinnare!
 
2016-09-17
 15:30:19

17september 2017 - Två veckor, snart bär det av!

 
Lördag, en vanlig lördag egentligen men eftersom denna lördag innebär två veckor tills kommande flytt känns den speciell. Jag vet att trippen till Örebro blev bottennapp, att Schweiz inte blev som vi tänkte och att vi skulle bli kvar i denna håla ytterligare en tid var ett misslyckande. Tanken har funnits där, känslan av att det är uppöver vi skulle prova från början men kanske var det just därför vi aldrig vågade chansa för där skulle vi också ha mer att förlora?
 
Alla vänner, Lillys familj och avståndet till mamma, hur skulle det egentligen bli?
VI sökte förra året men tiden kändes inte inne, kändes nog som att mina fina tjejer uppe i Sundsvall ville ha dit oss mer än vad jag ville dit? Tanken har varit där men för mycket blandade känslor om familjen eller vänner, vad väljer man? Spontansökte ochb ringde ett bolag i Sundsvall som visade sig ha en trea för uthyrning med inflytt redan 1/9.. Ringde ytterligare ett samtal, planera in en resa för visning och då visade sig det att det även fanns en 3,5:a i ett annat hus som även de var intressant.
 
Kikade på tre olika förskoleklasser med Lilly under fredagen och just innan visningen ringer de och säger att 3,5:an var i för dåligt skick för visning så vi skulle endast få kika på 3an. Väl på plats visade sig den vara ett kaos, kändes som man kom in i en bystugelokal redo för fest ungefär & vaktmästaren gick med på att visa 3,5an ändå eftersom jag rest 30mil enbart för detta..
 
Byggnaden var så fin utvändigt men insidan? En doftgran och flottiga väggar i det som skulle bli Lillys rum, lösa elkablar som de gamla hyresgästerna exprementerat med, trasiga väggar och golv, gamla vitvaror och snäckor till dekorer i badrum och kök.... MEN, om man nu bortsåg från det gräsliga och såg planlösningen blev synen helt annat, den var stor och kunde gå att gå riktigt fin med en totalrenovering vilket dem nu skulle göra. Detta skulle innebära att vi skulle få en totalrenoverad lägenhet men inflyttningen kunde beräkas ta tills november månad.. Vi tackade för oss, helgen gick och på måndagen kom ett mejl.
 
Lägenheten ska totalrenoveras och är inflyttningsbar den 1/10-2016. Vi tackade här med ja till en 3,5:a på bottenplan, egen ingång och en lya pån 101kv blir nu mera vårt nya hem om bara två veckor!!
 
Tiden har gått fort, jag hoppas det är rätt beslut men jag/vi är redo att ge detta ett år och se hur det känns. En glad Lilly som ska få börja på samma skola som sin faster, hoppas detta blir toppen för magkänslan känns riktigt bra!
#